Yardım Xiaomi 12T Y.D kaydı gelir mi?

B T B

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir Talay
Cihazım
Xiaomi 12T
Konular
7
Hocam dirençli imei kaydı çıkmış ama tanıdıklarıma ulaşmamış Facebook ta biri sürekli paylaşıyormuş 12t (plato) direnç imei yapılıyor diye. Şu kesinmiş 1 2 ay içerisinde herkese ulaşırmış

meydeyy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
isa
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
8
Hocam dirençli imei kaydı çıkmış ama tanıdıklarıma ulaşmamış Facebook ta biri sürekli paylaşıyormuş 12t (plato) direnç imei yapılıyor diye. Şu kesinmiş 1 2 ay içerisinde herkese ulaşırmış
12t için direnç degisimli telefon almak mantıksız dostum 12t pro almak daha mantıklı
12t için önemli olan drençsiz kayıt istiyoruz drençsiz

beyhantonuc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Beyhan
Cihazım
Mi 12
Konular
1
Mi 12 içinde gelir heralde

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
49
12t için direnç degisimli telefon almak mantıksız dostum 12t pro almak daha mantıklı
12t için önemli olan drençsiz kayıt istiyoruz drençsiz
kesinlikle. zaten alma sebebimiz yazılım olduğu için. direnç olacak olsa pro alırız.

meydeyy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
isa
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
8
Bende çok isterdim ama şimdilik hiç bir gelişme dostum ya bende gittim ikinci el aldım 17 bine 3 aylık cihaz gerçekten çok güzel ama fiyatı hâlâ pahalı gerçi geçen sene 15 bindi şimdi 14 bin sıfır fiyatın değeri pek yükselmedi bu aralıkta fiyat artmaz ise ileride alınır gibi

iquique

Premium Üye
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Bende çok isterdim ama şimdilik hiç bir gelişme dostum ya bende gittim ikinci el aldım 17 bine 3 aylık cihaz gerçekten çok güzel ama fiyatı hâlâ pahalı gerçi geçen sene 15 bindi şimdi 14 bin sıfır fiyatın değeri pek yükselmedi bu aralıkta fiyat artmaz ise ileride alınır gibi
sorma ya, 13 bin liraya alacağım tertemiz telefonu 250 lira yüzünden geçen hafta kaçırdım. resmi kayıtlı telefondu.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
12
aslında manevi düşünmek gerekirse illegal hiç bir işe kalkışmamak gerek. Ancak manevi düşünmek bu yönetim tarzında biraz fazla ince düşünmek gibi bir şey olur. misal devlet resmi elden milli piyango işletiyor, yada belli yerlerde resmi bir şekilde kontrolü sağlanan genel evler var, işletme kayıt belgesi alan kumarhaneler, pavyonlar vs yerler var. Yani demek istediğim şudur biz eğer şeriat ile yönetiliyor olursak bu kurallara Allahın kuralları olduğu için uyarız ancak kuralları koyanlar beşeri kanun ile kanun yaptıkları için hatta kanunların bile kafir kanunları olduğu için senin dediğin şey şu an için mantıklı ve doğru değil. ben telefon alırken binlerce telefon alıp ticaret yapmıyorum bir cihaz alıp kullanıyorum bunu da alırken beşeri bir kanun olan ve amacı insanı bir şeylere ve bir yerlere mahkum eden vergi adı altında millete peşkeş çeken bir kurala kölelik etmek zorunda değiliz. Misal yurt dışından 10 bine gelen bir cihaza Türkiye de 20 bin vermek büyük bir enayiliktir. (şahsi fikrim)... Sırf birileri daha da zengin olsun diye gidip iki kat para veripte telefon almam... Eğer ortada bir günah varsa bunu da yapan yönetim şeklidir. Ayrıca yurt dışından gelen bir cihaz başkasının imei sine dokunmadığı sürece eski bir cihaz üzerine açmanın ne millete nede devlete zararı yoktur... Devlet sana dese ayakkabı vergisi gömlek vergisi çorap vergisi kilot vergisi hatta aldığın havanın vergisini alacam ve sende bu vergileri ödemesen kul hakkına girmiş olur musun? artık sen düşün bunları. bizde manevi değerlere elbet önem veriyoruz hele ki kul hakkına... ben şahsım adına vicdanım rahat bir şekilde bu şartlar da 100 yıl daha yaşasam yine garantili cihaz almam... taki şu fahiş fiyatlar düzelmeden. bence sende kendine iyilik yap yurt dışı cihaz kullan... hatta iki cihaz al zaten tek cihaz fiyatına denk geliyor imei atma sorunu da olmaz... patlayana kadar kullan...
Ben de ilaveten mesajınıza bir katkı yapayım.

Devletin koyduğu vergi ve harçlar, vatandaşların gelirleriyle rahatça ve kolayca ödenebilecek düzeyde olursa, devletin vatandaşlarına hizmet götüreceği alanlarla bağlantılı olarak kul hakkına girildiğinden bahsedebiliriz.

Ancak, günümüzde yurtdışından yolcu beraberinde giren telefon için, vatandaştan talep edilen, 20 bin TL, vatandaşlar açısından rahatça ve kolayca ödenebilecek bir bedel değildir. Yani bir fahişlik durumu söz konusudur.

Diyelim ki vatandaş yurtdışından 200 dolar'lık bir telefon satın alsın. Parası 200 dolar'lık telefon satın almaya yetiyor. Şimdi o vatandaş da, 20 bin TL kayıt harcı ödeyecek. Yani buradan anlaşılması gereken, kayıt harcının bir mantığı olması gerekiyor. 20 bin TL'lik kayıt harcı tutarı, iphone telefonlar için mantıklı olabilir. Ancak 200 dolar'lık telefonlar için hiç bir mantığı yok.

Özetle; harç tutarları, vatandaşlarca kolayca ödenebilecek düzeyde olmadığı için, kul hakkı mevzularına fazlaca kafa yormaya gerek yok bence... MTK işlemcili telefonlardan birini alıp, yurtiçinde imei attırıp yoluna devam edecek...

Tabi yurtdışından devamlı( her yıl ) telefon getirmeyecek. Getirdiği telefonu satıp ticaret yapmayacak. Şahsına satın aldığı telefonu bir yıl sonra değiştirmeyecek. Bu şekilde yaparsa, kul hakkına girmemiş olur diye değerlendirmekteyim. Benim şahsi görüşüm bu yönde...

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
49
Ben de ilaveten mesajınıza bir katkı yapayım.

Devletin koyduğu vergi ve harçlar, vatandaşların gelirleriyle rahatça ve kolayca ödenebilecek düzeyde olursa, devletin vatandaşlarına hizmet götüreceği alanlarla bağlantılı olarak kul hakkına girildiğinden bahsedebiliriz.

Ancak, günümüzde yurtdışından yolcu beraberinde giren telefon için, vatandaştan talep edilen, 20 bin TL, vatandaşlar açısından rahatça ve kolayca ödenebilecek bir bedel değildir. Yani bir fahişlik durumu söz konusudur.

Diyelim ki vatandaş yurtdışından 200 dolar'lık bir telefon satın alsın. Parası 200 dolar'lık telefon satın almaya yetiyor. Şimdi o vatandaş da, 20 bin TL kayıt harcı ödeyecek. Yani buradan anlaşılması gereken, kayıt harcının bir mantığı olması gerekiyor. 20 bin TL'lik kayıt harcı tutarı, iphone telefonlar için mantıklı olabilir. Ancak 200 dolar'lık telefonlar için hiç bir mantığı yok.

Özetle; harç tutarları, vatandaşlarca kolayca ödenebilecek düzeyde olmadığı için, kul hakkı mevzularına fazlaca kafa yormaya gerek yok bence... MTK işlemcili telefonlardan birini alıp, yurtiçinde imei attırıp yoluna devam edecek...

Tabi yurtdışından devamlı( her yıl ) telefon getirmeyecek. Getirdiği telefonu satıp ticaret yapmayacak. Şahsına satın aldığı telefonu bir yıl sonra değiştirmeyecek. Bu şekilde yaparsa, kul hakkına girmemiş olur diye değerlendirmekteyim. Benim şahsi görüşüm bu yönde...
yani haklısınız genel olarak. ama eklemek istiyorum ki dediğiniz gibi toplu getirim ticaret yapan kişilerden vergi alsınlar çünkü bir kazanç var. ama adam almış kendisi kullanıyor bundan ne diye vergi alacak. doğan çocuğa nikahlı karımıza da vergi ödetecekler sanki. ben şahsen sık sık cihaz değişirim 1 yılda 3 telefon değiştiğim olmuştur ama ticari manada değil tamamen keyfi. ben rahatlıkla söylemek isterim ki telefon ile alakalı hiç bir vergiye kuruş para ödemem. zaten kullandığımız gsm şirketine yeterli fatura bedeli ödüyoruz içinde vergiler de var. ev vergisi araba vergisi bahçe vergisi hepsini ödüyoruz. telefon için ne birine peşkeş çekerim nede tek kuruş vergi öderim.

B T B

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir Talay
Cihazım
Xiaomi 12T
Konular
7
Mi 12 için kimi gelir diyor kimi gelmez diyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Keşke 12t pro alabilseydim 12t yi aldığım günün sonunda 12t pro adama ulaştı. Bende 8 ay boyunca imei kaydını bekledim ama sonunda çıktı işte daha adamlara ulaşmamış. 12t nin dirençli olmasını isterim niye sadece 12t pro olsun ki. Zaten 12t pro ile 12t nin kullandığı direnç aynı 33k mı ne idi yani 12t ye de her türlü direnç olacak

Son düzenleme:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
12
yani haklısınız genel olarak. ama eklemek istiyorum ki dediğiniz gibi toplu getirim ticaret yapan kişilerden vergi alsınlar çünkü bir kazanç var. ama adam almış kendisi kullanıyor bundan ne diye vergi alacak. doğan çocuğa nikahlı karımıza da vergi ödetecekler sanki. ben şahsen sık sık cihaz değişirim 1 yılda 3 telefon değiştiğim olmuştur ama ticari manada değil tamamen keyfi. ben rahatlıkla söylemek isterim ki telefon ile alakalı hiç bir vergiye kuruş para ödemem. zaten kullandığımız gsm şirketine yeterli fatura bedeli ödüyoruz içinde vergiler de var. ev vergisi araba vergisi bahçe vergisi hepsini ödüyoruz. telefon için ne birine peşkeş çekerim nede tek kuruş vergi öderim.
Kusura bakmayın ama, bu mesajınızla; bir önceki mesajımı sulandırmaya çalışmışsınız...

Ne demiştim ? Her yıl yurtdışından yolcu beraberinde telefon getirip de, imei yükletip kullanıyorsanız, kul hakkına girersiniz. Neden ? Çünkü siz ihtiyacınızın ötesine geçmiş oluyorsunuz !...

Neden ihtiyacınızın ötesine geçmiş oluyorsunuz ? Çünkü bir önceki sene telefon aldınız ve ihtiyacınızı giderdiniz. Bir insanın her yıl yeni telefona ihtiyacı olmaz.

Yani bu imei yükletme işini, telefon harcının fahiş ve kolaylıkla ödenebilecek bir tutar olmadığı için yapıyorsunuz... Yani harç miktarları vatandaşlar tarafından kolaylıkla ödenebilecek seviyelerde olsaydı, buna rağmen de imei yükletseydiniz, yine kul hakkına girmiş olurdunuz...

Buradaki inceliği anlamış olduğunuzu umuyorum.

Ha ! Siz vergi ödemezmişsiniz ya da ödemek istemiyormuşsunuz, başka konu... O Allah ile sizin aranızdaki bir konudur.

Benim üzerinde durduğum husus; vergi vatandaşlarca rahatça ve kolayca ödenebilir olursa, vergi olur. Vatandaş kolayca ödeyemediği için imei yükletip kullanırsa, kul hakkına girmemiş olur. Çünkü vatandaşın ödeme gücü yok zaten... İnsanlar durduk yerde yurtdışından telefon almıyor. Maliyeti 3 - 5 kuruş daha azaltayım diye alıyor.

Özetle; konuyu dini bağlamda da çarpıtmamak gerekir. Tabi kul hakkına önem veriyorsanız.

Üst Alt