Anket Xiaomi Mi5 Satın Almayı Kimler Düşünüyor Anketimize Katılın

Mi5 Alacak mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    754

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
Bu nasil sacma bi mantik.s7 ve g5 in fiyati ile karsilastircakmisiz amac fiyati yuksekten girsin diyemi?

Mi5 icin fiyat verildimi bn ona bakarim.bu marka ucuza yuksek donanim kalite sunmuyomu? Ondan istemiyozmu bizde? Fiyati yuksek olcaksa napiyim xioami yi!

Param olsa s7 edge alirim bakmam baska birseye

Saygilar

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bu nasil sacma bi mantik.s7 ve g5 in fiyati ile karsilastircakmisiz amac fiyati yuksekten girsin diyemi?

Mi5 icin fiyat verildimi bn ona bakarim.bu marka ucuza yuksek donanim kalite sunmuyomu? Ondan istemiyozmu bizde? Fiyati yuksek olcaksa napiyim xioami yi!

Saygilar

Hocam galiba mesajları hatalı okudunuz... Fiyatlarını s7 ve g5 seviyesine çekelim gibi bir düşünce hiç kimsede yok. Söylenilen şey fiyat için pahalı veya ucuz gibi yorum yapılacaksa baz alınacak fiyatlar benzer donanıma sahip olan s7 ve g5 gibi cihazlar olmalı. Yani sizin söylediğiniz şeyin aynısı olan yüksek donanımlı cihazları donanımlarına kıyasla ucuz fiyata sunmaktan bahsediliyor...

sanane88

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gsgsdf
Cihazım
sfdsfdsf
Konular
7
Hocam galiba mesajları hatalı okudunuz... Fiyatlarını s7 ve g5 seviyesine çekelim gibi bir düşünce hiç kimsede yok. Söylenilen şey fiyat için pahalı veya ucuz gibi yorum yapılacaksa baz alınacak fiyatlar benzer donanıma sahip olan s7 ve g5 gibi cihazlar olmalı. Yani sizin söylediğiniz şeyin aynısı olan yüksek donanımlı cihazları donanımlarına kıyasla ucuz fiyata sunmaktan bahsediliyor...
Böyle bir mantık yok arkadaşlar ya lütfen yapmayın. F/P telefonunu diğer rakiplerine benzer fiyattan piyasaya sokulması için kamuoyu oluşturuyorsunuz şuan. Bir elektronik cihaz sadece içinde ki donanımla kıyaslanmaz. Marka değeriyle kıyaslanır..Samsung,Apple,LG,Sony gibi firmalar afedersiniz ama hayvani derecede reklam bütçeleri ayırıyor fiyatlarıda buna oranla tabi pahalı olacak.. Açın işletme dersi kitaplarını okuyun satış stratejisi okuyun.. Her firmanın tarzı farklıdır kimisi kesintisiz reklamlar verir , kimisi hiç reklam vermez F/P markasıyım der. Xiaomi'nin reklamını kaç defa televizyonda gördünüz ? Kaç defa bilboard reklamı gördünüz metrolarda vs ? Xiaomi dünyanın en prestijli spor organizasyonlarında kaç defa reklam oynatmış ? Mesela Superbowl kaç reklamını gördünüz ? Samsung,Apple,LG buralara bütçe ayrıyor ee tabi bu reklamın karşılığında fiyatları üst seviyede tutacak diğer reklam vermeyen firmalara göre ..

Ekleme: Yada düz mantık düşünen diğer markalarla kıyaslayan arkadaşlara şöyle örnek vereyim. BİM mağazalar zincirinin kaç defa reklamını gördünüz televizyonda ? Birde Migros mağazalar zincirinin kaç reklamını gördünüz ? Aynı gofret bimde 50 kuruş migrosta 1 lira ? EE aynı gofret dışında ki donanım yani paketleme aynı ? Niye pahalı?

Son düzenleme:

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
Sadece muadillerinin fiyatlarıyla karşılaştırma yetmez. Xiaomi ürünleri uygun fiyatlı olmalı. Esasına bakarsanız en düşük modelle en yüksek model arasındaki bu kadar fark çokta normal değil.

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
Böyle bir mantık yok arkadaşlar ya lütfen yapmayın. F/P telefonunu diğer rakiplerine benzer fiyattan piyasaya sokulması için kamuoyu oluşturuyorsunuz şuan. Bir elektronik cihaz sadece içinde ki donanımla kıyaslanmaz. Marka değeriyle kıyaslanır..Samsung,Apple,LG,Sony gibi firmalar afedersiniz ama hayvani derecede reklam bütçeleri ayırıyor fiyatlarıda buna oranla tabi pahalı olacak.. Açın işletme dersi kitaplarını okuyun satış stratejisi okuyun.. Her firmanın tarzı farklıdır kimisi kesintisiz reklamlar verir , kimisi hiç reklam vermez F/P markasıyım der. Xiaomi'nin reklamını kaç defa televizyonda gördünüz ? Kaç defa bilboard reklamı gördünüz metrolarda vs ? Xiaomi dünyanın en prestijli spor organizasyonlarında kaç defa reklam oynatmış ? Mesela Superbowl kaç reklamını gördünüz ? Samsung,Apple,LG buralara bütçe ayrıyor ee tabi bu reklamın karşılığında fiyatları üst seviyede tutacak diğer reklam vermeyen firmalara göre ..

Ekleme: Yada düz mantık düşünen diğer markalarla kıyaslayan arkadaşlara şöyle örnek vereyim. BİM mağazalar zincirinin kaç defa reklamını gördünüz televizyonda ? Birde Migros mağazalar zincirinin kaç reklamını gördünüz ? Aynı gofret bimde 50 kuruş migrosta 1 lira ? EE aynı gofret dışında ki donanım yani paketleme aynı ? Niye pahalı?

Saolasin cok iyi aciklamisin tek olmadigimi gormek sevindirici.

cantara hocam yanlis okudugmu sanmiyorum.tek tek alinti yapmak istemedm bnden 2 3 msj onde iki arkadas demis biri direk marka model vermis digeri ram islemci vs diyerek soylemis paran azsa dusuk model al demis:)

Gecen yildan beri siteye uyeyim 2 adet mi4 um var 1 adet piston 2 ve piston 3 konu komsu herkese xioamiyi anlatyom tele yoneltiyom. Mi5 ide uzun zamandir bekliyorum. Bunun tek sebebi fiyat performansdir baskada bise yok. Burda bi algi olusturma havasi sezdim ondan yazdim sanirim tek bende degilim boyle dusunen

Sitenizde telin satilcagi soylendi. Mi4 gelirkende cok yakindan takip ettim. Donanimhaberdeki malum saticinin verdigi fiyattan 100 tl fazla idi.n11 kampanya vs ilede ayni fiyata alanda olmustr. Mi5 icin fiyatta odur. Alibaba fiyati + max 250 tl

excalance

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Konular
4
trde fiyatlar uygun olursa alırım 2 adet yoksa nısanda yurt dısından aldırtcam

Raz3rs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 4C
Konular
7
Ben bu forumda kimsenin yapacağını kastetmiyorum ama bu şekilde fiyat konusunda kamuoyu oluşturmaya zemin hazırlanacağını hissediyorum. Xiaomi Bu cihazları 100 Dolardan verse yine aynı cihazlar ile kıyaslayıp ona göre mi pahalı değil diyecektik. Ben bu konuda Xiaomi nin kendi pazarına bakarım. Mi 5 Pro için 1600 TL den fazlası gerçekten benim şahsım adına çok zor bir fiyat olur. O fiyata daha iyisini bulabileceğim düşüncesinden değil, kar payının daha fazla artmaması gerektiğinden. Ha tedarikçiler için o fiyat zorsa da anlayış gösterir, kimseyi zor durumda bırakmam, gider yurt dışından getiren birinden uyguna temin etmeye çalışırım. Ama dediğim gibi diğer cihazlarla kıyaslayıp pazarı piyasayı yükseltmeye çalışmak (kimseye bu konuda zanda bulunmuyorum, sadece düşünce olarak diyorum) doğru olmaz. Xiaomi F/P ürünü ise ona göre değerlendirilir. Tabi elbette ki herkes ürünü istediği fiyattan satmakta özgürdür.

merlot

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurat
Cihazım
Redmi7,poco f5
Konular
19
bu markayı takip edenler genel anlamda sıradan kullanıcılar değil,teknoloji az buçuk takip eden insanlar
yukarıda arkadaşların yazdığı gibi biz bunu f/p ürünü olduğu için tercih ediyoruz ama fiyat beklentilerin üzerinde olursa tabiki herkes kendi çıkarına göre hareket edip başka seçeneklere bakar

mustafahezer

Optimus
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5 PRO
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Konular
23
Biz kaliteyi ucuza almak istiyoruz arkadaşlar bu doğru. Ancak cihaz resmi yollar le ülkemize girecekse ne vergisi eklenecek, kime ne masraf çıkacak belli değil. Ve fiyatlar çok uçuk değil. Zaten belirtilenler taban ve tavan fiyatlar. Bugüne kadar 32 GB hafızalı ürün kullanmadım bundan sonra kullanmasamda olur. Ama 1600 liraya 128 GB kullanabilirsin derlerse alır kullanırım. Herkes kendi bütçesini kendisi belirler buna kimse karışamaz. Yine iddia ediyorum ve söylüyorum PRO model fiyatı yüksek geldiyse alma kardeşim zorlayan kimse yok. Bir alt modelini al. LG G4 modelinin birçok modelini çıkardı ve sattı. Eleman almış bana hava basıyo aldım elime baktım telefon çöp bildiğin çöp yani. Model stylus diye bişey 1000TL. Xiaomi bu paraya sana diğer markaların amiral gemisine eşdeğer cihaz sunuyor.Kaçırdığımız nokta Çin'in serbest ticaret bölgesi olması ki Apple ürünleri bile Amerika'daki fiyatlardan daha ucuza satılıyor. Gidenler bilir. Bu yüzden Çin'lilerin çoğu Apple kullanır. Çin satışı 1000 TL olan ürünü sen ,ben, o farketmez resmi yollarla ülkeye sokmak istersen 200-300 hatta 400 lira fiyat artabilir buna biz karar vermiyoruz. Keşke bu fark olmasada bizde fark ödemesek ama maalesef. Yutrdışından aldığımız telefonu kayıt ettirirken bile 138 lira civarı ücret ödüyorsun. Adam ticaretini yapacak adamı bu fiyata bırakır mı? Bırakmaz. Uzun lafın kısası ben alacağım ,almak isteyen alacak istemeyen gidecek başka marka alacak. Biz genetik olarak herşeyin en iyisine en ucuz fiyata sahip olmak istiyoruz bu doğru ama maalesef işler bu şeklide yürümüyor. Benim şahsi fikrim ; karşı gelen arkadaşların sayısı gördüğüm kadarı ile az değil ama alacağımız ya da talip olduğumuz ürünü F/P olarak diğer markalarla karşılaştıralım. aten arada hiç yoksa 1000TL fark var o fark 800 liraya inse ne olacak en azından telefon kullanacaksın. Mi4C kullanıyordum ondan öncede Mİ4 hep üst modele geçmek için sattım. Şimdi Mİ 5 3gb/64gb modelini alıyorum eğer nisan ayına kadar pro modeli satışa çıkarsa onuda alacağım.

Esenlikle kalınız. Kimseyi eleştirmiyorum sadece kendi fikirlerimi sunuyorum. Kusurama bakmayınız. Admin hocamlarımda lütfen kızmayınız.

mustafahezer

Optimus
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5 PRO
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Konular
23
1600 pro icin uygun. 200 200 de duser alta dogru.
Daha yuksek fiyatlardan gelirse insan bi duraksar yalan yok.

Mi4 u pedere vercem acil tel lazim. Kisa surede gelirse alcam. Uzarsa s6 alcam gbi mecbur

Saygilar
Sanırım bu iki yazıda size ait ve yine sanıyorum ki kafanız karışmış.
Ayrıca 200 200 düşmesi için yeni bir amiral modeli çıkması lazım bunu herkes bilir. Çünkü bütün dünya bu işler böyle işler.

Üst Alt