Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

memojk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
MI 8
Meslek
Mühendis
Konular
16
Az önce gittigidiyor üzerinden aldığım mesaj aynen şu şekilde;

"merhaba cihazlar kayıt altına alınmıştır en geç saat iki de kontrol ettiğinizde kayıt altında oldugunu göreceksiniz btk geçikmeden dolayı özür dileriz"

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.266
Btk dan gelen bilgileri firma paylaşacamazlar çünkü o evraklarda ürünlerle ilgili her türlü bilgi mevcuttur. Özel bilgileri genele açık paylaşmak sanırım pek mantıklı olmaz.

Her gün yarın diyorlar çünkü bildiğim kadarı ile btk her gün bir sonraki gün olacak diye bilgi veriyor yanı bir firmanın kafasına göre bunları söylediğini sanmam.

Ama şu var ki eğer herhangi bir sebep ile bir kişinin dahi görüşmeye kapansa işte o zaman ciddi bir mağduriyet vardır ve kesinlikle sonuna kadar hakkınızı/hakkımızı aramamız gerek

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar nacizane kısa bir değerlendirme yapacağım konuyu en başından beri takip ediyorum. Şimdi biz bu cihazları uygun fiyattan aldık mı aldık. Hatta prime'ı cepporttan alanlar 1250 lira gibi fiyatlardan aldık. İmei sorunumuz var mı var. Bu durumda en kötü senaryoda imeiler kayıt olmaz diye kurgularsak dahi biz bu ürünleri kendi imkanlarımızla kayıt ettirdiğimiz takdirde ki 150 lira gibi bir fiyatı var. 1400 liraya çıkar bu fiyat da piyasadaki 32gblıklardan dahi ucuz oluyor. Son geldiğimiz noktada ben iade edersem zarar etmiş olduğumu hesap ettim, ondan dolayı belemeye devam edeceğim kayıt olmazsa da 3 4 ay sonra kendim kayıt ettiririm. Ama hakkımı bu heriflere de asla helal etmeyeceğim.

Hocam o işlem yolcu yanında getirilen cihazlar için geçerli. Sonuç olarak siz bu cihazı yurtiçinde garantili olarak aldınız ve bu şekilde alınan cihazların kayıt ücreti 150 lira gibi bir şey değil, çok daha düşük 3-5 lira gibi bir rakam. Sonuç olarak bu cihazların gümrük vergileri de dahil olmak üzere tüm vergileri ödendi ve her hangi birinin eya kurumun veya devlet kuruşunun hiç birimizden 3-5 lira veya 150-200 lira gibi ekstra bir ücret istemeye hakkı kesinlikle yok...

Arkadaşlar günaydın
Anladığım kadarıyla 64 gb modellerde sorun var galiba
Herkes telefon modelini yazabilir mi ?
Belki de belli bir modelde oluyordur sadece

Hocam sorun sadece Mi5 64GB'lık Prime modelde var, diğer cihazlarda sorun bulunmuyor.

Alper08

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper
Cihazım
Caspervia m1
Konular
6
Az önce gittigidiyor üzerinden aldığım mesaj aynen şu şekilde;

"merhaba cihazlar kayıt altına alınmıştır en geç saat iki de kontrol ettiğinizde kayıt altında oldugunu göreceksiniz btk geçikmeden dolayı özür dileriz"
Kontrol ettiniz mi

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

seffah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Mi 5s
Konular
6
Btk dan gelen bilgileri firma paylaşacamazlar çünkü o evraklarda ürünlerle ilgili her türlü bilgi mevcuttur. Özel bilgileri genele açık paylaşmak sanırım pek mantıklı olmaz.

Her gün yarın diyorlar çünkü bildiğim kadarı ile btk her gün bir sonraki gün olacak diye bilgi veriyor yanı bir firmanın kafasına göre bunları söylediğini sanmam.

Ama şu var ki eğer herhangi bir sebep ile bir kişinin daha görüşmeye kapansa işte o zaman ciddi bir mağduriyet vardır ve kesinlikle sonuna kadar hakkınızı/hakkımızı aramamız gerek
Hocam bende biliyorum gizli bilgilerin olduğu belgeyi yayınlamak iyi olmaz. Ancak ilgili yerleri kapatarak veya bir kısmı gözükecek şekilde yayınlanabilir.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.266
Hocam bende biliyorum gizli bilgilerin olduğu belgeyi yayınlamak iyi olmaz. Ancak ilgili yerleri kapatarak veya bir kısmı gözükecek şekilde yayınlanabilir.

Nasıl bir evrak yada yazışma vardır bilemem ama eğer böyle bir imkan olsa firma neden bunu yayınlamasın demek ki yayınlamasına engel olacak içerik mevcut tabi bu benim şahsi görüşüm

Makhosh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Mi 5
Konular
1
HiddeNKinG , firma IMEI numarası kayıtlı şeklinde ilan açıp kayıtsız IMEI`li telefon satarken kusurlu olan müşteri midir yoksa satıcı mıdır?

Kusur satıcı da ise firma özür dilemelidir, sebepsiz yere firmayı kötüleyen arkadaşlar varsa tabi onlar özür dilemelidir.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.266
HiddeNKinG , firma IMEI numarası kayıtlı şeklinde ilan açıp kayıtsız IMEI`li telefon satarken kousurlu olan müşteri midir yoksa satıcı mıdır?

Kusur satıcı da ise firma özür dilemelidir, sebepsiz yere firmayı kötüleyen arkadaşlar varsa tabi onlar özür dilemelidir.

Hocam firma zaten ürünler gelir gelmez kayıt işlemini yapıyor. Tabi ki ilk kez bu süre bu kadar uzadı firma kayıtsız cihaz satamaz zaten düşünsenize 4 ay sonra bütün telefonların kapandığını Fırma için facia olurdu sanırım .

Üst Alt