Yardım Xiaomi Mi5 Çok Sorunlu Bir Telefon mu?

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Merhaba yakın zamanda Mi5 32 GB alacağım ama forumdaki konulara baktım çok fazla sorun, arıza olduğunu gördüm. Almamalımıyım? Başka markalara mı yöneleyim? Kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa sevinirim özellikle pişman olup olmama durumunu. Teşekkürler.

V_TAB_7_LITE_II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam Mi5'te Ghost Screen ve bu arka kısmın cam olması ve kaygan denilmesinden ötürü şu an Mi5S modelinde karar kıldım sizinde tavsiye ettiğiniz gibi.

Şimdiden hayırlı olsun hocam. Eşim Mi5s kullanıyor ve çok çok memnun. Umarım siz de aynı derece memnun kalırsınız :)

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Şimdiden hayırlı olsun hocam. Eşim Mi5s kullanıyor ve çok çok memnun. Umarım siz de aynı derece memnun kalırsınız :)
İnşallah hocam teşekkürler. :)

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Hocam öncelikle forumumuzun Xiaomi cihazları ve MIUI üzerine ülkemizdeki tek forum olduğunu belirtmek istiyorum. Yani cihazı ile sorun yaşayan herkes öncelikli olarak buraya gelerek çözüm arıyor. Dolayısıyla her cihazda sorun ve yardım konularının bol bol olması son derece doğal.

Hatta hepsiburada, n11 ve gittigidyor'un cep telefonu kategorilerinde Mi5 modelinin 1 yıldan beri en çok satan 5 cihaz arasında olduğunu düşünerek toplam kullanıcı sayısını kabataslak hesaplayabilir ve forumumuzdaki sorunlu cihazları bu sayıya oranlayarak sorunlu cihaz yüzdesini bulabilirsiniz. Ki bu surumda oldukça sıkıntısız bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz zannediyorum. Zaten bahsettiğiniz sorunların hemen hemen tamamı da arkadaşlarımızın desteği ve bir miktar yazılım bilgisi ile çözülebilen sorunlar. Mi5 için sorun olarak ghost screen ve dayanıklılık gösterilebilir. Ghost Screen sorunu LG panellerde ortaya çıkabilen bir sorun. Hemen hemen tüm servisler bunu sorun olarak kabul etmiyorlar çünkü kullanıma engel değil. Basit filtrelerle tamamen farkedilemeyecek hale getirilebiliyor. Dayanıklılık konusunda ise maalesef arka yüzeyin cam olması ve çelik çerçeve kullanılmamış olması cihazın dikkatli kullanılmasını gerektiriyor. Açıkçası bu ikisi de bana göre çok ciddi sorun değil ancak elbette ki cihazınızda bunları yaşamak istemezseniz anlarım. Eğer ki siz de bu sorunları görmek istemezseniz size tavsiyem bütçenizi bir miktar daha artırarak Mi5s almanız yönünde olacaktır. Hem metal kasa olması hem de şimdiye kadar hiç bir arkadaşımızda ghost screen olmaması Mi5s'i daha tercih edilebilir hale getiriyor tahmin ediyorum.

Fiyat olarak ise Mi5 Prime 1139, Mi5s 1260 TL. Her ikisinde de 100 TL maxipuan veriliyor ve Mi5 Prime 1039, Mi5s 1160'TL'ye geliyor. Bu özelliklerdeki cihazlar için gerçekten son derece uygun fiyatlar.

MIUI Türkiye Market | Xiaomi satış noktası adresinden fiyatları kontrol edebilirsiniz.

Hocam maalesef satıcı olarak bir ayırım yapamıyoruz. Delta garantili pek çok cihaz LG değil ve EVO garantili pek çok cihaz LG çıktı... Tahmin ediyorum size denk gelen cihazlar bu şekilde tesadüf etmiş ancak incelediğiniz cihaz sayısını artırabilirseniz her seri ve satıcıda hemen hemen aynı oranda LG panel kullanıldığını göreceksiniz.

Hocam ben şuradan yola çıktım 2017 de alınan tüm Evo cihazlar jdi ve Sharp panel di

Oyla:

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Hocam öncelikle forumumuzun Xiaomi cihazları ve MIUI üzerine ülkemizdeki tek forum olduğunu belirtmek istiyorum. Yani cihazı ile sorun yaşayan herkes öncelikli olarak buraya gelerek çözüm arıyor. Dolayısıyla her cihazda sorun ve yardım konularının bol bol olması son derece doğal.

Hatta hepsiburada, n11 ve gittigidyor'un cep telefonu kategorilerinde Mi5 modelinin 1 yıldan beri en çok satan 5 cihaz arasında olduğunu düşünerek toplam kullanıcı sayısını kabataslak hesaplayabilir ve forumumuzdaki sorunlu cihazları bu sayıya oranlayarak sorunlu cihaz yüzdesini bulabilirsiniz. Ki bu surumda oldukça sıkıntısız bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz zannediyorum. Zaten bahsettiğiniz sorunların hemen hemen tamamı da arkadaşlarımızın desteği ve bir miktar yazılım bilgisi ile çözülebilen sorunlar. Mi5 için sorun olarak ghost screen ve dayanıklılık gösterilebilir. Ghost Screen sorunu LG panellerde ortaya çıkabilen bir sorun. Hemen hemen tüm servisler bunu sorun olarak kabul etmiyorlar çünkü kullanıma engel değil. Basit filtrelerle tamamen farkedilemeyecek hale getirilebiliyor. Dayanıklılık konusunda ise maalesef arka yüzeyin cam olması ve çelik çerçeve kullanılmamış olması cihazın dikkatli kullanılmasını gerektiriyor. Açıkçası bu ikisi de bana göre çok ciddi sorun değil ancak elbette ki cihazınızda bunları yaşamak istemezseniz anlarım. Eğer ki siz de bu sorunları görmek istemezseniz size tavsiyem bütçenizi bir miktar daha artırarak Mi5s almanız yönünde olacaktır. Hem metal kasa olması hem de şimdiye kadar hiç bir arkadaşımızda ghost screen olmaması Mi5s'i daha tercih edilebilir hale getiriyor tahmin ediyorum.

Fiyat olarak ise Mi5 Prime 1139, Mi5s 1260 TL. Her ikisinde de 100 TL maxipuan veriliyor ve Mi5 Prime 1039, Mi5s 1160'TL'ye geliyor. Bu özelliklerdeki cihazlar için gerçekten son derece uygun fiyatlar.

MIUI Türkiye Market | Xiaomi satış noktası adresinden fiyatları kontrol edebilirsiniz.

Hocam maalesef satıcı olarak bir ayırım yapamıyoruz. Delta garantili pek çok cihaz LG değil ve EVO garantili pek çok cihaz LG çıktı... Tahmin ediyorum size denk gelen cihazlar bu şekilde tesadüf etmiş ancak incelediğiniz cihaz sayısını artırabilirseniz her seri ve satıcıda hemen hemen aynı oranda LG panel kullanıldığını göreceksiniz.

Hocam ben şuradan yola çıktım 2017 de alınan tüm Evo cihazlar jdi ve Sharp panel di

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1

Hocam birşey sorucam şimdi ben örneğin buradan alacağım

Burada taksitlendirilme yapılmıyor mu? Kurumsal karta diyor yani benim normal şahsi kartıma yapılamıyor mu? Aynı şekilde gittigidiyordan, cepport falan kredi kartına taksit sunmuyor mu?

Oyla:

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36

Burada taksitlendirilme yapılmıyor mu? Kurumsal karta diyor yani benim normal şahsi kartıma yapılamıyor mu? Aynı şekilde gittigidiyordan, cepport falan kredi kartına taksit sunmuyor mu?

Sadece iş yeri ticari kart ile olur bireysel kartlarda olmaz

Ama size tavsiyem banka kredi kartı ile taksitlı istediğin parayı çek o parayı banka hesabına at telefonu o şekilde peşin al kredi kartında artık kaç ay yaptıysan faizi ile ödersin çok küçük bir faiz uygulanır

taksitli avans diye geçer bu sayede taksit ile peşin para

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam sizin incelediğiniz cihazlar hep bu şekilde denk gelmiştir, doğrudur :) Eğer bulabilirsem Evo garantili olmasına rağmen LG panel kullanan cihazlara ait bir kaç örnek göndereyim size. Söylemek istediğim şey tabii ki hatalı bilgi veriyorsunuz demek değil. Panel işinin tamamen şans işi olduğunu söylemek istiyorum. Paneli kontrol etmek ne toptancılar, ne satıcılar ne de son kullanıcı için cihazı açmadan mümkün olmuyor. Dolayısıyla her seride LG panel birilerine denk geliyor...

Yasal düzenlemeler nedeniyle telefonlarlara bireysel kredi kartları ile taksit yapılamıyor hocam...

Oyla:

ibrahimyz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 5s
Konular
4
bu facebook yeni tasarım bende neden çıkmıyor. uygulamada güncel

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

emreferah16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Mi5
Konular
1
7 aydan beri mi5 kullaniyorum hic bir sekilde telefon beni yari yolda birak herşeyiyle mükemmel bi telefon.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

hsendogan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
marshmallow
Cihazım
mi 4
Konular
0
2016 aralik ayinda aldim. Cihazim delta garantili. Jdi panel e sahip. Bugune kadar yariyolda birakmayi gectim teklemedi bile cok sukur. Firmamiz calisanlarina verdigim 100 e yakin akilli telefon var. Iphone 6 samsung s6 edge note5 dahil hepsini sollar mi5.

Mi5 te gordugum tek sorun suydu. Cift sim takip whatsapp uygulamasasini klonlayinca. 2.whatsapp ta resimler ya acilmiyor yada dosya bozuluyor. Belki yazilimla duzelmis olabilir bu sorun artik. Ama cok fazla önemli olmadigi icin ustunde durmadim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt