Rehber Xiaomi cihazlarda Anti Rollback kontrolü nasıl yapılır

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
39
merhaba mi8 için adb driver nasıl yükleyeceğim yardımcı olabilir misiniz link vs var mı

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
39
Hocam XDA daki açıklamaya baktığımda cihazınız Antirollback indeksi boş olarak gözüküyor ise aktif değil. Eğer bir indeks var ise (1-2-3-4 gibi) yeniden kuracağınız rom aynı yada daha yüksek indeks değerine sahip olmalıdır diyor. Şuan kendi cihazimda indeks değeri 2 olarak gözüküyor. Anladığım kadarı ile şuan antirollbacke yakalandık. İndeks değeri 1 olan yada değer boş olan bir rom kuramayız. Sadece 2-3-4 değerlerindeki romlar kurulabilir anlamına geliyor sanırım.

Bu arada cihaz kimlik noları kayıtlı değil değişim ise alt sürümlere düşürülerek yapılıyormuş sanırsam bu durum beni biraz zora sokacak gibi anladığım kadarıyla.
Merhaba romun index değerini nasıl anlıyoruz. Ben de antirollback sorguladığımda 1 çıkıyor ve global betaya geçiş yapmıştım stabil roma dönüş yapmak istesem direk flashlama yapamıyacak mıyım

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

snaktu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Utkans
Cihazım
Mi 8
Konular
1
https://forum.miuiturkiye.net/dosyalar/minimal_adb_fastboot_1-4-3_portable-rar.27704/
Bu dosyayı rardan çıkarın klasörün içerisinde shift+sağ tık yaparak komut sistemini buradan başlat diyin. win 10 ise powershell yazar

kırmızı fontta bu uyarıları aldım, acaba nerede hata yapıyorum?

PS C:\minimal_adb_fastboot_1.4.3_portable> fastboot devices
fastboot : The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. C
heck the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ fastboot devices
+ ~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (fastboot:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181

fastboot : The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. C
heck the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
+ fastboot devices
+ ~~~~~~~~
Yanlış bir komut giriyorsunuz. Dosya yolu doğru değil diyor. Yazılanları Ctrl+c ile kopyalayıp Google çeviriyi kullanın hocam. Ne istediğini az çok anlarsınız

snaktu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Utkans
Cihazım
Mi 8
Konular
1

+ fastboot devices
+ ~~~~~~~~

Benimle aynı sorunu yaşamış/yaşayacak değerli üyeler, yüksek ihtimalle indirdiğiniz ADB dosyalarından yahut girdiğiniz hatalı komuttan ötürü bu sorun ile karşı karşıyasınız. Arama motoruna ''minimal adb and fast boot'' yazınca karşıma çıkan ilk kaynak (teamandroid) ADB dosyalarının tüm versiyonlarını indirme seçeneği sundu. Son versiyonu indirip C klasörüne kurdum ve ilk iletide belirtilen adımları takip ettim. Neticesinde hata iletisi yerine, yazdığım komuta karşılık bir cevap aldım. Umarım bu sorunu yaşamazsınız.

Malesef bende de, cevap veren bir takım üyede olduğu gibi ''getvar:anti FAILED (remote: GetVar Variable Not found)'' yazıyor.

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Benimle aynı sorunu yaşamış/yaşayacak değerli üyeler, yüksek ihtimalle indirdiğiniz ADB dosyalarından yahut girdiğiniz hatalı komuttan ötürü bu sorun ile karşı karşıyasınız. Arama motoruna ''minimal adb and fast boot'' yazınca karşıma çıkan ilk kaynak (teamandroid) ADB dosyalarının tüm versiyonlarını indirme seçeneği sundu. Son versiyonu indirip C klasörüne kurdum ve ilk iletide belirtilen adımları takip ettim. Neticesinde hata iletisi yerine, yazdığım komuta karşılık bir cevap aldım. Umarım bu sorunu yaşamazsınız.

Malesef bende de, cevap veren bir takım üyede olduğu gibi ''getvar:anti FAILED (remote: GetVar Variable Not found)'' yazıyor.
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Aldığınız ":anti FAILED"cevabı da antirollback olmadığı şeklinde yorumlanıyor. Kısacası anti:4 yoksa sorun yok

Kadima

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
11
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Aldığınız ":anti FAILED"cevabı da antirollback olmadığı şeklinde yorumlanıyor. Kısacası anti:4 yoksa sorun yok
Kesin bilgi mi hocam? Benim Mi 8'de de bu uyarı çıkıyor.

FurkanSaruman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi 5
Konular
11
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Anti:3ac7688b nedir bu arb varmı yani ?

Üst Alt