Yardım Xiaomi Mi5 Çok Sorunlu Bir Telefon mu?

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Merhaba yakın zamanda Mi5 32 GB alacağım ama forumdaki konulara baktım çok fazla sorun, arıza olduğunu gördüm. Almamalımıyım? Başka markalara mı yöneleyim? Kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa sevinirim özellikle pişman olup olmama durumunu. Teşekkürler.

V_TAB_7_LITE_II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Bu arada Mi 5s sanırım daha mantıklı. Arkası cam değil Mi5 kadar kayıyor mu?

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Bu arada Mi 5s sanırım daha mantıklı. Arkası cam değil Mi5 kadar kayıyor mu?

Mi 5 te yukarı yazdığınız sadece ghost screen sorunu var oda LGD panelinde soru olanlar

N11 Pinti veya İstanbul Bilişim den alırsan sıkıntı yok ama cepport ve gibi yerler LGD panel

64 GB seramik değil sadece 128 GB siyah olanlar

Arkası kayarsa bile kılıf ile çözülür ben EU blaster orijinal kılıf aldım mi logosu var çok şık

Isınma sorunu varsa mi flash ile bir kere yazılım yükleme ile hallolur diğer sorunlarda bu şekilde hallolur

Mi 5 te ois ve kızılötesi var ayrıca parmak izi hızı mi5s ten iyi bence de mi5 in ön kısmı mi 5s ten yakışıklı

Oyla:

akelesh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akif
Cihazım
Mi 5s
Konular
1
mi5 belli bir zaman kullandıktan sonra ghost screen (hayalet ekran ) çıkıyor bilgin olsun

Lütfen yanlış veya eksik bilgi vermeyelim. Xiaomi Mi5 modelinde 3 farklı ekran kullanmıştır. Bunlardan sadece LG olanlarda ghost screen problemi olabiliyor.

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Mi 5 te yukarı yazdığınız sadece ghost screen sorunu var oda LGD panelinde soru olanlar

N11 Pinti veya İstanbul Bilişim den alırsan sıkıntı yok ama cepport ve gibi yerler LGD panel

Arkası kayarsa bile kılıf ile çözülür ben EU blaster orijinal kılıf aldım mi logosu var çok şık

Isınma sorunu varsa mi flash ile bir kere yazılım yükleme ile hallolur diğer sorunlarda bu şekilde hallolur

Mi 5 te ois ve kızılötesi var ayrıca parmak izi hızı mi5s ten iyi bence de mi5 in ön kısmı mi 5s ten yakışıklı

Bende cepporttan alacaktım İstanbulbilişimde stokta yok. Kılıf kullanmayı sevmiyorum. Mi5s'te Mi5 gibi kayıyor mu arkası cam değil ya belki kaymıyordur diye düşündüm. Ois ve kızılötesi mühim değil onlardan vazgeçerim. Mi5s'te arka kameranın daha iyi olması ve arkanın cam olmaması hoşuma gitti.

Oyla:

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36

Ekran pembe olması s7 ve s7 egde de bile oluyor şans işi nadiren oluyor hatta olan var rastlamadım

Bildirim olayı Emri ve MIUI da sıkıntı çoğu uygulamalar MIUI 9 ile sorun hallolur bence

GPS sorun yok Here Maps kullanıyorum eski adıyla Nokia Haritalar çok kullanışlı ofline haritaları var

Ön kamera arka kamera donanımsal hata dır servis müdahalesi ile yapılır ücretsiz bir şekilde

Kamera bulanıklığı şöyle odaklanmış yer dışındaki yakın çekimde bulanık oluyor arkadaşlar bunu sorum diye yazmış

4.5G de Vodafone ş.refsiz bir firma herşeyi sorun WiFi hotspot da dahil tt ve turkcell de sorun yok

Çok kaygan dediğim gibi orijinal kılıf veya normal kılıf veya vantuz ile arka camı dikkatli çıkarın aliexpress den arka kapak iste ahşap var bambu var kaynamaz onlar takarsın kılıf olmadan da kullanırsın

Kamera dalgalanması dediğim gibi donanımla alakalı yere düşürme ile kamera bozulabilir mekanik parça sonuçta

Mi Max 2 de güzel cihaz ama bence Mi Max 1 deki Snapdragon 650 6 çekirdek A72 + A53 olması nedeniyle Mi Max 2 deki Snapdragon 625 A53 8 çekirdek ten iyi çünkü A72 var SD 650 de yani Mi Max 1 biraz daha hızlı Mi Max ailesi düşünürsen

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Lütfen yanlış veya eksik bilgi vermeyelim. Xiaomi Mi5 modelinde 3 farklı ekran kullanmıştır. Bunlardan sadece LG olanlarda ghost screen problemi olabiliyor.

Hocam alacağım telefonun ekranının ne tür olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Ekran pembe olması s7 ve s7 egde de bile oluyor şans işi nadiren oluyor hatta olan var rastlamadım

Bildirim olayı Emri ve MIUI da sıkıntı çoğu uygulamalar MIUI 9 ile sorun hallolur bence

GPS sorun yok Here Maps kullanıyorum eski adıyla Nokia Haritalar çok kullanışlı ofline haritaları var

Ön kamera arka kamera donanımsal hata dır servis müdahalesi ile yapılır ücretsiz bir şekilde

Kamera bulanıklığı şöyle odaklanmış yer dışındaki yakın çekimde bulanık oluyor arkadaşlar bunu sorum diye yazmış

4.5G de Vodafone ş.refsiz bir firma herşeyi sorun WiFi hotspot da dahil tt ve turkcell de sorun yok

Çok kaygan dediğim gibi orijinal kılıf veya normal kılıf veya vantuz ile arka camı dikkatli çıkarın aliexpress den arka kapak iste ahşap var bambu var kaynamaz onlar takarsın kılıf olmadan da kullanırsın

Kamera dalgalanması dediğim gibi donanımla alakalı yere düşürme ile kamera bozulabilir mekanik parça sonuçta

Mi Max 2 de güzel cihaz ama bence Mi Max 1 deki Snapdragon 650 6 çekirdek A72 + A53 olması nedeniyle Mi Max 2 deki Snapdragon 625 A53 8 çekirdek ten iyi çünkü A72 var SD 650 de yani Mi Max 1 biraz daha hızlı Mi Max ailesi düşünürsen

Bildirim vesaire çözülürde mesela ben google Maps kullanırım, bu telefonla GPS sıkıntısı yaşayanda var yaşamayanda var şansa kalıyor biraz sanırım. Mi5s'te cam olmadığı için mi5 kadar kaymıyor sanırım doğrumudur?

Oyla:

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36

Bildirim vesaire çözülürde mesela ben google Maps kullanırım, bu telefonla GPS sıkıntısı yaşayanda var yaşamayanda var şansa kalıyor biraz sanırım. Mi5s'te cam olmadığı için mi5 kadar kaymıyor sanırım doğrumudur?

Ekran için delta garantili satanların çoğu LGD sıkıntılı Evo Bt yani pinti gibi yerlerde sıkıntı yok Jdi veya Sharp geliyor

Google maps da da sıkıntı yok ama Nokia candır dedik 2011 den beri Nokia Maps

Oyla:

Mustafa.Demiral

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
henuz yok
Konular
1
Ekran için delta garantili satanların çoğu LGD sıkıntılı Evo Bt yani pinti gibi yerlerde sıkıntı yok Jdi veya Sharp geliyor

Google maps da da sıkıntı yok ama Nokia candır dedik 2011 den beri Nokia Maps
Mi5s hep delta garantili görüyorum link atabilir misin EvoBt dediğin türden.

Oyla:

akelesh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akif
Cihazım
Mi 5s
Konular
1

Ayarlar- Telefon hakkında- çekirdek sürümüne 5 defa tıklayınca donanım testleri açılacak- 2.sıradaki Check version info ya dokun- LCM information yazısının altında LGD ile başlayan bir yazı varsa LG dir. Eğer farklı birşey yazıyorsa korkmana gerek yok.
LG olduğunda da ghost screen olayı kesin olacak diye bişey yok. Sarjda iken, telefon sıcakken kullanma ve telefonunu güneş ışığına maruz bırakma.

Oyla:
Üst Alt