Merhaba. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. Nisan 2018' de satın aldığım Mi Note 3 ile aranızdayım. Telefonum, üçüncü akıllı telefonum. Daha önce Samsung Galaxy Ace ve LG G3 kullandım. Yani, aldığım telefonu bozuluncaya kadar kullanırım. Mi Note 3' ü iyice araştırıp 1470 ₺ fiyatla satın almıştım. O günden beri aşağıdaki hususlar dışında çok memnun kalarak kullanıyorum ve aşağıdaki hususlara takılmayacaklar için bu telefonu öneriyorum:
- Güncellemeler geç geliyor. Hatta korkarım Xiaomi' nin Çin için üretilen telefonlarla ilgili yeni uygulamaları böyle devam ederse küresel romda Android P veya Miui 11 göremeyebiliriz. Bu telefon Çin için üretilmiş bir telefon olup Xiaomi' nin izni dışında küresel pazarda satıldığından, telefona verilen küresel rom ancak firmanın kullanıcılara iyi niyetli bir ikramı kabul edilebilir. Mi Note 3 kullanıcısı arkadaşlar bu yazdıklarıma kızacak belki ama küresel rom beklemek yerine kişisel rom yükleyerek yola devam etmek daha mantıklı gibi. Xiaomi.eu rom bence bu konuda başarılı.
- Band 20 desteği yok. Önceki iletilerde bahsedilmiş, gerçekten Turkcell dışındaki işletmecilerin hatlarıyla sorun yaşatabiliyor. Kastamonu il merkezinde bile Vodafone hattımla sıkıntı yaşıyorum. Telefonun pilini en çok şebeke sinyal eksikliği bitiriyor. Yine de 1 gün kullanımla 6 - 7 saat arası ekran açıklığı süresi alabiliyorum.
- Telefonun kulaklık girişi olmaması. Telefonu alırken de takıldığım bir şeydi ama f/p için bu telefondan vazgeçemezdim.
- Stok romda reklam olması. Elbette maliyetleri düşürmek için bir yöntem bu ama bana çok saçma geliyor. MİUI 9 ve altı sürümlerde bu reklamlardan kurtulmak imkansız değil ama bence epey zor.