Yardım Xiaomi Mi 5 İthalatçı Tavsiyesi ve Detaylar

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
İyi günler
Mi 5 almayı düşünüyorum. Geçen ay Hepsiburada'dan almıştım ama daha açılır açılmaz ekran donması yapmıştı. MIUI 7 sürümü global olmayan yazılımla gelmişti. Şarj aleti de Amerikan uçluydu. Delta garantiliydi geri iade etmiştim.

iPhone 6 telefonum problem çıkardığından tekrar telefon arayışına yöneldim. Samsung Galaxy C5 düşünürken yine Xiaomi Mi 5'e döndüm. Kasasının zayıflığını iyi bir kılıfla çözerim dedim.

N11 veya Gittigidiyor'dan almak istiyorum. Çünkü bu sitelerde sitelerde ürün hakkında satıcıya soru sorabiliyoruz. N11'de idealseçim kullanıcısı Delta garantili ve Global ROM'lu sattığını söyledi. Fakat yine Amerikan prizliymiş. Türkiye'ye ithal edilen ürünün Amerikan priz uçlu olması pek hoşuma gitmiyor. Arkadaşım daha önce almıştı onunki Avrupa prizliydi.

Piyasada birkaç ithalatçı var. Delta, Intel İletişim ve Mer Bilişim benim gördüklerim. Şimdi bu ithalatçılardan en güveniliri hangisidir? Ben içlerinde en güveniliri Delta diye duydum. Bu site üzerinden satış yapan N11'deki cepport kullanıcısı Intel İletişim garantili satıyor. Bu firmayla ilgili çok olumsuz şikayetler okuyunca şüpheye düştüm. Alıp kullananlar hangi firmayı tavsiye eder?

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Ben de 1 Ocak'ta HepsiBurada'dan Delta garantili aldım. Global ROM'lu ve Amerikan uçlu geldi. Ancak benim cihazımda da batarya sorunu var, durduğu yerde tüketiyor pili. Gün sonunu görmek imkansız normal kullanımda. Yoğun kullanıma değinmiyorum bile.

Siz telefonu alır almaz mı iade ettiniz? Değişim önermeden direkt iade aldılar mı? Ben de iade etmeyi düşünüyorum ancak 10 gün geçti, çamura yatarlar mı acaba?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
hohenheim hocam sitemizde satılan cihazlar ile ilgili her türlü soruyu buradan sorabilir ve cevap alabilirsiniz. Telefonlar Gittigidiyor üzerinden cepport aracılığıyla satılıyor ve delta garantili. Güncelleme gelen Global rom yüklü olarak geliyor :)

Oyla:

eren2535

Canım kızım
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aydın
Cihazım
xiaomi mi8
Meslek
matbaa
Konular
3
Bence bu siteden üzerinden almak en mantıklı olanı..
Her türlü soruya , soruna cevap veren arkadaşlar var

Oyla:

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de 1 Ocak'ta HepsiBurada'dan Delta garantili aldım. Global ROM'lu ve Amerikan uçlu geldi. Ancak benim cihazımda da batarya sorunu var, durduğu yerde tüketiyor pili. Gün sonunu görmek imkansız normal kullanımda. Yoğun kullanıma değinmiyorum bile.

Siz telefonu alır almaz mı iade ettiniz? Değişim önermeden direkt iade aldılar mı? Ben de iade etmeyi düşünüyorum ancak 10 gün geçti, çamura yatarlar mı acaba?

İyi günler,

Ben sanırım 3. veya 4. gün geri gönderdim. İade talebi açıp durumu izah ettim. Sonra kargoya verip geri gönderdim. Ürünü zaten pek kullanmadım. Böyle donma yapınca biraz denedim biraz. Sonra telefonu sıfırlayıp ön arka jelatini vs. eskisi gibi yapıştırıp geri gönderdim. 1 hafta içinde param da iade edildi.

Geçen akşam bu site üzerinden sipariş ettim, bu sabah da teslim aldım. Sütten ağzım yandı bu sefer jelatinlerini bile çıkarmadım deniyorum şu an. SIM takılı bile değilken şarjı çabuk düşüyor gibi geldi bana. Bir de kamera çalışırken metal çerçeve hissedilir derecede ısınıyor. Normal mi bilmiyorum.

Oyla:

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
hohenheim hocam sitemizde satılan cihazlar ile ilgili her türlü soruyu buradan sorabilir ve cevap alabilirsiniz. Telefonlar Gittigidiyor üzerinden cepport aracılığıyla satılıyor ve delta garantili. Güncelleme gelen Global rom yüklü olarak geliyor :)

Teşekkürler. Geçen gün cepport üzerinden sipariş verdim. Bu sabah da telefon elime geçti.

Kamera çalışırken telefonun çerçevesi hissedilir derecede ısınıyor. Bu genel bir durum mudur? Bir de Geldiğinde %30 gibi pil vardı. SIM kartı henüz takmadım ama tuş kilitliyken bile bekleme sırasında saatte %1 gibi zayıflıyor gibi gördüm. Şimdi şarja taktım tam doldurup deneyeceğim. Umarım bu sefer sorunsuz bir telefon olur. Beta ROM yüklü. Akşam son sürümüne de yükseltip gözlemlerim.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Teşekkürler. Geçen gün cepport üzerinden sipariş verdim. Bu sabah da telefon elime geçti.

Kamera çalışırken telefonun çerçevesi hissedilir derecede ısınıyor. Bu genel bir durum mudur? Bir de Geldiğinde %30 gibi pil vardı. SIM kartı henüz takmadım ama tuş kilitliyken bile bekleme sırasında saatte %1 gibi zayıflıyor gibi gördüm. Şimdi şarja taktım tam doldurup deneyeceğim. Umarım bu sefer sorunsuz bir telefon olur. Beta ROM yüklü. Akşam son sürümüne de yükseltip gözlemlerim.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. :) Bataryanın tam performansa ulaşması için en az bir kaç defa tam sarj edilip bşaltılması gerekir. Dolayısıyla ilk aldığınız değerlere pek itibar etmeyin. Cihazınızda şu an için son sürüm olan 6.11.10 yüklü olması lazım. Mi5 için Xiaomi bir süredir güncelleme yayınlamadı ancak yayınlandığında güncelleme cihazınıza gelecek ve onaylamanız halinde her hangi bir ek işlem yapmanıza gerek kalmadan kurulacaktır.

Oyla:

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. :) Bataryanın tam performansa ulaşması için en az bir kaç defa tam sarj edilip bşaltılması gerekir. Dolayısıyla ilk aldığınız değerlere pek itibar etmeyin. Cihazınızda şu an için son sürüm olan 6.11.10 yüklü olması lazım. Mi5 için Xiaomi bir süredir güncelleme yayınlamadı ancak yayınlandığında güncelleme cihazınıza gelecek ve onaylamanız halinde her hangi bir ek işlem yapmanıza gerek kalmadan kurulacaktır.

Teşekkür ederim. İnşallah bu sefer sorunsuz bir cihazım olur :) Bu sene elektronik cihazlardan talihsizliğim var. Aslen iPhone 6 64GB kullanıyordum. Amerika'dan almıştım ve Mart ayında 2 senesi olacak. Ama 3 ay önce GPS ve WiFi problemi başladı, 1-2 hafta önce de batarya aniden sapıttı. Bu nedenlerle artık pahalı telefonlara bile sıcak bakmıyorum.

MIUI 8 Global 6.9.29 Beta sürümü yüklü geldi. Yeni bir güncelleme uyarısı gelmişti ama şu an şirketteyim WiFi bağlanamıyorum. Akşam evde son sürüme yükselteceğim. Kamera açık olduğunda metal çerçeve hissedilir şekilde ısındığını farkettim. Bu tüm cihazlarda genel bir durum mudur? Sanırım cam kasa olduğundan ısı aktarımında biraz zorlanmış olabilirler.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Teşekkür ederim. İnşallah bu sefer sorunsuz bir cihazım olur :) Bu sene elektronik cihazlardan talihsizliğim var. Aslen iPhone 6 64GB kullanıyordum. Amerika'dan almıştım ve Mart ayında 2 senesi olacak. Ama 3 ay önce GPS ve WiFi problemi başladı, 1-2 hafta önce de batarya aniden sapıttı. Bu nedenlerle artık pahalı telefonlara bile sıcak bakmıyorum.

MIUI 8 Global 6.9.29 Beta sürümü yüklü geldi. Yeni bir güncelleme uyarısı gelmişti ama şu an şirketteyim WiFi bağlanamıyorum. Akşam evde son sürüme yükselteceğim. Kamera açık olduğunda metal çerçeve hissedilir şekilde ısındığını farkettim. Bu tüm cihazlarda genel bir durum mudur? Sanırım cam kasa olduğundan ısı aktarımında biraz zorlanmış olabilirler.

Hocam ben Mi5s kullanıyorum Mi5 kullanan bir arkadaşın bu soruya cevap vermesi daha uygun olur ancak ısınma genellikle yazılımsal sorunlardan kaynaklanır. Son sürüm romu yükledikten sonra bir defa daha test edin bence.

Oyla:

sas_sas

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sururi
Cihazım
mi5
Konular
21
Batarya sorunu ile karşılaşanlara verilen "birkaç şarjdan sonra oturur" cevabı sanırım oyalama taktiğinden başka birşey değil..

Oyla:
Üst Alt