İpucu Türk Telekom Hattınızı Farklı Cihazlara Takmadan 4.5G ve VoLTE Etkinleştirme

NUCAR44

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
NUMAN UÇAR
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Hemşir(e)
Konular
18
Siz de durumu btk ya aktarım şikayet.btk.gov.tr diye hatırlıyorum yazın oraya ve Türk Telekom daki cevanida ekleyin yollayın düzelir inşallah NUCAR44 hocam daha net bilgi verecektir size sağolsun

Bana cevap gelmedi ama niyeyse 5 gün oldu halen bekliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yardım edin gene aynı cevabı verdiler illaki btk ya mi iletelimm

Aradım tekrar beklemelisiniz diyorlar cihaziniz eklendiğinde olucak diyor yoksa öyle Apple felan tanimlatamayiz diye direttiriyorlar
Hocam demek ki ya uyanmışlar mevzuyu sık talep olunca ya da illa bi kaç defa deneyin diyorlar. Umarım yakında olur, düzeltirler.

Dediğiniz gibi yazılı şekilde ve resimli şekilde ileti yolladıktan sonra ileti için beni aradılar Yalnız sizin anlattığınız gibi bir şeyin mümkün olmadığını bana direttiler
Sesli görüşmede bana da öyle dediler. Ben de sisteminizde şu an ne olarak geçiyor telefon dedim. İphone 7 dedi. Dedim sağolun bana hediye ettiniz sanırım iphone 7. Benim cihaz redmi note 7 hanımefendi ne alakası var, geçici tanımlama yapılmış dedim. Öyle bir uygulammız kesinlikle yok dediler bana da. Dedim bi bakın ne yazıyor sistemde. Sonra bi daha baktı ve verdiği cevap, geçici cihaz tanımlanmış size. Öyle görünüyor ama nasıl olmuş bilmiyorum dedi. Bunu biz yapamıyoruz dedi. Dedim zaten siz değil, teknik ekibiniz yapıyor.

Benim amacım iPhone 7 yi kaldırtıp direkt redmi note 7 olarak görünmesiydi sistemde ama başaramadım şimdilik. Çok yakında inşallah. Sözünü aldım, talebim Türk Telekom Genel Merkezine iletilmiş. Sistemde güncelleme yapıp bütün Redmi Note 7 leri tanıtacaklarmış. Hep birlikte göreceğiz artık.

Son düzenleme:

brobaba290

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
REDMİ Note8 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
18
Türk Telekom aradı aktif ettiler volte ozelligini illaki tekrar tekrar belirtmeniz gerekiyor NUCAR44 hocam dizede çok teşekkür ediyorum ısrar edin btk ya bile gerek kalmadı çözdüler

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
ixperia x5 malum yolla kartuşlu olduğu için bu haz gözüküyor ben yararlanamıyacağım herhalde

axuaxu54

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yakup
Cihazım
Mi6
Meslek
Tornacı
Konular
51
Bugün uyandığımda Benim de volte aktif olduğunu gördüm dün yapamayacağız demelerine rağmen Nedense bugün aktif olmuş

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Faturalı evet. Faturasız da VoLTE söz konusu değil Türk Telekom da. O da onların ayıbı.
Bugün uyandığımda Benim de volte aktif olduğunu gördüm dün yapamayacağız demelerine rağmen Nedense bugün aktif olmuş
Bende mi a1 var kayıtlı fakat VoLTE özelliği yok gözüküyor müşteri hizmetlerini aradım telefon destekliyor diye inanmadilar hayır desteklemiyor diye. Sonrasında kanıtlarla beraber şikayet kaydı açtım yine inanmadılar btk'ya şikayet ettim btk'da türk telekomun müşteri hizmetlerine bağladı aynı cevap verildi yani olmuyor.

NUCAR44

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
NUMAN UÇAR
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Hemşir(e)
Konular
18
Hocam demek ki ya uyanmışlar mevzuyu sık talep olunca ya da illa bi kaç defa deneyin diyorlar. Umarım yakında olur, düzeltirler.

Sesli görüşmede bana da öyle dediler. Ben de sisteminizde şu an ne olarak geçiyor telefon dedim. İphone 7 dedi. Dedim sağolun bana hediye ettiniz sanırım iphone 7. Benim cihaz redmi note 7 hanımefendi ne alakası var, geçici tanımlama yapılmış dedim. Öyle bir uygulammız kesinlikle yok dediler bana da. Dedim bi bakın ne yazıyor sistemde. Sonra bi daha baktı ve verdiği cevap, geçici cihaz tanımlanmış size. Öyle görünüyor ama nasıl olmuş bilmiyorum dedi. Bunu biz yapamıyoruz dedi. Dedim zaten siz değil, teknik ekibiniz yapıyor.

Benim amacım iPhone 7 yi kaldırtıp direkt redmi note 7 olarak görünmesiydi sistemde ama başaramadım şimdilik. Çok yakında inşallah. Sözünü aldım, talebim Türk Telekom Genel Merkezine iletilmiş. Sistemde güncelleme yapıp bütün Redmi Note 7 leri tanıtacaklarmış. Hep birlikte göreceğiz artık.
Bende mi a1 var kayıtlı fakat VoLTE özelliği yok gözüküyor müşteri hizmetlerini aradım telefon destekliyor diye inanmadilar hayır desteklemiyor diye. Sonrasında kanıtlarla beraber şikayet kaydı açtım yine inanmadılar btk'ya şikayet ettim btk'da türk telekomun müşteri hizmetlerine bağladı aynı cevap verildi yani olmuyor.
Yazılı mesajınıza görselle kanıtladığınız taktirde olumsuz cevap vermeleri zor biraz. Ha oldu da zorlarlarsa, siz de zorlayın tekrar tekrar. Kaçarı yok, yapıyorlar. Tabi samsung, iphone cihaz var yakınlarımda derseniz, kendi imkanınız varsa uğraşmaya da bilirsiniz. :)

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
Bugün aradılar telekomdan. Yapamayacaklarını ve geçici tanımlama vb. uğraşacaklarını, durumun ellerinde olan bir şey olmadığını söylediler. facepalm~~

snbsbrk53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BS
Cihazım
Yok
Konular
20
Eğer ki Türk Telekom kullanıcısıysanız, hattınızı farklı cihazlara takmadan 4.5G ve VoLTE özelliklerini etkinleştirmenizin bir yolu var...

İzlemeniz gereken yol:
  • 'e giriş yapmak.
  • 'Tüketici Şikayetleri' kısmından ilgili konu başlığını seçip, açıklama kısmına yaşadığınız sorunu anlatmak. (Aşağıdaki görsellerden faydalanılabilir.)

Şikayet oluştururken:
Lütfen cihazınızın 4.5G ve VoLTE desteklediğini kanıtlayacak şekilde ekran resmini çekip, 'Dosya Seç' butonuna tıklayarak ekleyiniz.​
Türk Telekom Tarafından Yapılan İşlem/Çözüm:
Şikayete istinaden hattınıza 'Geçiçi Telefon Tanımlama' yaparak çözüm buluyorlar. (Geçici olarak tanımlanan cihaz: iPhone 7)​
Not: Adı üzerinden de anlaşılacağı üzere, cihaz tanımlaması 'geçici' olarak yapıldığı için, 'Türk Telekom Online İşlemler' uygulamasına girip, 4.5G ve VoLTE'yi aktive etmeniz gerekiyor.

Aşağıdaki görseller yardımcı olacaktır...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Dikkat edilirse, çözüm notunda "...cihaz bilgisinin, ilerleyen zamanlarda sisteme yansıtılacak olduğu ve güncelleme yapılacağı tespit edilmiştir." ifadesi yer almaktadır.

Ama bu ifadeler kendiliğinden olmuyor arkadaşlar. Sİzler de bu sorunu yaşıyor ve bir an önce düzeltilmesini istiyorsanız, gerek operatör şirketinizin destek sayfasından gerekse bildirimi oluşturarak sürecin hızlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Ben bayağı bir uğraştım. Hem BTK hem operatör şirketim (Türk Telekom) üzerinden.
*952# yada başka bir servis numarasını dener misiniz çalışıyor mu?

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Yazılı mesajınıza görselle kanıtladığınız taktirde olumsuz cevap vermeleri zor biraz. Ha oldu da zorlarlarsa, siz de zorlayın tekrar tekrar. Kaçarı yok, yapıyorlar. Tabi samsung, iphone cihaz var yakınlarımda derseniz, kendi imkanınız varsa uğraşmaya da bilirsiniz. :)
VoLTE VE 4g aktif fakat gerisi devre dışı.

Üst Alt