Yardım Telefonum Suya düştü :(

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Telefonum kapalı ve bilmiyorum:(
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle Selamlar kısaca anlatayım. Hiç olmayacak şekilde telefon suya düştü komple( kılıfı varken) ilk işim hemen anında aldım yani suyun içinde maximum 1-2 saniye kalmıştır.Aldığım gibi havlu ile kuruladım Ve telefonu kontrol ettiğimde hiçbir sıkıntı yoktu yazılımsal sıkıntı yoktu telefonda birtek kulaklık takılı sorunu vardı.Takılı olmadığı halde takılı gözüküyordu.Telefonu kapadım pirinçe koyayım dedim.daha koyarken kendi kendine açılıp kapanıyor yani nasıl desem açılmıyor da mi yazısı geliyor dıt tekrar geliyor dıt tekrar geliyor... Ağlamak üzereyim suda içine sızacak kadar durmadı halbuki :(. Redmi 5 plus telefon modelim. Nabmalıyım şimdi ben:(.

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Açabilirsin YouTube'dan videoları izle
Öncelikle Selamlar kısaca anlatayım. Hiç olmayacak şekilde telefon suya düştü komple( kılıfı varken) ilk işim hemen anında aldım yani suyun içinde maximum 1-2 saniye kalmıştır.Aldığım gibi havlu ile kuruladım Ve telefonu kontrol ettiğimde hiçbir sıkıntı yoktu yazılımsal sıkıntı yoktu telefonda birtek kulaklık takılı sorunu vardı.Takılı olmadığı halde takılı gözüküyordu.Telefonu kapadım pirinçe koyayım dedim.daha koyarken kendi kendine açılıp kapanıyor yani nasıl desem açılmıyor da mi yazısı geliyor dıt tekrar geliyor dıt tekrar geliyor... Ağlamak üzereyim suda içine sızacak kadar durmadı halbuki :(. Redmi 5 plus telefon modelim. Nabmalıyım şimdi ben:(.

Şimdi Mavi düz bir ekran geldi ve kapandı sadece ışık yanıyor yukarda :( nababilirim ya

Oyla:

ottomanempire06

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
mi 4 inşalla
Konular
18
Bence telefon suya düştüyse şansını fazla zorlayıp da açma telefonu bataryayi şok kurut tinerle felan temizle selilozik tinerle

Oyla:

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Bence telefon suya düştüyse şansını fazla zorlayıp da açma telefonu bataryayi şok kurut tinerle felan temizle selilozik tinerle
Arkasını açamadım ya izlediğim videolarda genellikle aletler baya kullanılmış Arkasını açmam bataryaya ulaşmam mümkün değil. Şuan kapalı açılmıyor sadece ışık yanıyor

Oyla:

yasinakdag

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
yasin
Cihazım
redmi 5 plu
Konular
17
Arkasını açamadım ya izlediğim videolarda genellikle aletler baya kullanılmış Arkasını açmam bataryaya ulaşmam mümkün değil. Şuan kapalı açılmıyor sadece ışık yanıyor
hocam bende öyle düşünüyordum ama kırılmıyor ufak zorluyor ama açılıyor başına büyük sorunlar çıkmasın biran önce dene plastik spatula falan varda alt hoparlörden dene çıt çıt açılıyor biran önce açman lazım bence kaybedecek bişe yok suan

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
hocam bende öyle düşünüyordum ama kırılmıyor ufak zorluyor ama açılıyor başına büyük sorunlar çıkmasın biran önce dene plastik spatula falan varda alt hoparlörden dene çıt çıt açılıyor biran önce açman lazım bence kaybedecek bişe yok suan

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evde hiçbirşey yok ve şuan ısındı baya :( acaba pirinçe mi yatırsam nabsam içine su girecek kadar çokda durmadı halbuki

Oyla:

Keyfekeder

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Mi Note 10
Meslek
Öğrenci (Üni)
Konular
18
direk pirince yatır kardeşim 1 gün elleme geçen benim redmi 5 plusta dereye düştü derenin içinde alıp direk pirince gömdüm 1 gün ellemedim kendine geldi sanki ses seyivesi daha yükseldi :) hiç düşünme direk pirince göm hocam pirinc çok iyi bir çare ben derenin içinden alıp düzelsiyde sen 1 2 sn diyorsun her türlü düzelir umarım

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Evde hiçbirşey yok ve şuan ısındı baya :( acaba pirinçe mi yatırsam nabsam içine su girecek kadar çokda durmadı halbuki
Belki sudan alir almaz acma kapama tusuna baatiniz ve az da olsa tusun uzerinde su vardi ve icine girdi. Ben bu olayi su gecirmez saatimde yasamistim. Ama au anki durum sakat biraz. Bence kapagi acamiyorsaniz sac kurutma makinasi ile ozellikle acma kapama tusunun orasini isitip suyu buharlastirmaya calisin ama cok isinmamasina dikkat edin. Olmadi pirince koyup bekleyin. Allah korusun olurda patlarsa diye dikkatli bir yere koyun

Oyla:

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
Telefonun içine su kaçtığı halde halen kullanmaya devam etmeye çalışmanız ilginç gerçekten... Size tavsiyem telefonu sakın fön makinesiyle kurutmaya çalışmayın eğer kurutursanız ana kart üzerinde oksitlenme olur haliyle telefonu çöp ederseniz bir diğer tavsiyem kulaklık girişini ve şarj konnektörünü bir bez yardımıyla dikkatlice kurutup telefonu en az 1 gün pirinçte bekletmeniz eğer dediğim işlemleri yapmazsanız yaklaşık 1 ay sonra telefonunuz kademe kademe bozulmaya başlar tecrübeyle sabitangel~~ geçmiş olsun tekrardan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada pirinçleri tartma şansın varsa koymadan önce ve koyduktan sonra gramlarına bak değişiklik olacak mıhaha--haha--

Oyla:
Üst Alt