Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Redmi Note 8 Pro, hafıza miktarına bağlı olarak 195 ila 250 $ arasında bir fiyatla satılıyor. Cihazın bir sonraki satışları 6 Eylül olarak planlanıyor.
Kaynak : MI-Room
Avrupa'daki asgari ücret 1400 "birim para"
1litre benzin 1"birim para" = 1400 litre benzin.
"Birim para" tabirini yanlış kullanmayın diye uyarı yapılan ülkede asgari ücret 2000 birim para ve benzin 7 birim para = 285 litre benzin.
Ben satın alma gücünü bu şekilde anlatıyorum, sen birim parasız anlatırsan da yanlıştan dönmüş olur teşekkür ederim. Saygılar.
Teşekkür ederim...Hangi Avrupa?
İki farklı birimini tek sepette kıyaslamaya geçtik, Avrupa Birliği'nde tek bir para birimi var. Bak hakiki "birim para", ama her yerde asgari ücret farklı, her yerde fiyatlar farklı.
Telefonu "x" birim paraya alıyorlar demenin yanlışlığı o kadar ortada ki, görmemek için özel çaba sarf etmek gerekir.
Örnek Hindistan'da bu saçma sapan tabirle Redmi K20'yi (Mi 9T'yi) 22000 "birim para"ya alıyorlar. Biz ise "3000-4000" birim paraya alıyoruz. Bu bizim 6-7 kat daha ucuza aldığımızı göstermiyor. Dolar bazında 308 dolar. Bizde ise 517-650 dolar arasında. Amerikan dolarını birim alırsak 2 kat daha pahalı. Ama Hindistan'da ortalama minimum gelir aylık rupiyi güncel kurdan çevirdiğimizde 150-200TL. Bizde ise minimum 2000TL. Yani telefon reel olarak 2 kat daha pahalı burada, ama Hintliler bizden 5 kat daha fakir.
Yok ilk örnekteki gibi örneğin Çin'de 1400 "birim para" (yuan)dan satılan telefonu Amerikan dolarına çevirip "195" birim para diye düşünüyor sonunda insanlar.
Ya da Japonya'ya uzanalım: iPhone XR 58800, yazıyla elli sekiz bin sekiz yüz "birim para"dan başlıyor. Bu Japonlar için bu fiyatın yüksek olduğunu göstermiyor. Japon yeninin, Hint rupisinin değersiz olduğunu da göstermiyor.
Verdiğin örnekteki "birim" yerine Euro ve TL yazdığında ne değişiyor? Oradaki vatandaşın satın alma gücünü belirtmiş oluyorsun.
Oysa Avrupa'nın muhtelif ülkelerinde aynı para birimi. Bak, "birim para" bile değil, bildiğin düpedüz aynı para birimi herkes için farklı bir şey ifade ediyor.
Bir Yunanlı herhangi bir malı kendi ülkesindeki ve örneğin Almanya'daki fiyat farkına bakıp bunu "birim para" olarak yorumlamıyor. Birim aynı birim olmasına rağmen.
Teşekkür ederim...
Yazdıkların, benim satın alma gücünü ifade ettiğim bakış açısına o kadar uzak ki, fazla yazıp kalabalık yapmak istemiyorum...
Sadece şunu tekrar vurgulayayım.
X ülkede asgari ücret 1400 birim ve 1400 litre benzin alıyor.
Y ülkede asgari ücret 2000 birim ve 285 litre benzin alınıyor.
* * *
Bu gerçeği sen istediğin argümanlarla yok sayabilirsin ama yok edemezsin...
Tekrar saygılar.
Yemin ediyorum nefret eder oldum ben de hocam, telefon falan da umrumda değil.Coğrafya kaderimiz olmasaydı keşke koca evrende denk geldiğimiz döneme bak ya.
Telefondan daha büyük derdimiz var sefaletten korkuyorumYemin ediyorum nefret eder oldum ben de hocam, telefon falan da umrumda değil.
Çok basit bir konu neden bu kadar uzadı anlamıyorum !? Ben çalışıyorum ve 2.000 TL kazanıyorum 15.000 veriyorum , adamlar çalışıyor 1.400 dolar kazanıyor 1.000 dolara alıyor. Burada anlaşılmayacak ne var ?Hangi gerçek?
Amerika'ya bakıp 1000 birim paraya iPhone alıyor diyen insan neyi ifade ediyor? Amerikalının alım gücünü mü?
Çinlinin aldığı parayı dolara çevirince neyin birimi oluyor?
Bir Hintli Hindistan'dan Türkiye'ye doğru bakıp onların 21000 "birim para"ya aldığı şeyi, Türkiye'de "3000 birim para"ya alıyorlar diye yorum yaptığını bir izah etmeye çalış da gerçek zannettiğin şeyi bir görelim.
Dünya literatüründe yok böyle bir şey. Yeterince açık mı?
Çok basit bir konu neden bu kadar uzadı anlamıyorum !? Ben çalışıyorum ve 2.000 TL kazanıyorum 15.000 veriyorum , adamlar çalışıyor 1.400 dolar kazanıyor 1.000 dolara alıyor. Burada anlaşılmayacak ne var ?
Israrla hintlileri, japonları örnek vermeye devam ediyorsun. Avrupa ve amerika üzerinden örnek versene çok mu zor?Hangi gerçek?
Amerika'ya bakıp 1000 birim paraya iPhone alıyor diyen insan neyi ifade ediyor? Amerikalının alım gücünü mü?
Çinlinin aldığı parayı dolara çevirince neyin birimi oluyor?
Bir Hintli Hindistan'dan Türkiye'ye doğru bakıp onların 21000 "birim para"ya aldığı şeyi, Türkiye'de "3000 birim para"ya alıyorlar diye yorum yaptığını bir izah etmeye çalış da gerçek zannettiğin şeyi bir görelim.
Dünya literatüründe yok böyle bir şey. Yeterince açık mı?