Rehber Xiaomi cihazlarda Anti Rollback kontrolü nasıl yapılır

Schirip

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
14
C:\users\bilgisayar yazdığına göre telefonu görmedi sanki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"C:\users\bilgisayar "
Burdan çıkması normal mi?
"C:\adb\fastboot devices" olması gerekmiyor mu?

Son düzenleme:

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
39
C:\users\bilgisayar yazdığına göre telefonu görmedi sanki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"C:\users\bilgisayar "
Burdan çıkması normal mi?
"C:\adb\fastboot devices" olması gerekmiyor mu?
Fastboot devices dediğinde alttaki rakam (961 ile başlayan) zaten cihazı gördüğü anlamına geliyor. Cihazı görmese anti:1 diye birşey yazmaz, failed yazacaktır.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Schirip

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
14
Fastboot devices dediğinde alttaki rakam zaten cihazı gördüğü anlamına geliyor. Cihazı görmese failed yazacaktır.

Telefonum mi 8. Global beta 8.12.20 yüklü. BL kilidim kapalı. Brick olmadan mi flash ile kararlı 9 veya betayı yeniden yükleyebilir miyim?

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
39
Telefonum mi 8. Global beta 8.12.20 yüklü. BL kilidim kapalı. Brick olmadan mi flash ile kararlı 9 veya betayı yeniden yükleyebilir miyim?
Arkadaşın biri sabah yazmıştı ama mi flash ile değilde telefona indirip güncelleme sekmesinden yazılımı seçip yükleneniliyor sanırım. Mi flash ile yüklenir mi ona emin değilim.

Schirip

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
14
Arkadaşın biri sabah yazmıştı ama mi flash ile değilde telefona indirip güncelleme sekmesinden yazılımı seçip yükleneniliyor sanırım. Mi flash ile yüklenir mi ona emin değilim.

Temiz yükleme yapmak istiyorum. Onun için emin olamıyorum. Umarım bilgi sahibi birileri yardımcı olur. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
39
Temiz yükleme yapmak istiyorum. Onun için emin olamıyorum. Umarım bilgi sahibi birileri yardımcı olur. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkürler.
mi rom download sayfasındaki bilgi

note: You can upgrade your phone by Local Update method without unlocking your phone. The method suits for the situations listed below for sure: Update to Global Stable ROM from Global Stable ROM, Update to Global Beta ROM from Global Beta ROM, Update to Global Beta ROM from Global Stable ROM and vice versa. If you encounter the issue that the reboot page keep loading for a long time after flashing, you can choose to wipe all data via entering Recovery Mode. You can turn off your device and then hold both Volume+ button and Power button at the same time to enter Recovery Mode.

Not: Telefonunuzun kilidini açmadan telefonunuzu Yerel Güncelleme yöntemiyle yükseltebilirsiniz. Yöntem, aşağıda belirtilen durumlar için uygundur: Global Stabil ROM'dan Global Stabil ROM'a Güncelleme, Global Beta ROM'dan Global Beta ROM'a Güncelleme, Global Stabil ROM'dan Global Beta ROM'a Güncelleme ve bunun tersi. Yeniden başlatma sayfasının yanıp sönme işleminden sonra uzun süre yüklenmeye devam etmesi sorunuyla karşılaşırsanız, Kurtarma Moduna girerek tüm verileri silmeyi seçebilirsiniz. Kurtarma Moduna girmek için cihazınızı kapatabilir ve ardından hem Ses + düğmesini hem de Güç düğmesini aynı anda basılı tutabilirsiniz.
Xiaomi MIUI Official Forum

Schirip

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
14
mi rom download sayfasındaki bilgi

note: You can upgrade your phone by Local Update method without unlocking your phone. The method suits for the situations listed below for sure: Update to Global Stable ROM from Global Stable ROM, Update to Global Beta ROM from Global Beta ROM, Update to Global Beta ROM from Global Stable ROM and vice versa. If you encounter the issue that the reboot page keep loading for a long time after flashing, you can choose to wipe all data via entering Recovery Mode. You can turn off your device and then hold both Volume+ button and Power button at the same time to enter Recovery Mode.

Not: Telefonunuzun kilidini açmadan telefonunuzu Yerel Güncelleme yöntemiyle yükseltebilirsiniz. Yöntem, aşağıda belirtilen durumlar için uygundur: Global Stabil ROM'dan Global Stabil ROM'a Güncelleme, Global Beta ROM'dan Global Beta ROM'a Güncelleme, Global Stabil ROM'dan Global Beta ROM'a Güncelleme ve bunun tersi. Yeniden başlatma sayfasının yanıp sönme işleminden sonra uzun süre yüklenmeye devam etmesi sorunuyla karşılaşırsanız, Kurtarma Moduna girerek tüm verileri silmeyi seçebilirsiniz. Kurtarma Moduna girmek için cihazınızı kapatabilir ve ardından hem Ses + düğmesini hem de Güç düğmesini aynı anda basılı tutabilirsiniz.
Xiaomi MIUI Official Forum

Bir arkadaşımız aynı durum için şunu yazmıştı.

İnceleme - MIUI 10 - 8.12.27 Global Beta Güncelleme Değişiklikleri (Yayınlandı - Linkler Eklendi)

adakaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ada
Cihazım
Mi5
Konular
1
Merhabalar güncel bilgiyi alabilmek adına yazıyorum brick olmuş cihazımı (anti-rollback sebepli) edl ile çin romuna döndürdüm (10.0.2.0-MIUI10 ) konudaki kontrolü sağlayarak fastboot üzerinden 8.12.27 global betaya geçiş yapmam problem yaratır mı acaba? Bu sefer emin olmadan yapmak istemedim. Bulunduğum rom da yüklemek istediğim rom da anti 4

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Merhabalar güncel bilgiyi alabilmek adına yazıyorum brick olmuş cihazımı (anti-rollback sebepli) edl ile çin romuna döndürdüm (10.0.2.0-MIUI10 ) konudaki kontrolü sağlayarak fastboot üzerinden 8.12.27 global betaya geçiş yapmam problem yaratır mı acaba? Bu sefer emin olmadan yapmak istemedim. Bulunduğum rom da yüklemek istediğim rom da anti 4
ARB versiyon düşürme olunca devreye giriyor. Android 8 den 7 dönmek gibi. Eğer yükleyeceğiniz ROM şuan bulunduğunuz versiyondan daha sonra yayınlanmış ise bir problem olmayacağını düşünüyorum. Zaten kontrolünü de yapmışsınız. Ama yine de karar sizin

oguzhan69

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan
Cihazım
K20 PRO
Konular
0
Bu konuya hiç bakmadan 10 Global'den 9 Global'e dönmüştüm. Bir sorun olmadığı için şanslıymışım :D
Merhaba bende aynı şekilde yapmak istiyorum anti:1 çıktı yardımcı olabilir misiniz?Kısaca özet geçer misiniz?

Üst Alt