Çözüldü Telefonum hızlı şarj oluyormu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Telefonum hızlı şarj oluyormu en basit şekilde nasıl anlayabiliriz.
Evet arkadaşlar bilmeyen kullanıcılar için 2 resim atıyorum biri hızlı şarj diğeri normal şarj olur iken bu durumu anlamamız için küçük bir ayrıntı içeriyor.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
İnsanların kendi deneyimlerini kanıt olarak görmeniz ilginç. Ortada teknik veya bilimsel bir bilgi yok.
Boşver reis bilim yüzde bir yanılır o hesap es geçin ;)

Oyla:

seyado

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
bataryanın ömrü için 20 de takıp max 80 de çıkarmak gerekmiyor muydu ne 100 ünden bahsediyosunuz siz ya :D
bu piller için en ideal şarj aralığı 65-75 arasında zaten 100 olunca ömrü azalıyor ayrıca %10 un altına düşünce de bayağı zararlı kısaca 20-80 arası gidip gelmesi veya gün içinde kısa kısa şarjlar daha sağlıklı.Zaten bu Xiaomi de şarj olurken de yazıyor kısa süreli şarjlar tüm gün şarj etmekten daha sağlıklı bataryanın ömrü konusunda diye 100 e kadar doldurmayın ve 10-20 nin altına da düşürmeyin ömrü azalır bayağı

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
İnsanların kendi deneyimlerini kanıt olarak görmeniz ilginç. Ortada teknik veya bilimsel bir bilgi yok.
Üstte yazdığım gibi. Aliexpress üzerinden bir adet usb tester alarak şarj cihazından telefona giden akımı anlık olarak takip edebilirsiniz. Teknik, bilimsel bilgi sunuyorum fakat siz ukalalık yapmaya devam ediyorsunuz. Kaldı ki bataryalar hakkında da bilginizin olmadığı aşikar. Bilginiz olsaydı bataryaları sıkıştırılmış hücrelerden oluştuğunu bilir benim dediklerimi anlayabilirdiniz. Umarım bu günden sonra bilmediğiniz konular hakkında doğru bildiğiniz yanlışları savunmazsınız.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Zenex hocam haklı aslında ama çok ince ayrıntı yahu boş verin 99da kalsın hocam ağzımız tatlı olsun yeterki :)

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4

Teknik bilgiyi vermiş Zenex hocam. USB Tester ile denediğinizde; Şarj %100 olduktan sonra 15-20 dk. kadar 5v (yanlış hatırlamıyorsam 0.20-0.5 amper aralığında) daha Amper çekiyor Mi6. USB Tester ile deneyin görün.

Oyla:

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Üstte yazdığım gibi. Aliexpress üzerinden bir adet usb tester alarak şarj cihazından telefona giden akımı anlık olarak takip edebilirsiniz. Teknik, bilimsel bilgi sunuyorum fakat siz ukalalık yapmaya devam ediyorsunuz. Kaldı ki bataryalar hakkında da bilginizin olmadığı aşikar. Bilginiz olsaydı bataryaları sıkıştırılmış hücrelerden oluştuğunu bilir benim dediklerimi anlayabilirdiniz. Umarım bu günden sonra bilmediğiniz konular hakkında doğru bildiğiniz yanlışları savunmazsınız.

Ben burada bir şey bildiğimi söylemiyorum , bataryaların yapısıyla da ilgili bir şey konuşmadım . Sorun matematiksel %100 ; kapasite 100 , elimizde olanda 100 demektir . %100 olan bir şeyde boşluk olmaz durum dediğiniz gibi olupta tüm cihazlarda böyle bir durum varsa burada matematik yanlış kullanılmış demektir . Siz beni anlamıyorsunuz .

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Ben burada bir şey bildiğimi söylemiyorum , bataryaların yapısıyla da ilgili bir şey konuşmadım . Sorun matematiksel %100 ; kapasite 100 , elimizde olanda 100 demektir . %100 olan bir şeyde boşluk olmaz durum dediğiniz gibi olupta tüm cihazlarda böyle bir durum varsa burada matematik yanlış kullanılmış demektir . Siz beni anlamıyorsunuz .

Yaptığınız matematiksel işlem de yanlış. Bataryaların yapısını bilmediğinizden dolayı da yanlış işlem yapıyorsunuz. Bu işlemi yapmak için pek çok değişkeni bilmek gerekli. Bataryada sıkıştırılmış kaç hücre olduğu, her bir hücrenin boyutu ve verimliliği, gelen akımın anlık miktarı ve değişimi, şarj olurken telefonun beklemede çektiği akım miktarı, ısıya dönüşen enerji vs vs. Bu şekilde bu liste uzar gider. Sizin dediğiniz gibi olsaydı hesap 3000mAh bataryası olan bir telefon %0 dan %100 e dolduğunda toplamda 3000mAh dolduracak güç çekmeliydi fakat hiçbir zaman öyle olmaz, 3100-3200 şeklinde cihazın tükettiği güç miktarınca, ısıya dönüşen güç miktarınca +x mAh dolduracak kadar fazladan güç çeker. %100 ü 3000mAh fakat 3200mAh dolduracak güç çekip %100 dolduruyor. Bunu yaptığınız hesapla nasıl açıklayacaktınız. Bilimsel veri, teknik veri istediniz buyurun. Bundan daha ileri verebileceğim veri bulunmamaktadır. İyi akşamlar dilerim. Üstteli mesajımın son kısmını da okuyup anlamanız dileğiyle.

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Konuyu açan arkadaşımızın sorusuna cevap verildi sanırım. Konu amaç dışına çıkmıştır. Forum kurallarımızın " 3.16. Konu içerisinde sadece konu başlığında belirtilen konunun tartışılması esastır. Farklı sorularınız varsa ilgili başlıklar altında sorun" maddesine göre konu yorumlara kapatılmıştır.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Halen daha kendinizi küçük düşürmeye devam ediyorsunuz. Madem bilmiyorsunuz bari susun. Buradaki mevzu matematik değil, cihazların hızlı şarj olup olmaması durumu. Siz doğru bildiğiniz yada matematiksel olarak öyle olması gerektiğini düşündüğünüz bir şeyi savunuyorsunuz, ancak durumun öyle olmadığını bilimsel olarak ortaya koyuyorlar hala delil istiyor, ikna olmadım diye ukalalık yapıyorsunuz. Kimse size bir şeyi inandırmak zorunda değil. Sizin ikna olup olmamanız kimseyi alakadar etmiyor. Kimsenin umurunda da değil. Yüzlerce defa ölçüm cihazlarıyla testler yapmış kişiler size yanlış bildiğiniz ya da düşündüğünüz bir konunun doğrusunu söylüyor, siz neler yazıyorsunuz. Kimseye ikna olmadıysanız alın bir ölçüm cihazı ölçüm yapın. Kendi gözünüz belki sizi ikna eder. Bunu da niye yazdım, durumunuza ben utandım da ondan.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt