selduman hocam etiket bildirimi gelmemiş şimdi konuyu okurken gördüm
Telefon ekranları için temel olarak 4 çeşit koruma mevcut.
1. Tempered Cam : Bu camlar çizilmeye karşı en dayanıklısı ve en uzun ömürlüsü. Mi4'ümde 2 yıl önce taktığım cam hala duruyor ve çiziksiz. Dokunmatik hassasiyetine etkisi neredeyse yok denecek kadar az. Eksisi ise ekranı kıvrımlı modellerde kullanılamıyor. Ya küçük oluyor ya da kenarlarda hava boşluğu kalıyor. Mi5s, Note 3, Mi6 kullanıcıları için işlevsiz ama düz ekran telefon kullanan arkadaşlar için tavsiyem bunlardır.
2. Full cover/Mika : Bunlar sadece ekranı değil telefonun tüm ön yüzünü kapatıyor. Genellikle kıvrımlı ekranlar için üretiliyor. Evet çok güzel bir koruma sağlıyor fakat sadece çerçevelerden yapışıyor ve ekran bölümünde dokunmatik hassasiyeti azalıyor. Özellikle güneş altında ekran kalitesi bozuluyor ve sensör, hoparlör boşluklarından toz giriyor. Özetle ilk taktığınızda mükemmel gibi gelse de zaman içerisinde kullanışsız. Ben bir gün dayanabildim sonra söktüm. Yalnız benks markalılar için yorumlar çok iyi. Bu markayı denemedim deneme imkanım olur ise mesajı güncellerim.
3. Nano Cam : Mi5s gibi az kıvrımlı ekrana sahip cihazlar için bence en iyisi. (Mi6'da denemdim ama Mi6 için de en uygunu bunlar gibi görünüyor) Hem çizilmelere karşı güzel bir koruma sağlıyor hem de ekranın neredeyse tamamını kapatıyor. Ekran kalitesine etkisi neredeyse hiç yok. Parmak izi tutmuyor. Tek sıkıntısı ince olması nedeniyle çabuk çiziliyor. Bu nedenle de çok uzun ömürlü değil.
4. Pet film : En basiti. Uygulaması kolay, ucuz, kıvrımlı ekranlara da tamamen yapışıyor, toz almıyor. Darbelere karşı koruma yok ama çizilmeye karşı koruyor. Note 2 gibi çok kıvrımlı ekran kullanan arkadaşlar bunlardan 10-15 tane alın çizildikçe değiştirin bence.
Özetle telefon Mi4, Mi5 gibi düz ekran ise tempered cam, Mi5s, Mis Plus gibi az kıvrımlı ise Nano, Note 2 gibi tamamen eğimli ise Pet film kullanılabilir bence.
Ya da en güzeli bu kadar uğraşacağınıza ve benim gibi bu kadar ekran koruyucu alıp teker teker test edip de bir telefon parası harcayacağınıza korumasız kullanın. Abuk subuk silmedikten sonra, gidip sahilde kuma bırakmadıktan, bozuk paralar, anahtarlar ile aynı cebe/çantaya koymadıktan sonra kolay kolay çizilmiyor. Telefon ekranında kullanılan cam tüm korumalardan daha dayanıklı zaten
Düşürür ve darbe alırsanız zatten hiç bir koruma da işe yaramıyor, geçmiş olsun