Yardım Telefonum Suya düştü :(

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Telefonum kapalı ve bilmiyorum:(
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle Selamlar kısaca anlatayım. Hiç olmayacak şekilde telefon suya düştü komple( kılıfı varken) ilk işim hemen anında aldım yani suyun içinde maximum 1-2 saniye kalmıştır.Aldığım gibi havlu ile kuruladım Ve telefonu kontrol ettiğimde hiçbir sıkıntı yoktu yazılımsal sıkıntı yoktu telefonda birtek kulaklık takılı sorunu vardı.Takılı olmadığı halde takılı gözüküyordu.Telefonu kapadım pirinçe koyayım dedim.daha koyarken kendi kendine açılıp kapanıyor yani nasıl desem açılmıyor da mi yazısı geliyor dıt tekrar geliyor dıt tekrar geliyor... Ağlamak üzereyim suda içine sızacak kadar durmadı halbuki :(. Redmi 5 plus telefon modelim. Nabmalıyım şimdi ben:(.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Pirinç yine mantıklı açıklaması olan bir şey, saö kurutma makinesi ile buharlaştırmanın mantıklı açıklaması ne? Bu sıvı içerde buharlaşacak sonra içerdeki nem miktarı artacak ve tüm anakart nemle kaplanacak. Yapmayın böyle şeyler.

Telefon emcükleme kısmına gelirsek buna bir şry demek istemiyorum :D
Anlatalim hocam. Oncelikle arkadas arka kapagi acamadigini soylemis ve hemen bir tamirci bulmasi olanaksiz. Pirincin nemi cektigi var saydik. Ben silika jel kullanirdim. Telefona bir nevi acil mudahale gibi olacakti. Telefon kapanip aciliyordu. Yani guc tusu basili kalmis gibi hareket ediyordu. Eger bu suyu buharlastirirsak evet telefonun icinde kalacakti buyuk ihtimalle ama guc dugmesinden uzaklasacakti. Boylece cihaz surekli acilip kapanmayacakti. Bunun sonucunda isinmayacakti ve belki bir cok yerdeki elektrigi kesecekti. Sonrasinda pirince koyulunca o nem disari cikacakti ama dediginize gore pirinc nemi cekmiyor

Son düzenleme:
Oyla:

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Lumia 525 telefonumu askerde nöbete giderken çamaşırahanede görevli devreme kapiyi actirip sarja takmıştim.
Mal gibi gozukmesin diye de yere koydum, makinenin yuvadan çıkan tahliye hortumu, kiriyle deterjaniyla komple cihazın uzerine bosalmis.

Bizim arkadaslardan birisi görüp çekmiş, gelince durumu ogrendik tabi.
Yemekhaneden pirinç alip içine gömmüştum.
Tam 1 hafta cihaz acilmadi, yada nokia yazisinda kalmıştı.

Bir süre sonra iyice kurudu ve suan hala çalışıyor.
Tabi ekranda deterjan katmani var :)

Pirince göm ve en az 3 gün dokunma. Gerekirse 10 gün durdur icinde

Kurtulma ihtimali yuksek gecmis olsun

Oyla:

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Lumia 525 telefonumu askerde nöbete giderken çamaşırahanede görevli devreme kapiyi actirip sarja takmıştim.
Mal gibi gozukmesin diye de yere koydum, makinenin yuvadan çıkan tahliye hortumu, kiriyle deterjaniyla komple cihazın uzerine bosalmis.

Bizim arkadaslardan birisi görüp çekmiş, gelince durumu ogrendik tabi.
Yemekhaneden pirinç alip içine gömmüştum.
Tam 1 hafta cihaz acilmadi, yada nokia yazisinda kalmıştı.

Bir süre sonra iyice kurudu ve suan hala çalışıyor.
Tabi ekranda deterjan katmani var :)

Pirince göm ve en az 3 gün dokunma. Gerekirse 10 gün durdur icinde

Kurtulma ihtimali yuksek gecmis olsun
Herkese teşekkürler...

Son birşey buarada bakayım dedim telefon hiç açılmıyor ışığı kapandı şarja taktığımda algılamıyor sıkıntı var mıdır pirinçte bekleteyimmi? valla telefoncu bulurum bulmasına da maddi yi bilemem :D büyük ihtimalle yarın arayacağım.

Oyla:

yasintasdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
1

Bu telefon da su geçirmez olduğu halde yapılan testlerde belli bir noktaya kadar su geçirmediğini gösteriyor. Videonun ilerleyen dakikaları izlendiğinde 1 litre suyun içinde beklendiğinde telefonun çalışmadığı görülüyor ve kapağını açıp, pilini çıkarıp o bölgenin nemini alıp tekrar test edildiğinde yine çalışmıyor fakat 1 hafta sonra telefonun açıldığı fark ediliyor.

Belki sizin için de işe yarar.

Oyla:

TR26SkyWalker26TR

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SkyWalker
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
13
Arka kapağını açamıyorsanız, telefonu hiçbir şekilde çalıştırmayın ve 3-4 gün pirincin içinde kalsın. Eğer işlemciye elektrik giderse, kısa devre yapabilir.

Oyla:

anil5452

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Mi max 2
Konular
21
Öncelikle Selamlar kısaca anlatayım. Hiç olmayacak şekilde telefon suya düştü komple( kılıfı varken) ilk işim hemen anında aldım yani suyun içinde maximum 1-2 saniye kalmıştır.Aldığım gibi havlu ile kuruladım Ve telefonu kontrol ettiğimde hiçbir sıkıntı yoktu yazılımsal sıkıntı yoktu telefonda birtek kulaklık takılı sorunu vardı.Takılı olmadığı halde takılı gözüküyordu.Telefonu kapadım pirinçe koyayım dedim.daha koyarken kendi kendine açılıp kapanıyor yani nasıl desem açılmıyor da mi yazısı geliyor dıt tekrar geliyor dıt tekrar geliyor... Ağlamak üzereyim suda içine sızacak kadar durmadı halbuki :(. Redmi 5 plus telefon modelim. Nabmalıyım şimdi ben:(.

Dostum yerin neresi sana yardimci olmaya calisiyim

Oyla:

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Dostum yerin neresi sana yardimci olmaya calisiyim
Nasıl yardımcı Olursun :/ . Bursa yer
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önemli bir gelişme oldu bakar mısınız? Rüyamda Telefonu gördüm :D bugün az önce şarja takmayı denediğimde telefon açıldı. Sistemsel olarak fazla hata göremedim.Tabi telefon 2 hafta sonra açıldığı için ben fazla kurcalamak istemedim sonuçta oyun flan oynamak olmaz. Şuan eskisi gibi kullanmadan önce napmalıyım sonuçta telefon eskisi gibi açıldı ama sormadan fazla kullanmak doğru olur mu sorayım dedim. Donanımsal olarak Ses çıkmıyor.Kulaklık taktığımda sıkıntısız çalışıyor kulaklıksız yok. Ses açma tuşu kısma ile birleşikken ses açabiliyorum ama kısma düğmesi olmuyor(bu fazla sıkıntı değil). Ve kamera arka olarak çalışıyor ama ön kamerayı açtığım da hata verdi.Ses hariç sıkıntım yok ama eskisi gibi kullanmalımıyım önerileriniz neler?

Oyla:

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
Nasıl yardımcı Olursun :/ . Bursa yer
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önemli bir gelişme oldu bakar mısınız? Rüyamda Telefonu gördüm :D bugün az önce şarja takmayı denediğimde telefon açıldı. Sistemsel olarak fazla hata göremedim.Tabi telefon 2 hafta sonra açıldığı için ben fazla kurcalamak istemedim sonuçta oyun flan oynamak olmaz. Şuan eskisi gibi kullanmadan önce napmalıyım sonuçta telefon eskisi gibi açıldı ama sormadan fazla kullanmak doğru olur mu sorayım dedim. Donanımsal olarak Ses çıkmıyor.Kulaklık taktığımda sıkıntısız çalışıyor kulaklıksız yok. Ses açma tuşu kısma ile birleşikken ses açabiliyorum ama kısma düğmesi olmuyor(bu fazla sıkıntı değil). Ve kamera arka olarak çalışıyor ama ön kamerayı açtığım da hata verdi.Ses hariç sıkıntım yok ama eskisi gibi kullanmalımıyım önerileriniz neler?
Hocam bi daha uyu şaka bir yana telefonu pirince sok komple 1-2 gün kalsın derim

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Birkancan16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Hocam bi daha uyu şaka bir yana telefonu pirince sok komple 1-2 gün kalsın derim

Şuan kullansam mı yoksa pirince mi koysam ben arıza çıkar mı diye korkuyorum bu arızalar düzelmese de olur ama işlemci anakarta flan sorun olur mu sonuçta 2 hafta oldu ve geçen hafta pirinç sonrada tiner ile müdahale yapıldı telefona.

Oyla:

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
Şuan kullansam mı yoksa pirince mi koysam ben arıza çıkar mı diye korkuyorum bu arızalar düzelmese de olur ama işlemci anakarta flan sorun olur mu sonuçta 2 hafta oldu ve geçen hafta pirinç sonrada tiner ile müdahale yapıldı telefona.
Ben tekrar koymanızı öneririm donanımsal sorunlar için eğer içerisindeki suyu tamamen bitiremezseniz ileride başka başka sıkıntılar oluşabilir.

Oyla:
Üst Alt