Hocam öncelikle forumumuzun Xiaomi cihazları ve MIUI üzerine ülkemizdeki tek forum olduğunu belirtmek istiyorum. Yani cihazı ile sorun yaşayan herkes öncelikli olarak buraya gelerek çözüm arıyor. Dolayısıyla her cihazda sorun ve yardım konularının bol bol olması son derece doğal.
Hatta hepsiburada, n11 ve gittigidyor'un cep telefonu kategorilerinde Mi5 modelinin 1 yıldan beri en çok satan 5 cihaz arasında olduğunu düşünerek toplam kullanıcı sayısını kabataslak hesaplayabilir ve forumumuzdaki sorunlu cihazları bu sayıya oranlayarak sorunlu cihaz yüzdesini bulabilirsiniz. Ki bu surumda oldukça sıkıntısız bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz zannediyorum. Zaten bahsettiğiniz sorunların hemen hemen tamamı da arkadaşlarımızın desteği ve bir miktar yazılım bilgisi ile çözülebilen sorunlar. Mi5 için sorun olarak ghost screen ve dayanıklılık gösterilebilir. Ghost Screen sorunu LG panellerde ortaya çıkabilen bir sorun. Hemen hemen tüm servisler bunu sorun olarak kabul etmiyorlar çünkü kullanıma engel değil. Basit filtrelerle tamamen farkedilemeyecek hale getirilebiliyor. Dayanıklılık konusunda ise maalesef arka yüzeyin cam olması ve çelik çerçeve kullanılmamış olması cihazın dikkatli kullanılmasını gerektiriyor. Açıkçası bu ikisi de bana göre çok ciddi sorun değil ancak elbette ki cihazınızda bunları yaşamak istemezseniz anlarım. Eğer ki siz de bu sorunları görmek istemezseniz size tavsiyem bütçenizi bir miktar daha artırarak Mi5s almanız yönünde olacaktır. Hem metal kasa olması hem de şimdiye kadar hiç bir arkadaşımızda ghost screen olmaması Mi5s'i daha tercih edilebilir hale getiriyor tahmin ediyorum.
Fiyat olarak ise Mi5 Prime 1139, Mi5s 1260 TL. Her ikisinde de 100 TL maxipuan veriliyor ve Mi5 Prime 1039, Mi5s 1160'TL'ye geliyor. Bu özelliklerdeki cihazlar için gerçekten son derece uygun fiyatlar.
MIUI Türkiye Market | Xiaomi satış noktası adresinden fiyatları kontrol edebilirsiniz.
Hocam maalesef satıcı olarak bir ayırım yapamıyoruz. Delta garantili pek çok cihaz LG değil ve EVO garantili pek çok cihaz LG çıktı... Tahmin ediyorum size denk gelen cihazlar bu şekilde tesadüf etmiş ancak incelediğiniz cihaz sayısını artırabilirseniz her seri ve satıcıda hemen hemen aynı oranda LG panel kullanıldığını göreceksiniz.