Yardım Telefonum Suya düştü :(

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Telefonum kapalı ve bilmiyorum:(
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle Selamlar kısaca anlatayım. Hiç olmayacak şekilde telefon suya düştü komple( kılıfı varken) ilk işim hemen anında aldım yani suyun içinde maximum 1-2 saniye kalmıştır.Aldığım gibi havlu ile kuruladım Ve telefonu kontrol ettiğimde hiçbir sıkıntı yoktu yazılımsal sıkıntı yoktu telefonda birtek kulaklık takılı sorunu vardı.Takılı olmadığı halde takılı gözüküyordu.Telefonu kapadım pirinçe koyayım dedim.daha koyarken kendi kendine açılıp kapanıyor yani nasıl desem açılmıyor da mi yazısı geliyor dıt tekrar geliyor dıt tekrar geliyor... Ağlamak üzereyim suda içine sızacak kadar durmadı halbuki :(. Redmi 5 plus telefon modelim. Nabmalıyım şimdi ben:(.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Telefonu kullanmaya calismiyor arkadas. Telefon kendi kendine acilip kapaniyor. Buyuk ihtimal guc dugmesi icinde su var. Şu anda cihaz isiniyor. Arka kapagi acamiyor. O su hala orada. Pirinc hemen nemi almayacak. Silica jel bulamaz. Bence cok isitmadan sac kurutma makinasi ile kurutmaya calissin, cihaz kapanana kadar. Sonra pirince yatirir

Oyla:

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
Telefonu kullanmaya calismiyor arkadas. Telefon kendi kendine acilip kapaniyor. Buyuk ihtimal guc dugmesi icinde su var. Şu anda cihaz isiniyor. Arka kapagi acamiyor. O su hala orada. Pirinc hemen nemi almayacak. Silica jel bulamaz. Bence cok isitmadan sac kurutma makinasi ile kurutmaya calissin, cihaz kapanana kadar. Sonra pirince yatirir
anakart suyu emdikten sonra pirince değil çöpe atsın en azından telefonla uğraşıp vaktini harcamaz.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
anakart suyu emdikten sonra pirince değil çöpe atsın en azından telefonla uğraşıp vaktini harcamaz.
O zaman pirinc dolu plastik kavanoza koysun. Onu da banyodaki kuvete koysun.
İsitinca neden emsin ki anakart. Zaten su anda acilip kapanmadan doylayi isiniyor o da ayri konu

Oyla:

WereBear

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Arka kapağı açamayacağınızı söylüyorsunuz. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey telefonu en az 1 gün pirinçte bekletmek olacaktır. Mümkünse 2 gün kalsın derim ben ne olur ne olmaz :)

Oyla:

bersan1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
B. Muhammed
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
3
iPod touch vardı 4th nesil, sabah gördüm ki ıslanmış ekran beyaz yanıyor sonra sönüyor yeniden yanıyor ben de pirince attım. 2 gün sonra bilgisayara bı takayım dedim bekledi 5 dk civarı açılıp normal çalışmaya başladı. O zamandan bu zamana 5~ yıl geçti en son baktığımda hala çalışıyordu. Umidinizi kaybetmeden pirince koyun bir kaç gün kalsın öyle sonra denerseniz nabız var mı diye.

Oyla:

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
O zaman pirinc dolu plastik kavanoza koysun. Onu da banyodaki kuvete koysun.
İsitinca neden emsin ki anakart. Zaten su anda acilip kapanmadan doylayi isiniyor o da ayri konu

Şuan yaptıklarımı söyleyeyim.Telefonun açılıp kapanması durdu ısınma yok şuan full kapalı bir kapa pirinç koydum bekletiyorum bakalım :/. Yalnız kafama takılan şu yukarıda 3 tane daire yer var bilirsiniz.Şarj olduğunu belirten değilde diğer taraftaki Hep yanıyor koydum pirinçe ama gene yanıyor o biraz aklımı çelmedi değil :/

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Şuan yaptıklarımı söyleyeyim.Telefonun açılıp kapanması durdu ısınma yok şuan full kapalı bir kapa pirinç koydum bekletiyorum bakalım :/. Yalnız kafama takılan şu yukarıda 3 tane daire yer var bilirsiniz.Şarj olduğunu belirten değilde diğer taraftaki Hep yanıyor koydum pirinçe ama gene yanıyor o biraz aklımı çelmedi değil :/
En azindan kapandi. Belki sarj soketinde de biraz nem vardir. Tum delik yerleri incitmeden silin kurulayin. Koyun pirincin icine 1-2 gun ellemeyin. Kavanozun kapagini acmayin. Sorun kalmayacak insallah

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Arkadaşlar pirinç hikayedi, hemen cihaz sökülür batarya anakarttan ayrılır. Bu yapılamıyorsa cihaz alınır bir telefoncu bulunur cihaz söktürülür. Pirinçte beklet, saç kurutma makinesiyle suyu buharlaştır, telefonu emcükle suyu al ve dahası denenirken cihaza verilen zarar daha da artar.

Pirinç nemi emer ama tamamen değil. Ve o nemi emene kadar elektrik akımı geçen bir anakart erimeye başlar bile. Pirinç sonrası çalışan cihazlar içi açılıp kesinlikle ve kesinlikle temizlenmelidir. Su cihazdan çıkmış olmuyor pirince gömünce.

İlk iş telefon kapatılır, cihaz sökülür veya söktürülür, batarya bağlantısı anakarttan ayrılır, anakart üstündeki kasa içindeki sıvı temizlenir.

Pirinç yine mantıklı açıklaması olan bir şey, saö kurutma makinesi ile buharlaştırmanın mantıklı açıklaması ne? Bu sıvı içerde buharlaşacak sonra içerdeki nem miktarı artacak ve tüm anakart nemle kaplanacak. Yapmayın böyle şeyler.

Telefon emcükleme kısmına gelirsek buna bir şry demek istemiyorum :D

Oyla:

GöZTePeLee

Asla ölmeyen ve Hay Olana tevekkül et.(Furkan/58)
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
12
emcükle kısmına kahkaha attım hocam
Arkadaşlar pirinç hikayedi, hemen cihaz sökülür batarya anakarttan ayrılır. Bu yapılamıyorsa cihaz alınır bir telefoncu bulunur cihaz söktürülür. Pirinçte beklet, saç kurutma makinesiyle suyu buharlaştır, telefonu emcükle suyu al ve dahası denenirken cihaza verilen zarar daha da artar.

Pirinç nemi emer ama tamamen değil. Ve o nemi emene kadar elektrik akımı geçen bir anakart erimeye başlar bile. Pirinç sonrası çalışan cihazlar içi açılıp kesinlikle ve kesinlikle temizlenmelidir. Su cihazdan çıkmış olmuyor pirince gömünce.

İlk iş telefon kapatılır, cihaz sökülür veya söktürülür, batarya bağlantısı anakarttan ayrılır, anakart üstündeki kasa içindeki sıvı temizlenir.

Pirinç yine mantıklı açıklaması olan bir şey, saö kurutma makinesi ile buharlaştırmanın mantıklı açıklaması ne? Bu sıvı içerde buharlaşacak sonra içerdeki nem miktarı artacak ve tüm anakart nemle kaplanacak. Yapmayın böyle şeyler.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

tengrikutlubilge

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Kağan
Cihazım
Mi Max 2
Konular
9

Çok doğru üstad teknik ve doğru bir bilgi yanlız şunu da belirtmek lazım , pirinç diyip geçme ! her zaman iş görür hele de okunmuş ve baldo ise nası emcükler o suyu biliyon mu wait~~

Oyla:
Üst Alt