Merhaba arkadaşlar, herkese hayırlı forumlar. xiaomi 13 almak istiyorum direnç kayıtlı şekilde ama bu konularda fikrim yok. birkaç sorum var müsait olan, bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirse çok memnun olurum. saçma şeyler sorarsam kusura bakmayın dediğim gibi bilgim fazla yok.
- Konuştuğum satıcı direnç ve imei kayıt işinin kendinin yaptığını söyledi, atılan imei 5g bir cihaza ait olması gerekiyor mu? 3g ya da 4g olan bir telefonun imeisi atılırsa 3g ya da 4g mi kullabilirim sadece? biliyorsunuz 2024 yılı içerisinde 5g hizmetini sunacaklar o yüzden soruyorum.
- imei atması için bootloader kilidinin açık olması gerekiyormuş yanılmıyorsam, peki telefonun direnç ve imei işlemi yapıldıktan sonra ben kilidi hep açık kullanacağım anladığım kadarıyla. bu bankacılık uygulamalarında ya da başka uygulamalarda sorun yaratır mı?
- telefonu twrp programı ile sıfırlarsam imeinin silmeyeceğini, güncellemeleri normal klasik güncelleme yapar gibi ayarlar bölümünden yapabileceğimi söyledi satıcı arkadaş. bu konuyu tam anlamadım. bazı yerlerde bootloader kilidi açıksa güncelleme almayacağı yazıyor, kendim rom indirip kurmam gerekiyora çıkıyor diye anladım tam emin olamadım. nedir doğrusu?
başka dikkat etmem konular varsa söylerseniz sevinirim.