Satış xiaomi fiyatları neden böyle tavan?

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
Yıllardır telefon sektöründe kullanıcı ve uygulayıcı biri olarak bu işlerle uğraşan kişilere saygı duyulması gerektiği kanısındayım sonuç olarak kimseye zorla cihaz satılmıyor.

Tabiki kim istemez daha uygun fiyata ürünleri getirip daha fazla satmayı. Hey gidi Ericsson lu günler Netaş lı günler bu ülkede deterjan kutusu içinde telefonlar satıldığı günleri görenler iyi bilir.

Yeni nesil kızmasın ama bizim gibi sıkıntılı günlerde tanımadılar teknolojiyi o yüzden eleştirirken bazen hesaplayamıyorlar.

Himalaya

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
1
Şimdi hocam başlığın açılma sebebi xiaomi cihazların fiyatlarının pahalılığı. Cihazların pahalılığının nedenini zenex hocam çok iyi bir şekilde anlatmış zaten benim bununla ilgili bir sorunum yok. Benim sorunum konu içerisinde bir satıcı arkadaşın pazarlık yapana ölücü cingen gibi ithamlarda bulunmasıdır. Pazarlık yapana neden fiyatı düşüremeyeceğini açıklarsın ve benim fiyatım budur sana kalmış dersin. Ayrıca forumun en çok satış yapan üyerinden olan selduman bey yukarıdaki pazarlık yapana hakaret eden satıcıya arka çıkması beni sinirlendiren şey.
Abiler, çıkışmıyorsa para, neden mi mix mi note2 için pazarlık yapıyorlar o zaman?

"Abi öğrenciyim, mi note2 en son ne olur?"

Ben Koray beyin bu yazısından şunu anlıyorum: Ya kardeşim mi mix ve note 2 zaten pahalı telefonlar ona verecek paran var halen pazarlık yapıyorsun. Herkesin bütçesi bir değildir. adam 2000 lira biriktirmiştir sen 2050 liradan satıyorsundur sana sorar hocam bütçem bu olur mu diye. Sende durumu açıklarsın olur veya olmaz dersin.Madem 2000 veriyor bide benimle pazarlık yapıyor diye ölücü cingen demezsin. Öğrenci için belki o 50 lirayı bulmak öbür aya kalır. Burda insanlarla o kadar parayı buluyorsun 50 daha bulamayacakmış gibi birde pazarlık ediyor kafasını yanlış buluyorum. Esnaflık başka bir şey benim gözümde. Müşteriyi aşağılamamak gerekli biraz esnaf olmak gerekli. Ayrıca müşterisine hakaret eden satıcıyla sizi aynı tarafta görmek de üzdü Koray bey selametle..

Son düzenleme:

xiaomi redminote4x

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
xiaomi
Cihazım
yok
Konular
4
Satış yapan arkadaşlara soruyorum bakın millet bu xiaomiyi benimsemiş neden Allah rızası için satmıyorsunuz bu telefonları,sonra shellden felan benzin alırken sizde Allah rızası için bedava verin diyin yada migros ta felan pazarlık yapın.Böyle olmaz ki hem taaa çinden telefon getiricen kilidi ıvır zıvır uğraşacan 10 tl kar neyinize yetmiyor bir döner ayran yersiniz karnınız doyar.Ayıp arkadaşlar yapmayın böyle milletin hayalleriyle oynamayın herkesi xiaomilendirin.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Alış veriş, hukuksal bir anlaşmadır, bu temel noktayı ıskalayıp herkes kendince yorum yapmış sanki... Oysa; kimse kimseye zorla ne telefon satıyor ne de parasını alıyor... Konu başlığına gelecek olursak da; dolar son bir yıl içinde Yüzde 30 a yakın yükselmiş, ülke direkten dönmüş ve bıçak sırtında gidiyor bunu hesap etmek de gerekir.

koraygundogdu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
KORAY
Cihazım
note pro
Konular
9
mi6 fiyatları tamam karaborsa'da 1800-2000 i normal karşılıyorumda. ama şu önsipariş olayı tamamen saçmalık. saçmalığına gelirsem ben zamanında önsiparişle aldım xseller adlı satıcıdan adama sadece 100 lira kapora bıraktım ve ürünü çinden bu şekilde getirtti. şimdiki satıcılara bakıyorumda paranın tamamını vermemiz lazım üstüne 15-25 gün bekleyerek yanlışım varsa düzeltin de kusura bakmayın yani o kadar parayı kimse önsipariş için vermez şahsım adına konuşyorum. en azından bi kapora şeklinde alsanız yine getirdiğiniz de o kişi almasa bile satılacak eninde sonunda!

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Kendi sermayesini kullanıp 30 gün sonra onu satarak alacağı para söz konusu olursa 1700tl maliyeti olan bir ürünü 30 gün işletme karı ile 1900tl talep de çok ürün de az olunca 2000'e stmak çok mantıklı.

ön ödeme ile 1700 maliyeti var, 1750tl alıyorsunuz müşteriden 50tl nakit zaten kar. 30 gün beklemek durumunuz yok.

Kapora ise stok satışa giriyor.

100000tl sermayesi ve ayda 150 telefon getirecek iş gücü ve ağı olan satıcı stok ya da kaporalı yapar 100+1900tl = 2000tl der.

25000tl sermayeli ve ayda 30 cihaz getirme imkanlı satıcı ön ödeme ile de ayda 4 5 adet sipariş alır çünkü sermayesi az. 25000tl sermaye ayda 2 döngüden 16 cihaz almaya yetiyor ama ayda 16 üstünde cihaz getirebilecek iş gücü varsa ön ödemeli de sipariş alınıp sermaye kısmen müşteri ortak sermayesi ile artmış oluyor. 25000tl dediğimiz ürünler hızlı gelir satılırsa ayda 10-16 arasında cihaz alıp satmaya yarar. Bu da 800-1600tl arasında bir getiri demektir. O para ile de dükkan dönmez. Tamir, yedek parça satışı, yazılım desteği ile ek 500-800tl, ön ödeme ile ek 5-8 arası cihaz satışı ile ek 400tl kadar daha kazanırım ki aç kalmayalım. İki kişiyiz dükkanda ama kazansan da kazanmasan da dükkan sahibi ve devlet parana ortak her şekilde.

Ayda 30 cihaz satıldığında cebe net giren 2000tl tamir yazılım işleri ile birlikte. Kimse asrafları düşünmüyor etmiyor, pazarlık ve bir telefondan 500tl kazandığı iddialarındalar. mi6 için abuk sabuk konuşan bir dünya insan oldu, herkes de saftirik bir yapı ile shiftdelete gibi gerizekalı bir bloğun cihazın fiyatının 360 dolar olduğu iddiasına inandı ki direk xiaomi dükkanından satın alınan faturalarda da ürünü ilk çıktığında 440 dolara denk gelen bir fiyattan alanlar olduğunu gördük direk xiaomi store'dan. Aynı gerizekalı shift delete s8+ fiyatına 720 dolar demiş, s8+ ilk 4999tl sonra 4499tl olarak satışa devam etmişti Türkiye'de. 720 doların 2500tl civarı ettiğini söyleyelim boşa hesap yapmayın.

1300tl saçma ilanlı mi6 işte 2000tl civarında
2500tl saçma ilanlı s8 + işte 5000^den düştü 4500tl civarında yani SHITdelete ve benzer blogların (yabancı menşeili de olur) yalan haberlerine inanmak isteyen saf bir halk var hergün bana ve diğer mi6 satıcılarına hakaret etmeye devam ediyorlar.

xseller ilk örnekteki satıcıdır, ben ikinci örnekteki satıcıdır. Alıcı kimden almak isterse alır. Kimi daha fazla para veririm güvendiğim kişiden alırım der, kimi çok daha fazla para veririm stok alırım, kimi elimde telefonum var 1 ay beklerim şimdiki stok fiyatı ile 250tl ucuza, cihaz geldiğinde stok fiyatlar düşse de 150tl ucuza almış olacağım diye daha ucuz almanın peşindedir.

xseller eskiden çok uygundu şimdi bütün satıcıların fiyatları aynı düzeyde.

unutulmaması gereken birşey var ama hiçbir satıcı tek değil bu işte. Bir şekilde bir ekibi ya da gizli kalan kalmayı tercih eden arka plan çalışan ya da tedarikçisi var herkesin. Resmi ithal ürünlerde de aslında adını bilmediğimiz esas ana bir kişi ya da firma var sonuçta. İşte çin fiyatı öyle burada satıcılar 500tl kazanıyor diyen GZ'lıar da öyle sanmaya devam ediyor. Bu işin çin toptancısı, 2-3 aşamalı lojistik kısım ki en önemli kısım ışınlanmıyor bu cihazlar sonuçta ve son satıcı kısmı var.

enjoy_mi

Ya Sabur....
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Memur
Konular
13
bu marka ve cihazlar Türkiye de bulunmadığı için satıcı arkadaşlarin biraz keyfi yerinde.. başka alternatif yok nasıl olsa mantığı yani.. nadir de olsa ben de satış yapıyorum ama tersleme küçük görme vb durumları hoş karşılamiyorum.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt