Yardım Xiaomi Mi5 Çok Sorunlu Bir Telefon mu?

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Merhaba yakın zamanda Mi5 32 GB alacağım ama forumdaki konulara baktım çok fazla sorun, arıza olduğunu gördüm. Almamalımıyım? Başka markalara mı yöneleyim? Kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa sevinirim özellikle pişman olup olmama durumunu. Teşekkürler.

V_TAB_7_LITE_II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Ayarlar- Telefon hakkında- çekirdek sürümüne 5 defa tıklayınca donanım testleri açılacak- 2.sıradaki Check version info ya dokun- LCM information yazısının altında LGD ile başlayan bir yazı varsa LG dir. Eğer farklı birşey yazıyorsa korkmana gerek yok.
LG olduğunda da ghost screen olayı kesin olacak diye bişey yok. Sarjda iken, telefon sıcakken kullanma ve telefonunu güneş ışığına maruz bırakma.

Cihazı satın almadan öğrenemem ki arkadaşların dediğine göre Delta garantililer LG ekran oradan almayacağım. LG ekran gelirse iade veya değişim olur mu? Şarjda da çok telefon kullanan biriyim maalesef. Kesinlikle LG ekran almamalıyım bu durumda.

Oyla:

kartal60

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
mi5
Konular
1
Cihazı satın almadan öğrenemem ki arkadaşların dediğine göre Delta garantililer LG ekran oradan almayacağım. LG ekran gelirse iade veya değişim olur mu? Şarjda da çok telefon kullanan biriyim maalesef. Kesinlikle LG ekran almamalıyım bu durumda.
Benim telefonum da delta garantili ama lg panel değil. Biraz şans işi kardeş. Şubattan beri kullanmaktayım mi5 telefonumu şu ana kadar hiçbir sıkıntısını görmedim çevreme de gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. LG g4 kullanıyordum onun kadar ısınmıyor. G4un sadece ön kamerası mi5e göre iyi.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Benim telefonum da delta garantili ama lg panel değil. Biraz şans işi kardeş. Şubattan beri kullanmaktayım mi5 telefonumu şu ana kadar hiçbir sıkıntısını görmedim çevreme de gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. LG g4 kullanıyordum onun kadar ısınmıyor. G4un sadece ön kamerası mi5e göre iyi.

Aynen şansa kalıyor biraz durum. Bu Ghost Screen saedce Mi5'te mi var yoksa Mi5S'te yok mu? Yoksa çok iyi olur.

Oyla:

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Aynen şansa kalıyor biraz durum. Bu Ghost Screen saedce Mi5'te mi var yoksa Mi5S'te yok mu? Yoksa çok iyi olur.
5ste şu ana kadar böyle bir sorun patlak vermedi

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
5ste şu ana kadar böyle bir sorun patlak vermedi

Güzel o zaman peki telefon kayıyor mu arkası cam değil kaymaz diye mantık yürütmüştüm siz kullanıyorsunuz nasıl kayma olayı?

Oyla:

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Güzel o zaman peki telefon kayıyor mu arkası cam değil kaymaz diye mantık yürütmüştüm siz kullanıyorsunuz nasıl kayma olayı?
Ben silikon kılıf kullanıyorum fakat kullanmasamda kayma yapmaz sadece koruma amaçlı

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Ben silikon kılıf kullanıyorum fakat kullanmasamda kayma yapmaz sadece koruma amaçlı

Aklıma yatmaya başladı 5s bakalım. Teşekkürler cevap için.

Oyla:

kartal60

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
mi5
Konular
1
Ben kılıf kullanmıyorum bu zamana kadar düşürmeden kullandım telefonumu. Telefon ince ve biraz dar olunca eliniz rahatlıkla kavrıyor. Uygun fiyatla bu kadar iyi bir telefon olmaz kardeşim ben g4 aldığım zaman bu telefonun varlığından haberim olsaydı direkt mi5 alırdım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam bu foruma Mi5 kısmına girdem bayağı baktım bir sürü problemler gördüm hatta sıralayayım.

-Isınma olayı [Benim için çok problem değil aslında her telefon ısınıyor ağır işlemlerde]
-Bildirim olayı
-GPS Problemi
-Ghost Screen problemi [Bundan çok çekiniyorum]
-Bazı kullanıcıların "Ön kamera çalışmıyor" veya "Arka kamera çalışmıyor" gibi şikayetler ile problem yaşamaları
-Telefon açılmıyor diye açılan şikayetler
-Bazı kullanıcıların yaşadığı kamera bulanıklığı problemi
-4.5G olayı. [Bunun için Vodafone'den Turkcell'e geçebilirim çok problem değil]
-Çok kaygan denilmesi [Kılıf kullanmaktan nefret ederim alırsam kullanmayacağım kılıf]
-İlk kullanımlarda şarj sıkıntısının olduğunun söylenmesi [Açıkcası bunuda fazla problem etmiyorum]
-Kamerada dalgalanma problemi
-Ekranın pembe olma problemi

Baktımda güncel fiyat bulamadım stoklarda yok ortalama ne kadar oluyor 1200-1300 mü yoksa 1500 üzeri mi?

Hocam öncelikle forumumuzun Xiaomi cihazları ve MIUI üzerine ülkemizdeki tek forum olduğunu belirtmek istiyorum. Yani cihazı ile sorun yaşayan herkes öncelikli olarak buraya gelerek çözüm arıyor. Dolayısıyla her cihazda sorun ve yardım konularının bol bol olması son derece doğal.

Hatta hepsiburada, n11 ve gittigidyor'un cep telefonu kategorilerinde Mi5 modelinin 1 yıldan beri en çok satan 5 cihaz arasında olduğunu düşünerek toplam kullanıcı sayısını kabataslak hesaplayabilir ve forumumuzdaki sorunlu cihazları bu sayıya oranlayarak sorunlu cihaz yüzdesini bulabilirsiniz. Ki bu surumda oldukça sıkıntısız bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz zannediyorum. Zaten bahsettiğiniz sorunların hemen hemen tamamı da arkadaşlarımızın desteği ve bir miktar yazılım bilgisi ile çözülebilen sorunlar. Mi5 için sorun olarak ghost screen ve dayanıklılık gösterilebilir. Ghost Screen sorunu LG panellerde ortaya çıkabilen bir sorun. Hemen hemen tüm servisler bunu sorun olarak kabul etmiyorlar çünkü kullanıma engel değil. Basit filtrelerle tamamen farkedilemeyecek hale getirilebiliyor. Dayanıklılık konusunda ise maalesef arka yüzeyin cam olması ve çelik çerçeve kullanılmamış olması cihazın dikkatli kullanılmasını gerektiriyor. Açıkçası bu ikisi de bana göre çok ciddi sorun değil ancak elbette ki cihazınızda bunları yaşamak istemezseniz anlarım. Eğer ki siz de bu sorunları görmek istemezseniz size tavsiyem bütçenizi bir miktar daha artırarak Mi5s almanız yönünde olacaktır. Hem metal kasa olması hem de şimdiye kadar hiç bir arkadaşımızda ghost screen olmaması Mi5s'i daha tercih edilebilir hale getiriyor tahmin ediyorum.

Fiyat olarak ise Mi5 Prime 1139, Mi5s 1260 TL. Her ikisinde de 100 TL maxipuan veriliyor ve Mi5 Prime 1039, Mi5s 1160'TL'ye geliyor. Bu özelliklerdeki cihazlar için gerçekten son derece uygun fiyatlar.

MIUI Türkiye Market | Xiaomi satış noktası adresinden fiyatları kontrol edebilirsiniz.

Ekran için delta garantili satanların çoğu LGD sıkıntılı Evo Bt yani pinti gibi yerlerde sıkıntı yok Jdi veya Sharp geliyor

Hocam maalesef satıcı olarak bir ayırım yapamıyoruz. Delta garantili pek çok cihaz LG değil ve EVO garantili pek çok cihaz LG çıktı... Tahmin ediyorum size denk gelen cihazlar bu şekilde tesadüf etmiş ancak incelediğiniz cihaz sayısını artırabilirseniz her seri ve satıcıda hemen hemen aynı oranda LG panel kullanıldığını göreceksiniz.

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Hocam öncelikle forumumuzun Xiaomi cihazları ve MIUI üzerine ülkemizdeki tek forum olduğunu belirtmek istiyorum. Yani cihazı ile sorun yaşayan herkes öncelikli olarak buraya gelerek çözüm arıyor. Dolayısıyla her cihazda sorun ve yardım konularının bol bol olması son derece doğal.

Hatta hepsiburada, n11 ve gittigidyor'un cep telefonu kategorilerinde Mi5 modelinin 1 yıldan beri en çok satan 5 cihaz arasında olduğunu düşünerek toplam kullanıcı sayısını kabataslak hesaplayabilir ve forumumuzdaki sorunlu cihazları bu sayıya oranlayarak sorunlu cihaz yüzdesini bulabilirsiniz. Ki bu surumda oldukça sıkıntısız bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz zannediyorum. Zaten bahsettiğiniz sorunların hemen hemen tamamı da arkadaşlarımızın desteği ve bir miktar yazılım bilgisi ile çözülebilen sorunlar. Mi5 için sorun olarak ghost screen ve dayanıklılık gösterilebilir. Ghost Screen sorunu LG panellerde ortaya çıkabilen bir sorun. Hemen hemen tüm servisler bunu sorun olarak kabul etmiyorlar çünkü kullanıma engel değil. Basit filtrelerle tamamen farkedilemeyecek hale getirilebiliyor. Dayanıklılık konusunda ise maalesef arka yüzeyin cam olması ve çelik çerçeve kullanılmamış olması cihazın dikkatli kullanılmasını gerektiriyor. Açıkçası bu ikisi de bana göre çok ciddi sorun değil ancak elbette ki cihazınızda bunları yaşamak istemezseniz anlarım. Eğer ki siz de bu sorunları görmek istemezseniz size tavsiyem bütçenizi bir miktar daha artırarak Mi5s almanız yönünde olacaktır. Hem metal kasa olması hem de şimdiye kadar hiç bir arkadaşımızda ghost screen olmaması Mi5s'i daha tercih edilebilir hale getiriyor tahmin ediyorum.

Fiyat olarak ise Mi5 Prime 1139, Mi5s 1260 TL. Her ikisinde de 100 TL maxipuan veriliyor ve Mi5 Prime 1039, Mi5s 1160'TL'ye geliyor. Bu özelliklerdeki cihazlar için gerçekten son derece uygun fiyatlar.

MIUI Türkiye Market | Xiaomi satış noktası adresinden fiyatları kontrol edebilirsiniz.

Hocam maalesef satıcı olarak bir ayırım yapamıyoruz. Delta garantili pek çok cihaz LG değil ve EVO garantili pek çok cihaz LG çıktı... Tahmin ediyorum size denk gelen cihazlar bu şekilde tesadüf etmiş ancak incelediğiniz cihaz sayısını artırabilirseniz her seri ve satıcıda hemen hemen aynı oranda LG panel kullanıldığını göreceksiniz.
Hocam Mi5'te Ghost Screen ve bu arka kısmın cam olması ve kaygan denilmesinden ötürü şu an Mi5S modelinde karar kıldım sizinde tavsiye ettiğiniz gibi.

V_TAB_7_LITE_II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt