Yardım Xiaomi Mi 5 İthalatçı Tavsiyesi ve Detaylar

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
İyi günler
Mi 5 almayı düşünüyorum. Geçen ay Hepsiburada'dan almıştım ama daha açılır açılmaz ekran donması yapmıştı. MIUI 7 sürümü global olmayan yazılımla gelmişti. Şarj aleti de Amerikan uçluydu. Delta garantiliydi geri iade etmiştim.

iPhone 6 telefonum problem çıkardığından tekrar telefon arayışına yöneldim. Samsung Galaxy C5 düşünürken yine Xiaomi Mi 5'e döndüm. Kasasının zayıflığını iyi bir kılıfla çözerim dedim.

N11 veya Gittigidiyor'dan almak istiyorum. Çünkü bu sitelerde sitelerde ürün hakkında satıcıya soru sorabiliyoruz. N11'de idealseçim kullanıcısı Delta garantili ve Global ROM'lu sattığını söyledi. Fakat yine Amerikan prizliymiş. Türkiye'ye ithal edilen ürünün Amerikan priz uçlu olması pek hoşuma gitmiyor. Arkadaşım daha önce almıştı onunki Avrupa prizliydi.

Piyasada birkaç ithalatçı var. Delta, Intel İletişim ve Mer Bilişim benim gördüklerim. Şimdi bu ithalatçılardan en güveniliri hangisidir? Ben içlerinde en güveniliri Delta diye duydum. Bu site üzerinden satış yapan N11'deki cepport kullanıcısı Intel İletişim garantili satıyor. Bu firmayla ilgili çok olumsuz şikayetler okuyunca şüpheye düştüm. Alıp kullananlar hangi firmayı tavsiye eder?

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
hohenheim hocam batarya performansınız nasıl? Saatte %1 gibi bir azalmadan bahsetmiştiniz. Düzelme var mı?

Dün sabah 7:15'ten bugün sabah 10:00'a kadarki pil tüketim durumunu paylaşıyorum. Genel olarak fena görünmüyor. Gün içinde çok kullanmadım. Akşam biraz Instagram Snapchat Facebook Spotify gibi uygulamaları kullandım. Oyun oynamadım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-01-14-10-01-34-820_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-14-10-01-34-820_com.miui.securitycenter.png
    69,3 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2017-01-14-10-01-50-273_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-14-10-01-50-273_com.miui.securitycenter.png
    248,5 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_2017-01-14-10-02-02-040_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-14-10-02-02-040_com.miui.securitycenter.png
    75,8 KB · Görüntüleme: 25
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
hohenheim hocam evet son derece normal görünüyor hocam sevindim sıkıntı olmamasına. :)

sas_sas hocam aşağıya alıntıladığım son yorumunuz -hatta biz ona suçlamanız diyelim- üzerine sizden bir yorum daha rica edebilir miyim? Cidden birilerini suçlamak, oyalıyor demek, yalancılıkla itham etmek bu kadar kolay olmamalı... :-x

Batarya sorunu ile karşılaşanlara verilen "birkaç şarjdan sonra oturur" cevabı sanırım oyalama taktiğinden başka birşey değil..

Oyla:

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
Bugünkü kullanım verilerimi de paylaşıyorum. Bugün daha yoğun kullandım. Biraz daha gerçekçi bir kullanım oldu. %100'den daha geç düştü. Ama genel olarak şunu farkettim. İlk %20 biraz hızlı iniyor ama sonradan daha yavaş düşüyor. Son %20'de tekrar hızlanıyor. Bu arada uzatılmış ekran görüntüsü almayı beğendim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-01-15-01-11-14-523_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-15-01-11-14-523_com.miui.securitycenter.png
    68,6 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_2017-01-15-01-11-18-522_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-15-01-11-18-522_com.miui.securitycenter.png
    298,4 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2017-01-15-01-11-29-949_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-15-01-11-29-949_com.miui.securitycenter.png
    67 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2017-01-15-01-11-41-635_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-15-01-11-41-635_com.miui.securitycenter.png
    54,8 KB · Görüntüleme: 21
Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Bugünkü kullanım verilerimi de paylaşıyorum. Bugün daha yoğun kullandım. Biraz daha gerçekçi bir kullanım oldu. %100'den daha geç düştü. Ama genel olarak şunu farkettim. İlk %20 biraz hızlı iniyor ama sonradan daha yavaş düşüyor. Son %20'de tekrar hızlanıyor. Bu arada uzatılmış ekran görüntüsü almayı beğendim.

Hocam, çok saçma biliyorum ama benim telefonun batarya sorunu "pil tasarruf modunu KAPATINCA" düzeldi... Şu an memnunum gayet, bir günü çok rahat deviriyorum. Bu arada doğru tespit; hala telefon %80'e çok hızlı düşüyor, ancak sonrası gayet makul. 3 saati görmeyen ekran süresi pil tasarruf modunu kapattıktan 5 saatin üstüne çıktı mesela. Çok ilginç, çok saçma, ama bende böyle oldu.

Umarım Android 7 güncellemesi ile daha stabil bir hal alır.

Oyla:

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
Hocam, çok saçma biliyorum ama benim telefonun batarya sorunu "pil tasarruf modunu KAPATINCA" düzeldi... Şu an memnunum gayet, bir günü çok rahat deviriyorum. Bu arada doğru tespit; hala telefon %80'e çok hızlı düşüyor, ancak sonrası gayet makul. 3 saati görmeyen ekran süresi pil tasarruf modunu kapattıktan 5 saatin üstüne çıktı mesela. Çok ilginç, çok saçma, ama bende böyle oldu.

Umarım Android 7 güncellemesi ile daha stabil bir hal alır.

Tasarruf modunu kapatınca uzaması ilginç geldi. Ben otomatik saat ayarladım kendi açılıp kapanıyor. Farkını test etmedim. Dün akşam 7.1.19 sürümünü yükledim şu an daha iyi çalışıyor gibime geldi. Otomatik ekran ışığı da daha iyi çalışıyor. Önceki sürümde Snapshot kullanmadığım halde aşırı pil tüketiyordu. Android 7 uygulamaları daha iyi yönetiyor. Başka ne gibi yenilikler geldi bilmiyorum. Arayüzde pek bir yenilik görmedim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-01-21-21-24-47-287_com.android.updater.png
    Screenshot_2017-01-21-21-24-47-287_com.android.updater.png
    333,9 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2017-01-21-21-25-17-606_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-01-21-21-25-17-606_com.android.settings.png
    179,7 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_2017-01-21-23-14-47-518_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-01-21-23-14-47-518_com.android.settings.png
    181,4 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2017-01-22-19-36-33-732_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-22-19-36-33-732_com.miui.securitycenter.png
    163,6 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2017-01-22-19-36-42-953_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-22-19-36-42-953_com.miui.securitycenter.png
    80,9 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2017-01-22-19-37-02-331_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-22-19-37-02-331_com.miui.securitycenter.png
    57 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2017-01-22-19-36-54-033_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-22-19-36-54-033_com.miui.securitycenter.png
    67,5 KB · Görüntüleme: 16
Oyla:

sas_sas

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sururi
Cihazım
mi5
Konular
21
cantara, Sizi kastedmediğimi belirterek başlayacağım.

Pil ve diğer açılardan çok övülen ve fiyatı da oldukça makul dedikleri için arkadaşima tavsiye ederek aldırdığım 2. el mi5/64 ün pil performansı ne yaptıysak düzelmedi. Parasını benim ödediğim yeni pil de sorunu çözmeyince telefonu kucağımda buldum..

Bu mi5/64 çok garip çıktı. Telefon ister kapalı ister airplane modunda ister sim kart takılı ister 2G/3G/4G olsun ortalama pil ömrü 12 saat civarında yani saatlik tüketim % 7-8 gibi. Ne tür bir optimizasyon yapılırsa yapılsın sonuç değişmiyor.
Pil tüketimi incelemelerinde %95 deepsleep görünse ve uyandırma pek olmasa dahi sonuç aynı..
Yine pil kullanım raporlarına bakıldığında %20 civarında Software(AndroidOS vs) ve %80 civarında ( wifi, data, ekran vs hep kapalı ve tüketim sıfıra yakın) Phone idle/telefon boşta (%50-55) ve Cell Standby/telefon bekleme (%25-30) şeklinde sonuçlar çıkıyor.

Aslına bakarsanız bendeki LG G2 5.0.2 rom ile pil tüketim sonuçlarına (pek aktif kullanım yok iken) baktığımda da aynı hardware/software oranını görüyorum ama benim LG G2 standbyda 12 saatte %2 pil harcıyor..

Forumda araştırınca bazı telefonlarda da aynı sorunların olduğunu anladım. Bu nedenle servislere veya ithalatçılara ulaşan arkadaşlara" daha sonra pil kendi kendine oturur ve performansı artar" şeklinde cevaplar verildiğini duydum. Ama sonuç pek değişmiyor. Aldığına pişman olan pek çok kişi var ve hemen hepsi satılığa çıkarıyorlar..
Belli i bazı telefonlarda hardware sorunu var ve devamlı akım çekiyor..

Çözüm bulunur ümidi ile Delta servise başvurduk onlar da garanti dışı ürünlere hizmet vermediklerini ifade ettiler..

Oyla:

hajkhanx33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
şuan yok
Konular
13
Ben cepportan almanixi onerrim donusturucude yolladi delta garantili hersey on numara ve en uzucu tabi kaldiysa ,:)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Pil ve diğer açılardan çok övülen ve fiyatı da oldukça makul dedikleri için arkadaşima tavsiye ederek aldırdığım 2. el mi5/64 ün pil performansı ne yaptıysak düzelmedi. Parasını benim ödediğim yeni pil de sorunu çözmeyince telefonu kucağımda buldum..

Bu mi5/64 çok garip çıktı. Telefon ister kapalı ister airplane modunda ister sim kart takılı ister 2G/3G/4G olsun ortalama pil ömrü 12 saat civarında yani saatlik tüketim % 7-8 gibi. Ne tür bir optimizasyon yapılırsa yapılsın sonuç değişmiyor.
Pil tüketimi incelemelerinde %95 deepsleep görünse ve uyandırma pek olmasa dahi sonuç aynı..
Yine pil kullanım raporlarına bakıldığında %20 civarında Software(AndroidOS vs) ve %80 civarında ( wifi, data, ekran vs hep kapalı ve tüketim sıfıra yakın) Phone idle/telefon boşta (%50-55) ve Cell Standby/telefon bekleme (%25-30) şeklinde sonuçlar çıkıyor.

Aslına bakarsanız bendeki LG G2 5.0.2 rom ile pil tüketim sonuçlarına (pek aktif kullanım yok iken) baktığımda da aynı hardware/software oranını görüyorum ama benim LG G2 standbyda 12 saatte %2 pil harcıyor..

Forumda araştırınca bazı telefonlarda da aynı sorunların olduğunu anladım. Bu nedenle servislere veya ithalatçılara ulaşan arkadaşlara" daha sonra pil kendi kendine oturur ve performansı artar" şeklinde cevaplar verildiğini duydum. Ama sonuç pek değişmiyor. Aldığına pişman olan pek çok kişi var ve hemen hepsi satılığa çıkarıyorlar..

Çözüm bulunur ümidi ile Delta servise başvurduk onlar da garanti dışı ürünlere hizmet vermediklerini ifade ettiler..

Hocam geçmiş olsun, cihazınızda donanımsal bir sorun var gibi görünüyor... Normalde bizden almış olsaydınız gönderin ve iadesini gerçekleştirelim derdim ama sizinki yurtdışı olduğu için maalesef cihazı böyle kullanmanız gerekli gibi görünüyor.

"Sizi kastedmediğimi belirterek başlayacağım." demişsiniz ama bu konu altında bu tavsiyeyi veren tek kişi benim. Dolayısıyla yine üzerime alındım... :) Forumda aynı sorunu yaşayan kişiler demişsiniz ama sorun diye bahsedilenlerden bugün okuduklarımdan aklımda kalanlar şu şekilde... 17 saat toplam bir kullanım süresi var ve cihaz yoğun kullanılmış, çok kötü satacağım denmiş. 7 saat ekran süresi alınmış olumsuz deniyor. Bir başkası 5 saat wifi üzerinden torrent ile film indirmiş şarj %40'ta felaket yazmış. Özetle birilerinin kötü demesi sadece sözle batarya performansını kötü yapmıyor. Bu mesajlara verecek uygun bir cevabım olmadığı için cevap yazmadım ama sizin de görebileceğiniz üzere sorun yaşıyorum diyenlerin pek çoğunun sorunu cihazla ilgili değil. Sizin durumunuz ise elbette ki farklı ancak bahsettiğiniz sürelerle Mi5s'te ilk defa karşılaşıyorum. Bu durumu genellemek ne kadar doğru? Bu konuda da gördüğünüz üzere ilk bir kaç haftalık kullanım sonrasında batarya performansı artar ve zamanla oturur. Bu sadece bu cihaz için değil, tüm cihazlar için geçerlidir. Bu nedenle servislerin verdikleri bu tavsiye de haklıdır. Ben de aynı modeli kullanıyorum, evet 10 saat ekran süresi almıyorum ama benim cihazım yoğum kullanımla günü çıkartıyor. Benim itirazım sadece sizin cihazınızda görülmüş olan münferit bir hatanın genelleştirilerek, uygun tavsiyeler veren kişilerin suçlanmasına...

Oyla:

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1

Aslına bakılırsa ben de 3000mAh bir bataryadan daha iyi bir performans beklerdim. Evde kardeşimin 2 sene yoğun kullandığı LG G2 var. Şu an annem kullanıyor. Dün merak edip pil kullanımına baktım gerçekten bahsettiğiniz gibi çok iyi değerler var. Pili en az %30 azalmış bir telefonda 2 gün bekleme süresi üstüne 2,5 saat ekran süresi ile %30 pil vardı. Yeni telefonlar işlemcileri çok yükseltmesinden olsa gerek çok pil harcıyor. Bence de Xiaomi'nin biraz daha optimizasyona ihtiyacı var. Sabah elime alınca kısa sürede %100'ün altına inmesi bile hoş değil. Basit işlemlerde işlemciyi daha düşük hızlarda çalıştırsa belki daha uzun gidebilir.

Oyla:
Üst Alt