Çözüldü Telefonum hızlı şarj oluyormu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Telefonum hızlı şarj oluyormu en basit şekilde nasıl anlayabiliriz.
Evet arkadaşlar bilmeyen kullanıcılar için 2 resim atıyorum biri hızlı şarj diğeri normal şarj olur iken bu durumu anlamamız için küçük bir ayrıntı içeriyor.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Telefonda kilit ekranında şarj doldu yazdıktan sonra akım zaten kesiliyor 10 dakika bekleyince bir şey değişmez.
Hayır hocam akımı kesmiyor. Çok düşük bir akım olsa da batarya dolmaya devam ediyor. Şu şekilde örnek veriyim, bataryayı 100 bloğa ayıralım. 99uncu blok dolunca 100. bloğa geçiyor, %100 gösteriyor fakat 100. blok dolmuş olmuyor.

Oyla:

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Hayır hocam akımı kesmiyor. Çok düşük bir akım olsa da batarya dolmaya devam ediyor. Şu şekilde örnek veriyim, bataryayı 100 bloğa ayıralım. 99uncu blok dolunca 100. bloğa geçiyor, %100 gösteriyor fakat 100. blok dolmuş olmuyor.
%100 olduğu zaman Xiaomi cihazlarda şarj oldu yazıyor , bazı cihazlarda da pil doldu lütfen cihazınızı şarjdan çıkarın yazıyor , dediğiniz gibi olsa neden %100 olur olmaz cihazı şarjdan çıkarın yazıyor ?

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
%100 olduğu zaman Xiaomi cihazlarda şarj oldu yazıyor , bazı cihazlarda da pil doldu lütfen cihazınızı şarjdan çıkarın yazıyor , dediğiniz gibi olsa neden %100 olur olmaz cihazı şarjdan çıkarın yazıyor ?
Overcharge dediğimiz olayı engellemek için.

Aliexpress ten bir adet usb tester siparişi verirseniz dediklerimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Cihaz 100. bloğu da doldurdu ve şarjı kesti. Fakat siz şarjdan çıkarmadınız, atıyorum gece yatarken taktınız sabah çıkaracaksınız. Ne oluyor? Şarjı kestiği için bataryayı kullanmaya başlıyor, %99a iniyor ve tekrar şarj almaya başlıyor. Bu böyle devam ediyor döngü halinde.

Anlatmaya çalıştığımız olay şu %100 dediğinde bataryanın o son kısmı dolmuş olmuyor. Şarjdan çıkarın demesi de koruma amaçlı.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
mi 4 te yuvarlak içinde hızlı şarj göstergesi çıkmadığı halde hızlı şarj oluyor , sanırım her xioami modelde böyle değil

Oyla:

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Overcharge dediğimiz olayı engellemek için.

Aliexpress ten bir adet usb tester siparişi verirseniz dediklerimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Cihaz 100. bloğu da doldurdu ve şarjı kesti. Fakat siz şarjdan çıkarmadınız, atıyorum gece yatarken taktınız sabah çıkaracaksınız. Ne oluyor? Şarjı kestiği için bataryayı kullanmaya başlıyor, %99a iniyor ve tekrar şarj almaya başlıyor. Bu böyle devam ediyor döngü halinde.

Anlatmaya çalıştığımız olay şu %100 dediğinde bataryanın o son kısmı dolmuş olmuyor. Şarjdan çıkarın demesi de koruma amaçlı.

Bu seferde yüzde kavramı yanlış kullanılmış oluyor o zaman . 3000 mah ın %100 ü 3000 dir sonuçta . %99 denildiği zaman şarjın dolmasına %1 kalmış demektir sizin dediğiniz gibi olursa pilin dolmasına %2 kalmış oluyor . Bir şeyin %100 'ü onun tamamı demektir öyle olsa farklı bir şekilde adlandırırlardı bunu üzgünüm ikna olmadım . :)

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Bu seferde yüzde kavramı yanlış kullanılmış oluyor o zaman . 3000 mah ın %100 ü 3000 dir sonuçta . %99 denildiği zaman şarjın dolmasına %1 kalmış demektir sizin dediğiniz gibi olursa pilin dolmasına %2 kalmış oluyor . Bir şeyin %100 'ü onun tamamı demektir öyle olsa farklı bir şekilde adlandırırlardı bunu üzgünüm ikna olmadım . :)
hocam yukarıda denilenleri şöyle açıklayım %100 olunca direk çekersen sarjın daha çabuk 99 a düşüyor ama 10-15 dk daha şarjda durduğunda 99 a daha geç düşüyor bunu deneyimledim

Oyla:

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Yüzde birin davası olmaz her yer piriz bosverin :)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62

İkna olup olmamanız benim için bir anlam ifade etmemektedir. Ben doğru olanı söyler geçerim. Kanıtlar yukarıda yazmış olduğum mesajlarda mevcuttur, tekrar okuyup anlamaya çalışmanızı öneriyorum.

Oyla:

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
İkna olup olmamanız benim için bir anlam ifade etmemektedir. Ben doğru olanı söyler geçerim. Kanıtlar yukarıda yazmış olduğum mesajlarda mevcuttur, tekrar okuyup anlamaya çalışmanızı öneriyorum.

İnsanların kendi deneyimlerini kanıt olarak görmeniz ilginç. Ortada teknik veya bilimsel bir bilgi yok.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt