Yardım Xiaomi 12T Y.D kaydı gelir mi?

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
IMEI repair için açılmış bir konuyu dini fetvalar vererek doldurmasanız mı? Bir çok kullanıcı IMEI repair bekliyor ve konu onun için açılmış durumda. Haram-helal, legal-illegal, vergi-harç konularınızı başka yerde tartışsanız olmaz mı?
Herkesin günahı kendi boynuna ben bu telefonu çalsam da çırpsam da Amerika'dan da getirsem Suriye'den kaçak da soksam bu benim günahım, kime ne?

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
İyi de, ben de mesajımın bir paragrafında Allah ile kul arasında diye belirttim zaten...

Burada söz konusu olan ve benim vurguladığım kısmı; hakkaniyettir.

Bırakın da hakkaniyetten de bahsetmeye hakkımız olsun.

bosver77

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ee
Cihazım
note4x
Konular
0
imei durumu ile net bir bilgi yok sanırım.süresi dolmak üzere.nasıl halledebiliriz

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Mi 12T ; Mediatek 8100 işlemcili imiş...

Daha sırada MTK işlemcili olarak, Redmi K60e ile Civi 3 modelleri var. Onlar da, Mediatek 8200 işlemcili...

Özetle; Xiaomi telefonlarda dirençsiz kayıt yalan oldu gibi... :D

Diğer markalarda Mediatek 9000 ve 9200 işlemcili telefonlar var. Diğer markalarda direnç durumu var mı ?

Bu imei zımbırtsı nedeniyle, artık yavaş yavaş xiaomi 'den uzaklaşmak gerekiyor, sanırım. :D

meydeyy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
isa
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
10
Mi 12T ; Mediatek 8100 işlemcili imiş...

Daha sırada MTK işlemcili olarak, Redmi K60e ile Civi 3 modelleri var. Onlar da, Mediatek 8200 işlemcili...

Özetle; Xiaomi telefonlarda dirençsiz kayıt yalan oldu gibi... :D

Diğer markalarda Mediatek 9000 ve 9200 işlemcili telefonlar var. Diğer markalarda direnç durumu var mı ?

Bu imei zımbırtsı nedeniyle, artık yavaş yavaş xiaomi 'den uzaklaşmak gerekiyor, sanırım. :D
Aynen kesinlikle katılıyorum bundan sonraki süreçte xiaomi telefon satışları ciddi bir şekilde düşmesi demek çünkü bir çok kişi kaçak kullanıyor keşke resmi Distribütörluk Türkiye ye vermeseysi

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Kusura bakmayın ama, bu mesajınızla; bir önceki mesajımı sulandırmaya çalışmışsınız...

Ne demiştim ? Her yıl yurtdışından yolcu beraberinde telefon getirip de, imei yükletip kullanıyorsanız, kul hakkına girersiniz. Neden ? Çünkü siz ihtiyacınızın ötesine geçmiş oluyorsunuz !...

Neden ihtiyacınızın ötesine geçmiş oluyorsunuz ? Çünkü bir önceki sene telefon aldınız ve ihtiyacınızı giderdiniz. Bir insanın her yıl yeni telefona ihtiyacı olmaz.

Yani bu imei yükletme işini, telefon harcının fahiş ve kolaylıkla ödenebilecek bir tutar olmadığı için yapıyorsunuz... Yani harç miktarları vatandaşlar tarafından kolaylıkla ödenebilecek seviyelerde olsaydı, buna rağmen de imei yükletseydiniz, yine kul hakkına girmiş olurdunuz...

Buradaki inceliği anlamış olduğunuzu umuyorum.

Ha ! Siz vergi ödemezmişsiniz ya da ödemek istemiyormuşsunuz, başka konu... O Allah ile sizin aranızdaki bir konudur.

Benim üzerinde durduğum husus; vergi vatandaşlarca rahatça ve kolayca ödenebilir olursa, vergi olur. Vatandaş kolayca ödeyemediği için imei yükletip kullanırsa, kul hakkına girmemiş olur. Çünkü vatandaşın ödeme gücü yok zaten... İnsanlar durduk yerde yurtdışından telefon almıyor. Maliyeti 3 - 5 kuruş daha azaltayım diye alıyor.

Özetle; konuyu dini bağlamda da çarpıtmamak gerekir. Tabi kul hakkına önem veriyorsanız.
haklısınız zaten ben sizin söylediklerinize muhalif olmadım zaten. ama benim takıldığım ayrıntı devlet ne dediyse haktır ne yaptıysa haktır diye bunu direk islam ile bağdaştırmak yanlış. bizim ülkemiz şeriat ile yönetiliyor olsa zaten bu muhabbete bile gerek kalmazdı. şimdi imkanım var diye her yıl bir telefon değişiyor olmam kesinlikle hak yada hukuk ihlali değildir. ama dediğiniz gibi vergi yada bu konuda ki ücretler halkın ekonomik durumuna göre belirlenmiş olsa paşa paşa paramı öder cihazımı cebime koyardım. ben sıradan bir memurum bütün vergilerimi de kesilen cezaları da kuruşu kuruşuna ödüyorum. kendi alın terimle aldığım cihaz ile de kimsenin hakkına girmediğim den adım gibi Allaha iman ettiğim gibi eminim. imkanım var alırım kullanırım. Vergi dediğin aldığın malın değerinden fazla ise hatta kat be kat fazla ise o işte bir sıkıntı vardır.. buna direk tefecilik denir yada adını sen koy. ben akıl ile izah edemiyorum bu miktarları...
son olarak bende hakka hukuka riayet eden biriyim şükürler olsun. paramı kazanırım hayrımı da yaparım kendi zevkime de harcarım. böyle bir konuda kesin fetva vermek kimsenin harcı değil. bu konu enine boyuna bilen kişilere danışılır öyle yorum yapılır. ama devletin her yaptığına her kanun kuralına manevi yönden bakmak yanlış çünkü bu ülke de milli piyango olsun resmi genel evleri olsun devlet kontrolünde yapılıyor o zaman onlar da mübah mı oluyor.
Herkes bildiğini yaptın bir şeye kesin haram kesin kul hakkı diye yorum yapmak kendi kendine fetva yayınlamak gibi olur. benim vicdanım rahat. rahatsız olan yapmaz.
beni de yanlış anlamayın sakın size karşı bir garezim yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen kesinlikle katılıyorum bundan sonraki süreçte xiaomi telefon satışları ciddi bir şekilde düşmesi demek çünkü bir çok kişi kaçak kullanıyor keşke resmi Distribütörluk Türkiye ye vermeseysi
ah keşke meizu sahalara geri dönse... millet eline bile almaz şu lanet xiaomiyi...

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
haklısınız zaten ben sizin söylediklerinize muhalif olmadım zaten. ama benim takıldığım ayrıntı devlet ne dediyse haktır ne yaptıysa haktır diye bunu direk islam ile bağdaştırmak yanlış. bizim ülkemiz şeriat ile yönetiliyor olsa zaten bu muhabbete bile gerek kalmazdı. şimdi imkanım var diye her yıl bir telefon değişiyor olmam kesinlikle hak yada hukuk ihlali değildir. ama dediğiniz gibi vergi yada bu konuda ki ücretler halkın ekonomik durumuna göre belirlenmiş olsa paşa paşa paramı öder cihazımı cebime koyardım. ben sıradan bir memurum bütün vergilerimi de kesilen cezaları da kuruşu kuruşuna ödüyorum. kendi alın terimle aldığım cihaz ile de kimsenin hakkına girmediğim den adım gibi Allaha iman ettiğim gibi eminim. imkanım var alırım kullanırım. Vergi dediğin aldığın malın değerinden fazla ise hatta kat be kat fazla ise o işte bir sıkıntı vardır.. buna direk tefecilik denir yada adını sen koy. ben akıl ile izah edemiyorum bu miktarları...
son olarak bende hakka hukuka riayet eden biriyim şükürler olsun. paramı kazanırım hayrımı da yaparım kendi zevkime de harcarım. böyle bir konuda kesin fetva vermek kimsenin harcı değil. bu konu enine boyuna bilen kişilere danışılır öyle yorum yapılır. ama devletin her yaptığına her kanun kuralına manevi yönden bakmak yanlış çünkü bu ülke de milli piyango olsun resmi genel evleri olsun devlet kontrolünde yapılıyor o zaman onlar da mübah mı oluyor.
Herkes bildiğini yaptın bir şeye kesin haram kesin kul hakkı diye yorum yapmak kendi kendine fetva yayınlamak gibi olur. benim vicdanım rahat. rahatsız olan yapmaz.
beni de yanlış anlamayın sakın size karşı bir garezim yok.
Burada işin ölçüsü hakkaniyettir.

Yani devlet telefon kaydını hakkaniyet ölçüsünü aşacak düzeyde artırdığı için hakkaniyet bulunmamaktadır.

Aynı şekilde her yıl telefon değiştirerek, imei attırıp kullanmak da hakkaniyet ölçüsüne sığmamaktadır.

Yani demem o ki, her yıl telefon yeniliyorsan, telefonu kayıt ettirme bedeli ödemek hakkaniyet gereğidir.

Özetle; telefona imei yükletip 3 yıl kullanılırsa, devlete ödeyeceğimiz kayıt bedeli, hakkaniyetli olma adına göz ardı edilebilir. Tabi devlet 770 dolar gibi fahiş harç aldığı durumda...

Aslında devlet, telefonun fiyatına göre kayıt harcı alsaydı, bu konuları hiç konuşmaya gerek kalmayacaktı.

Kullanıcı 1500 dolar 'lık iphone alıyor, 770 dolar, kayıt harcı ödüyor.

Ben 350 dolar'lık telefon aldım. Bu telefona 770 dolar nasıl ödeyeyim ?

Eğer telefonun yarısı kadar harç alıyorsan, benden de yarısını al.

Neyse... Maksadın anlaşılmış olduğunu sanıyorum.

Master.Yoda

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Efruz
Cihazım
Xiaomi 12T
Konular
1
Arkadaşlar yalan mı gerçek mi bilmem ama gerçekse eğer 1-2 haftaya duyulur. Direnç kayıtmış bu arada.

Ekli dosyalar

• IMG_20230718_225720.jpg
    IMG_20230718_225720.jpg
    421,4 KB · Görüntüleme: 31

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Evet fbookta ben de gördüm. Sezer şimşek yapıyor

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Arkadaşlar yalan mı gerçek mi bilmem ama gerçekse eğer 1-2 haftaya duyulur. Direnç kayıtmış bu arada.
1300 tl... hani mtk lar da yazılım oluyordu... yani bu güne kadar tüm mtk lar yazılım oldu sadece 12t mi olmuyor bu bize mi vuracaktı illa...

Üst Alt