Forumdaki F7 güzellemelerini görünce merakıma yenilip cihazı bir de Mistore' da kanlı canlı inceleyeyim dedim. Teknik detaylarına girmeyeyim ama ilk kez bir xiaomi kullanmak isteyen biri için güzel bir cihaz diyebilirim. Arkası cam ve zannederim metal kasa. Ekranı 6.83 inç. Bayağı büyük bir ekran. Gözleri arızalı yaşlı moruklar için ideal. 6500 mah batarya, 90 wat hızlı şarj da çok iyi. Yalnız kamerası hakikaten kötü. (
Aslında Mi 11 Ultra dan sonra Xiaomi' den hiç bir zaman üstün bir kamera performansı çıkmadı. Mobil fotoğrafçılığın alamet-i farikası olarak lanse edilen 15 serisi bile Dxomark' ın ilk onuna giremiyor. Düşünün elimde 1 inç sensör ve leica kameralı 13 pro var, Honor ' un orta sınıf 400 serisi daha iyi fotoğraf çekiyor)
Telefonun fiyatı da uygun sayılır. 256 lığı 25 bin, 512 liği ise 29 bin TL. İnternet üzerinden almak isteyenler için de galiba kupon indirimi söz konusu... Buraya kadar herşey güzel güzel olmasına da yeri gelmişken bir anekdotumu anlatmadan da geçemeyeceğim.
Uzun yıllardır Xiaomi ile içiçe yaşayan ve her türlü teknik donanıma sahip telefon satıcısı bir dostumun bana söylediği bir söz... Daha doğrusu bir benzetme.
Neden sadece Mi ve Redmi serisi cihazlar satıyorsun, hiç Poco yok diye sorduğumda,
" Üç arkadaşın halden bir kasa domates alıp ortaya bıraktığını düşün .." demişti. " Kura çekip sırayla domatesleri paylaşmaya başlarsınız. İlk gelen domateslerin en iyilerini seçer bunlar Mi serisidir. İkinci arkadaş gelip diğer yarısını seçer bunlar da Redmi serisi. Geriye ise kasanın dibindeki çoğu ezik ve çürükler kalmıştır. İşte bunlar da Poco serisidir. "
Elbette teşbihte hata olmaz derler. Benzetmesi ne derece doğrudur bilemem ama benim nazarımda tam bir Xiaomi uzmanı olan o arkadaşa itimadım tamdır. Zamanında bir çok tanıdığıma kendisini tavsiye etmiş ve bu sayede çoğunu Xiaomi sahibi yapmıştım. Xiaomi' nin daha adının bile duyulmadığı ilk dönemlerde Çin' den telefon getirtip insanları Xiaomi markasıyla tanıştıran kişilerdendir kendisi. Zannederim benim Poco' ya olan alerjim onun tecrübelerinden geliyor.
Yani vardır bir bildiği diyerek naçizane fikrimi söylemiş olayım dedim.