Sohbet Türknet vs Vodafone net

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Türknete geçersem VDSL modem almam gerekecek türknetin verdiği modem nasıl kullanan var mı ya da modem önerisi olan
Yeni modem alacaksanız aşağıdaki ürün işinizi görür hocam. :)

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Teşekkürler hocam.evde zaten superonline var ama evdeki herkes internete yüklenince benim oynadığım online oyun kasıyor ama wifiye sadece ben bağlı olunca problem yok.sırf tek başıma wifi kullanayım diye türknet alıyorum :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakacaz artık hocam.memnun kalmazsam mecbur yeni bi modem alacam da bu modemler neden çok pahalı.
Hocam verdiğim likteki modem iş görür. ;)

kron0S

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi9
Konular
2
Olur hocam da ben şu davet muhabbetinden pek bişey anlamadım sadece kod gönderince bi ay bedava vs.ben başvurumu vs yaptım bayramdan önce, mng bayram tatiline girdiği için evrakları gönderemedim ama tel no vs herşey hazır.davet kodu işe yarayacaksa gönder hocam özelden
Evraklar hazırlandıysa, mailinize gönderildiyse geri dönüşü mümkün değil maalesef.
Siz yine de müşteri hizmetlerini sıkıştırmaya çalışın.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Evraklar hazırlandıysa, mailinize gönderildiyse geri dönüşü mümkün değil maalesef.
Siz yine de müşteri hizmetlerini sıkıştırmaya çalışın.
Aradım zaten kodu kabul etmediler. İşlemler başladı diye

Turknet artık modem vermiyor
Hocam bem yeni üye oldum ve asus un 350 tl lik modemini vermek istediler kabul etmedim

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Aradım zaten kodu kabul etmediler. İşlemler başladı diye

Hocam bem yeni üye oldum ve asus un 350 tl lik modemini vermek istediler kabul etmedim
Ben üye olurken artık vermiyoruz demişlerdi :)

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Merhaba arkadaşlar herşeyi olabildiğince anlatmaya çalışacagım
öncelikle 2 yıl önce evimize internet bağlatmak istedim o zamanlar vodafone net akıllıca geldi çalıştıgım yere kadar geldiler evrakları imzaladım vs 20 gün içerisinde sıfırdan bağlantı yapıldı aylık 49.90 + modem ücreti 52.89 tl ödüyordum 60 Gb akn 16 mbps e kadar 20 ay boyunca hat değerlerim speet test ping 35-40
DSL Hızı(Kb/s): 9500 799
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 11000 1112
SNR Sınırı (dB): 8.1 17.6
Hat Zayıflaması(dB): 42.0 22.7
Güç (dB): 19.4 12.4
20 aydan sonra ne olduysa hattım 4mbps e sabitlendi akn olsun olmasın 4 mbps sabit müşteri hizmetlerini arıyorum sorunu belirtiyorum birşeyler yapıyor hattımı 8 e sabitliyor 1-2 saat bazen 1 gün sonra yine 4mbps e tekrar düşüyor verebileceği hız böyleymiş btk ya mesaj attım ordan vodafone geri dönüş yaptı hattın desteklediği o kadar diyor hat değerlerini gönderiyorum aynı cevabı veriyor her neyse 3-4 ay süründüm sayılır
28-02-2018 itibariyle vodafone net ile imzaladıgım sözleşme bitti tabi ben bu ay içerisinde internet paketleri araştırmaya başladım vodafone arıyor diyorum böyle sorunum var bu kadar hız verebiliyoruz hattınız o kadar destekliyor diyor türk telekom arıyor vodafone sizin ile farklı 3 kişiye daha aynı port üzerinden internet veriyor diyor pek anlamadım türk telekom paket önerdi 50 Gb akn 8 mbps e kadar 57 tl türknet i aradım hat değerlerimi söyledim hat değerleriniz ortalama 8 mbps destekliyor 8 mbps alırsınız dediler sözünü verebilirmisiz dedim söz veremeyiz denildi bende dedim bari 5-6-7 mbps alır mıyım diye sordum 6 ve üzerini kesinlikle alırsınız denildi bu konuşma 20-02-2018 tarihinde yapıldı tamam o zaman kayıt olmak istiyorum vodafone sağlayıcı ile sözleşmem 28 şubatta bitiyor dedim evrakları mail ile gönderdiler yazdırdım vs gönderdim 2 gün sonra evraklar teslim edildi evrakların üzerlerine her sayfasına 28-02-2018 tarihine kadar işlem yapılmasın diye not düştüm aynen dediğim gibi oldu 28 şubatta türk net aradı onay istedi evraklar için onay verdim 1mart tarihinde vodafon dan mesaj geldi sözleşmeniz bitti gibi bir ıvır zıvır 1 saat sonra türk telekom yine aradı yine 57 liraya 50 gb akn 8 mbps e kadar paketini önerdi istemedim türk net 2 mart 00.10 civarında mail geldi kullanıcı adı ve şifrem modem arayüzüne yazdım internete girdim hat değerlerim an itibariyle bu
DSL Hızı(Kb/s): 7971 799
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 9160 1112
SNR Sınırı (dB): 8.1 17.6
Hat Zayıflaması(dB): 42.0 22.7
Güç (dB): 19.4 12.4
maksimum da bunu alırım diye düşünüyorum stabil ping 8 speet test de oyunlarda 20-25 türk nette sözleşme yok hızı güzel akn yok 16 mbps e kadar diyorlar ama hattımın desteklediği kadar veriyorlar düz hesap 60 tl ödeyeceğim şu anda iyi gidiyor sözleşme olmaması gayet güzel birşey türk net verdiği hizmet iyi olmasaydı bir sonraki ay kapatırdım alacak arkadaşlara da öneriyorum bu arada benim internet bağlantım zaten vardı sadece sağlayıcı vodafone den türknet e geçti 1-2 günde sorunsuz geçiş oldu öneriyorum alacak arkadaşlar hizmet iyi olur kötü olur 1 ay denesinler iyi olursa kalırlar kötü olursa istediği internet sağlayıcısına geçiş yapar internet demek özgürlük demektir :) iyi forumlar herkese

"söylemeyi unuttum türknet ev telefonu olarak 1000 dk veriyor aylık yarın test edip konuya yazmayı planlıyorum "
Ben uzun süre türknet sorunsuz kullandım
VDSL 35-3 olanı kullandım
download hızım oldukça iyiydi, 33 görüyordum Upload olarak da 2,90 / 3,00 bazen 3,20 bile oluyordu ki upload da üst sınır 3 dür.
Müşteri hizmetlerinin olmaması ve açılan arıza kayıtlarının fütursuzca sorun çözüldü denerek kapanması (çok arıza olmamasına rağmen) sinirlenerek millenicom a geçtim. Geçmez olaydım :D

Kanalıma video yükleyemiyorum. Her çıkışlarını Süperonline omurgasına aktararak yapıyorlar. Gerçek fiber altyapı için süperonline ile anlaşma yapmışlar ve süperonline hat olan yerlerde millenicom olarak hizmet veriyorlar.
Ben türk telekom altyapısından VDSL kullanıyorum ama, baktım test ettim bir yerden sonra hep süperonline omurgasına geçiş yapıyor. Upload değerlerim çok kötü. Çoğu zaman ADSL gibi 1Mbit üzerine zar zor çıkıyor. Müşteri hizmetleri olduğuna bakmayın, hepsi homeoffice çalışan. Hiçbirinin ehil bilgisi yok.
keza whatsapp hatlarındaki arkadaşlarda öyle.
profeyonel anlamda destek ve satış sayılı kimse var. Türknet den geçerken çok sorun yaşadım. En son Donanım haber forumdaki yetkili Alper bey yardımcı oldu. Ancak oda herşeyle ilgilenemiyor. Upload sorununu aşamadığım için yeniden türknet e döncem. kurulum ücreti de aldılar 4x30TL halbuki okadar söyledim ben kurulum istemiyorum bana kullanıcı adı şifre yollayın diye ama yok. illa kampanyada zorunlu dediler.

Ha Türknet de de yine donanım haber forum sayfasında TurkNetDestek kullanıcısı var o en çok yardımcı olan kişi. Ama bence millenicom dan daha iyi.
Birtek Netspeed i denemedim ondada aktivasyon bedeli alıyorlar 75TL

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Bilgisi olan,arkadaşlara bişey sormak istiyorum. Türknet e zaten kurulum ücreti 90 tl vereceğim ama mahalleye gelip kabloları bağlayıp eve çekip modemin kurulumunu yapacak kişi de para istiyor? Adam diyor ki porttan eve çekeceğim kablonun (cat5) metresi 3.5 tl.20 metre çekse 70 tl yapıyor. 90 tl zaten türknet e kurulum için etti mi 150-160 tl.bende elektrikçiden metresi 1.25 tl ye cat6 kablo buldum.kurulumu yapacak adama dedim ki "kablo bende var" adam da dedi ki "kablon varsa bağlantını kurulumunu kendin yap"yani bu adam bana illa ki para vereceksin diyor.bu nasıl bir çalışma ahlakı anlamış değilim.varmı böyle şeyle karşılaşan?

Üst Alt