Soru Vodafone kullananlar

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar bende yenilerde geçtim Vodafone ye daha önce de pek telefonla konuşan biri değilim ama konuşunca beş on dakika sonra küt diye telefon kapanıyor karşı tarafın yüzüne kapanıyor gibi oluyor önceki hattim da türk Telekom idi son günlerde onda da öyle oluyordu müşteri hizmetleri aradım yönlendirme ile hat resetleme yaptık bir görüşme yaptım bir süre sonra yine öyle küt diye kapandı bu neden olur başına gelen oldu mu acaba?
Müşteri hizmetlerini arayın, yakınınızdakí verici de arıza vardır, baksınlar... Aynı bölgeden pek şikayet olmazsa, ilgilenmezler, ısrarla her gün aramaya devam edin

Mi11T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
223
Her sene benim standartım bu. Taahhüt dolunca Telekom. Taahhüt dolunca Turkcell. Vodafone a hiç geçmedim. Geçmem. İngiltere'de ve Avrupa'da verdiği kalitede hizmet versin geçeyim. Ama yok.

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
139
1 ay sonra vodafone geçeceğim zaten operatörlerin de yapmak istediği bu çünkü bu yapılanlar onların işine yarıyor.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
1 ay sonra vodafone geçeceğim zaten operatörlerin de yapmak istediği bu çünkü bu yapılanlar onların işine yarıyor.
Aman hocam,sakın ha....Vodafone İngiltere'de ve Avrupa'da verdiği kalitede hizmet veriyormu ki, geçesiniz....
Belliki Turkcell ve Telekom veriyor....bu verdiği çok önemsenen hizmetler nedir, ayrıca da merak ediyorum

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
139
Aman hocam,sakın ha....Vodafone İngiltere'de ve Avrupa'da verdiği kalitede hizmet veriyormu ki, geçesiniz....
Belliki Turkcell ve Telekom veriyor....bu verdiği çok önemsenen hizmetler nedir, ayrıca da merak ediyorum

Benim buralarda fena değil hocam ayrıca turkcell de internet yetmiyor. Onun dışında uzun yıllar vodafone kullandım ama yine de mecburum.

Gullu83

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Rom root
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Grafiker, Office
Konular
1
Müşteri hizmetlerini arayın, yakınınızdakí verici de arıza vardır, baksınlar... Aynı bölgeden pek şikayet olmazsa, ilgilenmezler, ısrarla her gün aramaya devam edin

Geçen aradım hocam şebeke güncellemesi yaptılar bir iş görüşmesi yapınca yine kesildi ama sonra pek test etme durumu olmadı bakacağım düzelmez ise bakacağım dediğinize hocam.. teşekkür ederim ilginize..

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
7
hadi zammımız hayırlı olsun.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5G ihalesinin kazananı hazine, kaybedeni Vodafone Türkiye​

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Vodafone iyi çeker/kötüdür tartışmasında durduğum yeri tecrübelerimden de örnekler vererek daha önce belirtmiştim. Ama konuya bir de farklı bir açıdan bakılması gerektiğini düşünüyorum.

Özellikle Skorpi ve Koçara hocam sizlerin bu mesajımı okumanızı istiyorum. BTK Elektronik haberleşmeye ilişkin verileri çeyrek bazında yıllardır açıklamaya devam ediyor. En son açıkladığı veriler 2025 yılınn 2. çeyreğine ait. Bu verilerin 4. bölümü mobil verilere ilişkin ve abone profilinden trafik hacmine, gelirlerden yatırımlara çok detaylı veriler mevcut. Bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin veriler geçtiğimiz hafta yayınlandı. Lütfen aşağıdan açıp bir göz gezdirin.

Bu yılın ikinci çeyrek verilerine göre pazar paylarını ve toplam gelirlerini incelediğimizde Trcell,VF ve TT'nin ikinci çeyrekteki toplam mobil hizmet gelirleri 89.200.000.000₺ olarak açıklanmış.
Turkcell’in pazar payının %40,6, Vodafone’un pazar payının %35,1 ve TT Mobil’in pazar payının ise %24,4 seviyelerinde olduğu görülmektedir.

Bu yılın ikinci çeyrek verilerine göre gelirleri incelediğimizde
2025 yılı ikinci çeyrek itibarıyla Turkcell için abone başına aylık gelir 299,7 ₺, Vodafone için 284,6 ₺, TT Mobil için ise 250,4 ₺’dir

Aynı dönem için yatırımlara bakarsak
2025 yılı ikinci çeyreğinde Turkcell 9.121 milyon ₺, Vodafone 2.921 milyon ₺ ve TT Mobil 4.886 milyon ₺ düzeyinde yatırım gerçekleştirmiştir.

Özetle Turkcell Vodafone'a kıyasla abone başına sadece %5.2 daha fazla gelir elde etmesine rağmen %312.2 daha fazla yatırım yapmış. Aradaki fark ise olduğu gibi vodafone karı olarak bizden alınarak yurtdışına gitmiş...

Aslında yıllık bazda bakarsak bu uçup giden para hani eski cumhurbaşkanlkarımızdan birinin başbakınımıza anayasa kitapçığı atmasına neden olan (ve maalesef gençliğimin de bu krizle boğuşarak geçmesine neden olan) IMF borcunun dolar bazında 40 katından daha fazlasına yani bizlerden tahsil ettiği o 15-20 liralık az tutan faturalardan çok ama çok daha fazlasına denk geliyor. Üstelik bu sadece bir yıllık veri. Yıllara vurduğumuzda durum çok daha vahim bir hal alıyor. Diğer yıllar için de şöyle bir grafik yayınlanmış ve durum çok da farklı değil.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son yapılan 5G ihalesine baktığımızda da benzer bir sonuç var. Vodafone yine en kaltesiz bantları satın aldı ve yine bu ülkeye yatırım yapmayacak ve yine bizim paramızı bizden alarak götürecek...

Ben verileri ve kaynakları veriyor ve kişisel yorumumu ekliyorum. Sizlerin yorumu eğer farklı olursa, hatalı gördüğüm veya değerlendirdiğim bir yer varsa lütfen bilgilendirin. :)

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Hocam, okudum, teşekkür ederim.TR de şimdilik 3 operatör var, ben İstanbuldayım ve çekim sorunu yok ve en uygun fiyatlı operatör de Vodafone.Yok birileri yurtdışına aktarıyormuş, yok falan şuymuş, hepsi doğrudur ama bu son kullanıcıyı ilgilendirmez, devletimiz bu 3 operatöre lisans vermiş, birisini kendi menfatimizi gözeterek tercih edeceğiz...Benim burada Vodafone sorunlu olsa idi, bende mecburen Turkcele kullandığım paket için 700 lira verecektim, şu an aylık bazda 500 lira kardayım, az mı? Sevgilerimle

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
50
Kıymetli adminim cantara hocam...
Mesajınızı okudum; verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.. Yalnız bir hususu açıklamam gerekir. Uzun zamandır Turkcell ( arada da Telekom) kullanmış ve ilk kez Vodafone' a geçiş yapmış biri olarak burada ne Vodafone güzellemesi yapacak ne de elin İngiliz telekomünikasyon şirketini savunacak durumda değilim. Benim tercih sebebim tamamen duygusal. giggle~~
Sizin Vodafone' a olan menfi görüşünüzü idrak edebiliyorum. Zira ilk anda benim de bir hayli tereddütüm vardı. Bir aylık geçiş sürecinde kurban bayramı ziyareti vesilesiyle karayolu ile İstanbul 'dan Hatay' a kadar tam on şehirde test etme imkânım oldu. ( Bu şehirlerden biri de size yakın bir bölge olan Ankara - Kızılcahamam' dı ) Bu yolculuk esnasında depremde yerle bir olmuş, bütün altyapısı çökmüş Antakya' da dahil olmak üzere hiç bir yerde wne internet çekiminde ne de yaptığım görüşmelerde en ufak bir sıkıntı yaşamadım. ( Kendisini tester olarak kullandığım Skorpi hocam bizzat şahididir) :D Ve bütün bunları aynı pakete 700 TL isteyen turkcell yerine 3 te bir fiyata veren Vodafone ile yaptım.
Verdiğiniz bilgiler elbetteki çok kıymetli. Tabi ben bu konulara sizin kadar vakıf olamadığım için ancak kişisel tecrübelerimi paylaşabildim.
Şimdi, 2026 nisan ayında dünyada emsali olmayan kendi alamet-ı farikamiz 4.5 G den 5 G ye geçeceğimiz söyleniyor. 4.5 G ye kıyasla 10 kat daha hızlı ve daha güvenli bir bağlantı... Peki bu bizim gibi hayatının büyük bölümünü evde geçirererek sosyal medyadan paylaşım yapan, İnternet ten haber takip edip arada bir eş dost ile sohbet eden sıradan insanların hayatında neyi değiştirecek hakikaten merak ediyorum. Turkcell en iyi paketi almış Vodafone en kötüsünü... Kimin umurunda? Ortadoğu zihniyetiyle hüküm sürülen bir ülkede çağdaş Dünya standartlarında hizmet beklemek ancak abesle iştigal olur.
Saygılarımla...

Üst Alt