Ben yıllardır türktelekom fiber kullanıyordum. Son zamanlarda artık dayanılmaz bir internet sorunu yaşamaya başlayınca Turkcell kendi altyapısı ile mahallemize de ayak basınca Turkcell'de buldum kendimi. Kurulum yapıldı 100mbps ölçümler her şey tamam dediler ve gittiler. Akşam heyecanla açtığım 4K filmi izlerken takılmalar donmalar oldu bilgisayarda ve test yaptım bir de ne göreyim benim internet hızı 40 mbpsyi geçmiyor. Nasıl dellendim anlatamam. Bira sakinleşince telefondan test yapmak geldi aklıma ve orada 120 mbps hızı görünce aklıma dank etti. Bilgisayarın wifi kartını değiştirdim kartım eskiydi ve şu an hız sorunum çözülmüş durumda. Bazen teknik altyapı teorik olarak çok iyi olsa da parçaların vs uyumu da çok önemli bu ölçümlerde. Evdeki ilk bilgisayarım 35 mbps veriyor hızı, telefonum 120, ablamın bilgisayarı 70 aktif kullandığım bilgisayarım 100 veriyor. Yani demem o ki hız durumunuz bilgisayar yaşı, wifi alıcısı,o alıcının işleme kapasitesi gibi bir çok durumla doğrudan ilişkili. Farklı cihazlarda ölçüm almanızı tavsiye ederim.