Evet sonradan gördüm onları.
Bir de şunu merak ediyorum. Yine bu forumdan birisi ile bu konu hakkında konuştuk.
Normalde eskiden (farklı android cihazlara) stock rom yüklemek istediğimizde ( eski veya yeni sürümler arasında geçiş yapmak istediğimizde) yani kendi orjinal romları arasında, o cihaza uygun flash programını indirip wipe yaparak yeni romu kullanıyorduk. Ben çok sık yaptım. Yaptığım cihaz Xiperia z1 di. Stock romlar arasında belkide 10 dan fazla geçiş yapıp durdum. Ancak bu stock rom evresinde cihazın bootloader kilidini açmak gerekmiyordu ve cihaz garanti dışı kalmıyordu. Xaiomi almadan önce bootloader kilidini açıp TWRP yükledikten sonra bir custom rom olan lineage OS yükledim. Yani cihazı garanti dışı bırakcak bir şey. Ancak cihaz 6 yıllık olduğundan zaten garanti dışı kalmıştı...
Sadede geleyim, OTA yoluyla, sürekli güncellemek cihazda performans kaybına neden olabilecek bir işlem zamanla. O yüzden ben temiz kurulumdan yanayım.
Merak ettiğim husus ise custom rom yüklemeden yani sadece cihaza ait stock (orjinal) romlar arasında bootloader kilidini açmadan ve cihazı garanti dışı bırakmadan geçiş yapılabiliyor mu Mİ FLASH uygulaması ile ?
Tartışma konusu şu ->
Yardım - Temiz kurulum?
Arkadaş bl kilidi açılacak diyor.
Son 5 mesaj.