Anket Xiaomi Mi5 Satın Almayı Kimler Düşünüyor Anketimize Katılın

Mi5 Alacak mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    754

mustafahezer

Optimus
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5 PRO
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Konular
23
Bu ülke 3000 lira telefona vermek için geceden sıraya girdi hatırlayanımız vardır sanırım.

recepd17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Mi8 se
Konular
2
Mi 5 sar degerleri nedir acaba

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar aslında teker teker cevap yazmak isterdim ama takdir edersiniz ki herkese ayrı ayrı yazmak çok zor olacak. Bu nedenle genel özet gibi bu tek mesajı yazmak daha uygun olacaktır zannediyorum. Öncelikle Mi5 tanıtımının ertesi günü marketimizde yaklaşık fiyat düzeylerini açıkladık. Dolayısıyla her hangi bir şekilde fiyatları yükseltmek için kamuoyu oluşturmaya zemin hazırlanmaya çalışılması gibi bir düşünce oldukça temelsiz görünüyor. Beklenilen fiyatları bir defa da buradan yazayım ki yorumlar daha net olsun :) Hatta bu meajın ekran görüntüsünü de alın ki ileride oluşabilecek tutarsızlıklarda kullanılabilsin :)

Tahmini Fiyat Aralıkları;
3gb ram +32gb = 1300-1500 TL
3gb ram + 64gb = 1400-1600 TL
4gb ram + 128gb = 1600 - 1800 TL

Bu fiyatlar için daha net konuşulabilir. Eleştirilerinizi ve beklentilerinizi bu yönde yapmanızı rica edeceğim.

İkinci olarak eğer ki Xiaomi her hangi bir aracı olmaksızın ülkemizde satışa başlar ise emin olun Çin fiyatları ve ülkemiz fiyatları arasında oluşabilecek farklılıklarda ilk karşı çıkan ben olacağım :) Diğer yandan hemen herkesin bildiği üzere sitemizde satılmakta olan Xiaomi ürünlerini bizler de aracılardan alıyoruz çünkü Xiaomi'nin toplu satışı yok. Bu aracıların aldıkları kar, herkesin malumu olan ülkemizdeki vergilendirme politikaları, BTK adındaki kurumun varlığı, bürokrasi ve diğer etmenler olması gereken fiyattan satılmasını engelliyor. Bu durum sadece bizde veya Xiaomi'de değil diğer satıcılar ve diğer markalar için de geçerli. Şimdiye kadar satmış olduğumuz telefonlarda fiyatı yüksek bulduğunu belirten bir üyemiz neredeyse hiç olmadı. (Olduysa ve unuttuysam da kendisinden özür dilerim) Bu nedenle ki temel ilkemizi "Platformumuzun temel amacı ticari kar elde etmekten ziyade, sitemizin de temel amacı olan ülkemizdeki Xiaomi kullanıcılarının mümkün olan en iyi hizmeti almalarını sağlamaktır." olarak koyduk ve bu ilkeyi değiştirmeyi de düşünmüyoruz.

Bir diğer konu ise diğer markalarla karşılaştırma... Samsung, LG, Sony, Apple ve diğer firmaların reklam anlayışı ve Xiaomi'nin reklam anlayışı -ve hatta maliyetlerini tüketicilerine yansıtma biçimleri- birbirlerinden oldukça farklı. Örnekle açıklamak gerekirse 64GB'lık Samsung S7 fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 700$ civarındaydı. Oysa ki 64GB'lık Mi5 fiyatı yaklaşık 350 $. Yani aynı donanımı neredeyse yarı fiyata! Bu durumda pahalı demek bence oldukça abuk bir yorum.

Ülkemiz fiyatlarından bahsetmemiz gerekirse kesin bir şey söylemek için kesin fiyatları beklememiz gerekir. Ancak kabataslak bir yorumla S7'nin 3500 - 4000 TL arasında satışa çıkacağını var sayarsak bizim Mi5 için önerdiğimiz 1400 - 1600 TL'lik fiyat bandı yine oldukça uygun gibi görünüyor. Elbette ki GMD ile karşılaştırırsanız fiyat pahalı görünecektir. (Aslında yeri gelmişken 100$'lık telefona 1000 TL verip de 350$'lık telefondaki 1500 TL'ye pahalı denmesi de pek mantıklı değil ya neyse o da başka bir tartışma konusu :) ) Eğer ki karşılaştırma için Samsung A serisini seçecekseniz bu durumda bu karşılaştırmayı yapacak arkadaşlara önerim Xiaomi adına yorum yapmadan önce bir miktar Android bilgisi edinip ondan sonra yorum yapın çünkü gerçekten bu tarz yorumlarınız yıllar boyunca bu konuda birikim sağlamış kişilere hakaret anlamına geliyor.

Yani arkadaşlar özetle yorumlarınızı yaparken sizlerden ricam bir miktar izan...

Bu mesajı kişisel olarak değil de genel bir açıklama olarak yazmayı planlamıştım ama şimdi yazılan mesajları bir defa daha okuyunca özel olarak husoyildiz88 ve sanane88 hocalarıma cevap verme gerekliliği de oluşmuş görünüyor. Arkadaşlar hiç kimse S7 ile Mi5 aynı veya benzer bir fiyat olacak demiyor. Mesajları hatalı okumuşsunuzdan kastım bu. İnsanlar eğer pahalı diyecekseniz önce onlara bir bakın diyor sadece. Eğer ki S7 3500-3600 lira olacak ise mi5 için de olması gereken fiyat 1500 - 2000 TL arasıdır deniliyor ki bizlerin de açıkladığı fiyat hemen hemen aynı. Sorun nedir ve tartışma neden çıkıyor gerçekten anlamadım... Exclusive versiyonu 500 liradan satmayı elbette ki biz de isteriz ama maalesef yaşadığımız dünya öyle bir yer değil. Sizlerden özel ricam eğer ki cevap yazacaksanız hangi model için hangi fiyatı düşünüyorsunuz ve bu düşüncenizi nasıl bir hesaplamayla yaptınız bunu açıklayarak yazmanız. Yaptığınız hesap ve bizlerin açıklamış olduğu fiyat arasındaki farkı ondan sonra açıklamaya çalışayım ama Migros ve BIM gibi son derece farazi bir örnek verirseniz ya da Xiaomi'nin satışı olmayan ADB'de neden Superbowl reklamı vermediğini sorarsanız verilecek mantıklı bir cevap kalmıyor...

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
Hocam süper bir cevap olmuş.Teşekkürler.
cantara hocam değerli yorumunuz için teşekkürler.Biz 2 yıldır bu markayı takip edip severek kullanıyoruz.Kullanan arkadaşlar da vazgeçemez.Xiaomi nin esasında bir yazılım firması oldugunu da yorum yapan arkadaşların bilmesini isterim.

2-3 yıl içinde Dünyanın en büyük telefon firması olacagını hepimiz göreceğiz.

sanane88

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gsgsdf
Cihazım
sfdsfdsf
Konular
7
cantara
Biz cahiliz mağzur görün. Şizofrende olabilirim, gerçekte olmayan şeyleri oluyor gibi görüyorum haha-- Bana verecek mantıklı bir cevap bulamamışsınız buda benim son mesajım bende size mantıklı bir cevap vermek için vaktimi boşa harcamayacağım, madem savlarım ve sorularım sizin için mantıksız. Son olarak Xiaomi'nin ABD pazarına US Mobile firası ile girmesi benim şizofrenik hayallerim. Lütfen benim mantıksız yazılarıma değerli vaktinizi cevap vermek için harcamayın.Cahildir cahil deyip geçin.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara
Biz cahiliz mağzur görün. Şizofrende olabilirim, gerçekte olmayan şeyleri oluyor gibi görüyorum haha-- Bana verecek mantıklı bir cevap bulamamışsınız buda benim son mesajım bende size mantıklı bir cevap vermek için vaktimi boşa harcamayacağım, madem savlarım ve sorularım sizin için mantıksız. Son olarak Xiaomi'nin ABD pazarına US Mobile firası ile girmesi benim şizofrenik hayallerim. Lütfen benim mantıksız yazılarıma değerli vaktinizi cevap vermek için harcamayın.Cahildir cahil deyip geçin.

Hocam elbette ki sorarak öğrenmenizi takdir ediyorum. Cehalet öğrenerek giderilir. Şizofrenik hayaller diyerek sizi kırmak istemem, yetersiz bilgi seviyesi diyelim. US Mobile tarafından satılan cihazlar Xiaomi tarafından değil bizdeki tabirle paralel ithalat olarak satılan cihazlar. Önemli bir olay olarak görülmediği için satışların izinsiz yapıldığını belirten açıklamayı Hugo Barra değil Kaylene yapmıştı. :)

Kaylene Hong ve US Mobile terimlerini arattığınızda açıklamaya, yorumlara ulaşabilirsiniz. Yani Xiaomi'nin ABD'de yetkilendirmiş olduğu her hangi bir satıcı bulunmuyor...

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
sanane88 kimse size öyle bir ithamda bulunmadı.Fakat biz burda atışmak için bir platformda bulunmuyoruz.
Burası teknoloji dünyasının devi olan Xiaomi nin Türkiye hayranlarının sitesi.Eğer beğenmiyor veya sevmiyorsanız tabi ki saygı duyarız veya eleştiri de yapabilirsiniz fakat saygı çervesinde.

Biz Xiaomi hayranıyız 2 yıldır her hafta gelen güncellemeleriyle görselleriyle bizleri mest eden bir markadan bahsediyoruz.Hiç bir telefon firması bırakın her haftayı ayda bir bile güncelleme yapmıyordu.Sonrasında 1 ayda bir güncelle yapacağını acıklayan 1-2 marka olmuştur.

Biz Xiaominin kalitesini ve kullanmış oldugu yazılımı son derece beğeniyoruz.Fiyatı da f/p olarak muhtesem.
F/p olarak başka çin markaları da var fakat hiç bir telefon Miui arayüzü kullanmıyor.Bu arayüz sitedeki arkadaşların yüzde 99 u tarafından eminim çok begenilerek kullanılıyor.

Shifdelete kurucusu Barcelona daki fuarda bu telefonu incelediğinde hayran kaldı neden biz daha fazla para ödeyip s7 iphone 6s alalım kaldı ki aynı para bile olsa bunlarla ben yine Xiaomi yi seçerdim.

sanane88

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gsgsdf
Cihazım
sfdsfdsf
Konular
7
Hocam elbette ki sorarak öğrenmenizi takdir ediyorum. Cehalet öğrenerek giderilir. Şizofrenik hayaller diyerek sizi kırmak istemem, yetersiz bilgi seviyesi diyelim. US Mobile tarafından satılan cihazlar Xiaomi tarafından değil bizdeki tabirle paralel ithalat olarak satılan cihazlar. Önemli bir olay olarak görülmediği için satışların izinsiz yapıldığını belirten açıklamayı Hugo Barra değil Kaylene yapmıştı. :)

Kaylene Hong ve US Mobile terimlerini arattığınızda açıklamaya, yorumlara ulaşabilirsiniz. Yani Xiaomi'nin ABD'de yetkilendirmiş olduğu her hangi bir satıcı bulunmuyor...
Size sayfalarca cevap vermek isterdim ama her dediğime bir bahane üreteceksiniz.
Madem Xiaomi Amerika ve Avrupa pazarlarında kimseyi yetkilendirmedi ya.. Resmi twitter hesabından neden bu pazarlara girdiğine dair Twit atıyor ?

Xiaomi'nin PR değerini Samsung,Sony gibi markalarla kıyaslıyorsunuz bakın onlar şu fiyata satıyor Türkiye'de biz size aynı donanımı şu fiyata vereceğiz diyorsunuz. Fiyat kıyaslarken o markanın toplumda ki algısınıda kıyaslayın. O markanın statüsünüde kıyaslayın. Evet şuan Çin'de 410 dolar fiyatına PRO modelini kimse alamayacak çıktığı ilk haftalarda. Ama siz PRO modelini çıktığı ilk haftamı getireceksiniz ? 2-3 ay sonra getireceğinizi söylüyorsunuz. Size 10 tane getirtebilirim 410 dolara PRO 5 haziranda. Kaldıki bu telefonun parakende fiyatı. Siz toplu mal çekeceksiniz Parakende fiyatı üzerinden telefonu baz almanız o kadar mantıksız ki. Neyse Samsung S7 3 bin lira olucak, yatın kalkın dua edin arkadaşlar parakende fiyatı 415 dolar(1200 lira) olan Xiaomi PRO modelini 1800 liraya alabileceğiniz için.

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
Sanırım bu iki yazıda size ait ve yine sanıyorum ki kafanız karışmış.
Ayrıca 200 200 düşmesi için yeni bir amiral modeli çıkması lazım bunu herkes bilir. Çünkü bütün dünya bu işler böyle işler.

İki msj in bana ait oldugu dogru ama kafamin karistigi degil.
Mi5 3 model ile geliyo herkesin bldigi gbi mi 5 pronun 1600 tlden gelmesi ortak kani olarak benimsenmis. Bnde ilk giris olarak makul buldum 1600 tlyi. 200 200 duserdeki kastim diger 2 model fiyati icindi. Herkesin anlayabilcegni umdum uzun uzun belirtmedim hata etmisim sanirim

Pro 1600
64 gb 1400
32 de 1200 tl dedim.

cantara hocam. Msjmda fiyatin daha once nasil oldgunu soyledim.fikrim degil uygulanandi bu. 413 fiyat bicilen telinde basta yuksek cikmasi ilede 1600 makul olur diyede belirttim.

Bastan sona bakarsak herkesde genel bi kani olusmus 1600 pro icin. Ondan sonra iki arkadasdan diger marka modeller gelmis onlar ile kiyaslayin. Biz diger markalarimi baz aliriz firmanin dediginmi? S7 5000 tlden piyasaya cikti siz 413$ denen tele samsun yapiyo diye 3000-3500 tlmi diceksiniz?
Mi5 icin 1500 2000 kim diyo? Bn hic diyen gormedm. 413$ lik tel 2000 tlye satilcak?
Hala bi algi olusturuluyo samsung surdan gelcek su surdan donanim benzer bizde burdan girelim.

S7 icin konusulan fiyat 2700 dur. 32 gb modeli icin.baska yollarla giren tellerdede fiyat daha dusuk oldgnu blmeyen yok. S7 ye 3500 3600 demekde alginin devamidir

S7 edge icinde 3200 konusuluyo

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
sanane88 hocam adresinden görebileceğiniz üzere Xiaomi ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya sadece telefon hariç belirli ürünlerde gönderim yapıyor. Bahsettiğiniz tweet bu olayla yani uluslararası kargo ile alakalı. Bildiğimiz ve anladığımız anlamdaki bir satış değil... Yaklaşık bir yıldır da bu gönderimler devam ediyor yani yeni bir durum da değil. Sizin bahsetmiş olduğunuz US Mobile ve arasında hiç bir bağlantı yok. Hoş bu noktaya nasıl geldik onu da anlamadım ama... Son derece basit bir araştırmayla ulaşabileceğiniz bilgiler bunlar.

"Xiaomi'nin PR değerini Samsung,Sony gibi markalarla kıyaslıyorsunuz bakın onlar şu fiyata satıyor Türkiye'de biz size aynı donanımı şu fiyata vereceğiz diyorsunuz. " işte anlatamadığım nokta tam olarak burası. Bizim kıyasladığımız şey marka değeri değil, donanım. Hatalı okuyorsunuz derken kastım da bu. her yerde diğer markaların benzer donanımlarına sahip ürünleri diyoruz. Biz burada Marka kıyaslaması değil donanım kıyaslaması yapıyoruz.

Diğer yandan mesajımı lütfen bir daha okuyun. "Diğer yandan hemen herkesin bildiği üzere sitemizde satılmakta olan Xiaomi ürünlerini bizler de aracılardan alıyoruz çünkü Xiaomi'nin toplu satışı yok." yazdım. Oldukça açık bir ifade zannediyorum. Bahsettiğiniz 410$'lık fiyat sadece çin vatandaşlarına sunulan bir fiyat ve her in vatandaşı sadece bir adet satın alabilir. Xiaomi'nin topu satışı bulunmamaktadır ve sadece perakande satış yapmaktadır.

Bir defa daha yazmak durumunda kalıyorum, kusuruma bakmayın ama lütfen yorum yazmadan önce biraz araştırın ve bilgi sahibi olun. Saatlerdir sizin yanlış bilgilerinizi ve kanaatlerinizi düzeltmekle uğraşıyorum ve buna gerçekten vaktim yok...

Son olarak bir de yönetim notu ekleyeyim. Elbette ki burası bir forum ve her düşünceye saygımız var, beraberce tartışarak en doğrusunu bulamaya çalışacğız ancak eğer yazacağınız cevap yeniden aynı şekilde yanlış bilgilerle ve kullanıcılarımız hatalı yönlendirmek kastıyla yazılmış olursa ikinci bir uyarıya gerek kalmaksızın kaldırılacaktır.

Üst Alt