Türk Telekom kullanıyorum hocam dediğiniz doğru ama ne bileyim kafam çok karışık Çin sürüm alsam mı almasam mı vs. şimdilik beklemeye aldım kendimi global sürüm düşerse piyasaya diye. Risk almak istemiyorum açıkçası 19-20 bin liralardan bahsediyoruz ne de olsa...
Bence hiç kafanız karışmasın. Bugün 12/256 lık Çin model Xiaomi 13 ü piyasada 700 dolara rahatlıkla bulabilirsiniz. Oysa aynı model global bir cihaz 800 dolar civarında. Yani aralarında TL bazında 2500-3000 TL fark var ve üstelik global modelini bulmak ta çok zor.
Kısacası arz talep meselesi. İnsanlar ileride herhangi bir sıkıntı yaşamamak için özellikle global modeli tercih ediyorlar. Siz buna ister band 20 sıkıntısı deyin isterseniz başka bir şey... K serisi gibi Çin piyasası için üretilmiş cihazlar, globale çıkmadığı ve özellikle satın almak isteyenlerin başka seçeneği olmadığı için elbette tercih edilebilir ama Xiaomi 13 ün globali varken Çin modelini almak çok yanlış bir tercih olur.
Altı ay önce satın aldığım Xiaomi 13 pronun Çin modelini istesem 200 dolar daha ucuza alabilirdim. Düşünün ki bugünün parasıyla 5500 TL yapıyor. Daha önceki cihazım Mi6 da band 20 sıkıntısından oldukça muzdarip olduğum için global modeli almaya karar verdim ve şu anda Karadeniz yaylalarında şehir merkezindeki konforu yaşıyorum. Tabii bunda Turkcell' in de etkisi olduğu yadsınamaz.
Biraz uzun yazdım ama daha önce benim yaşadığım kararsızlığı sizde gördüğüm için naçizane fikrimi belirtmek istedim. Umarım kararınızda etkili olur.
Eskilerin çok güzel bir sözü vardır..."
Ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti...."
Kolay gelsin..