Rehber Xiaomi cihazlarda Anti Rollback kontrolü nasıl yapılır

Harunasd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
MI 10 PRO
Konular
6
bana anti1 geldi be, kimseyle eşleşmedim galiba :D
telefon mi6 bu arada

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181

srdar35

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
serdar
Cihazım
mi8
Konular
3
forumda rom atmaktan anlayan su an yardım edecek birisi var mı???

serdar48

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
6
forumda rom atmaktan anlayan su an yardım edecek birisi var mı???

Tek tek üyelere nasıl rom atılır anlatılmıyor . Cihazınla ilgili konuya bakasrsan muhakkak vardır nasıl yapılacağı ?

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Benim de bu şekilde anti: 1 çıktı. Anladığım kadarıyla arb aktif değil. Cihaz Mi8. Emin olmak için soruyorum. Halihazırda 8.11.29 beta sürümü mevcut. anti:1 ile;

1-) İstediğim şekilde istediğim roma geçiş yapabilir miyim?
* Android 9 tabanlı beta sürümünden istediğim android 8.1 oreo tabanlı bir roma geçiş yapabilir miyim?
* Bu geçişler illa ki kararlıdan kararlıya ve betadan betaya mı olmak zorunda? örneğin beta 8.11.29 android 9'dan stable android 8.1 oreo 10.0.2.0'a geçiş yapılabilir mi?
* Eğer geçiş yapılabiliyorsa bu geçişler telefonun kendi güncelleyecisi üzerinden .zip'li dosyalarla yapılabilir mi, yoksa illa ki fastboot üzerinden mi flash ile mi yapmak zorundayız

2-) Konunun ilk mesajında belirtilen sürüm arb'si kontrolü ayrı bir kontrol mu? cmd ile baktığımızda eldeettiğimiz anti:1 komutu cihaza ait bir komut mu yoksa içinde halihazırda bulunan (8.11.29) yazılımın kodu mu? eğer içindeki yazılımın kodu ise geçiş yaptığımız her yazılım için yine tekrardan her defasında arb kontrolümü yapmamız gerekiyor?

3-) Son olarak Anti:1 olması telefonu sınırsızca istenilen romlar arasında sürekli olarak geçiş yapılabileceği anlamına gelir mi?

Teşekkür ederim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
İstediğiniz Roma geçiş yapabilirsiniz. Custom romlarda sorun olmuyor. Eğer Resmi sürümler yuklicekseniz, yukledikten sonra tekrar kontrol edin. Bu durumda iken 9 dan 8.1 e dönebilirsiniz. Daha önce yapan arkadaşlar sorun yaşamadı. Her yüklemeden sonra kontrol etmeniz faydalı olacaktır

srdar35

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
serdar
Cihazım
mi8
Konular
3

Kuon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note2
Konular
6
İstediğiniz Roma geçiş yapabilirsiniz. Custom romlarda sorun olmuyor. Eğer Resmi sürümler yuklicekseniz, yukledikten sonra tekrar kontrol edin. Bu durumda iken 9 dan 8.1 e dönebilirsiniz. Daha önce yapan arkadaşlar sorun yaşamadı. Her yüklemeden sonra kontrol etmeniz faydalı olacaktır
Anti roolback olayı çözülmedi mi daha bende miui 10 var mi note 2 de anti rooback var nasıl halledebiliriz? Bir de mi kilti de bu sim uyumsuz gibi bir şey yazıyor haliyle miui kilidini açamıyorum sebebi nedir cihazı başkasından yeni aldım.

Üst Alt