Soru Telefon Arefesindeyim, Öneriniz var mı?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Valla ben arkadaşımın yalancısıyım cantara hocam. giggle~~
Kaldı ki bendeniz bırakınız Redmi, yada Poco' yu, Mi ( yeni adıyla Xiaomi) serisinden dahi umduğunu tam manasıyla bulamamış eski bir miui aşığı olarak hayalkırıklıklarımla başbaşa yaşıyorum. Xiaomi' nin bizlere vaat ettiği ( amiyane tabirle) Hawaii, bizim görüp göreceğimiz ise sanayii... :D
Herkesin tercihine saygı duymakla beraber eğer telefon değiştirmeye karar verirsem bir sonraki muhtemelen Xiaomi olmayacaktır.

Merkez

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
11
Xiaomi den vaz geçmek zordur 😂

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
yukarıda söylenilenlere bende katılıyorum ama benzer sorunlar diger markalarda da mevcut çürük çarık bilmem ama sektörü takip eden birisi olarak söylüyorum poco x serisini pek sevmem 2-3 yıllık kullan at telefonu genç telefonları diyebilirim f serileri yine ortalama malzeme kalitesi var bana yetiyor telefonun anakartına bakınca eski bir tamirci olarak "hee bu kartın tasarımı güzel" diyebiliyorum x serilerinde anakartları güzel ama komponentler biraz sıkıntı misal poco x3 pro kronik power entegre sorunu var o entegre içindeki cpu yu besleyemiyordu fazla ısıdan bir süre sonra arıza yapıyordu çözüm varmı söyleyim zamanında arkadaşımın telefonuna uyguladım yoksa cihazı satacaktı içini açtım güç entegresi üzerine termal pad koyup metal kasaya aktarmasını sağladım aynısını işlemciye de uyguladım halen kullanmakta hatta telefon şu anda bende bataryası ölmüş değiştirip geri verecegim aşagıya telefonun fotografını ekliyorum redmi serileri sonu "a" biten bir modeli kimseye önermem misal redmi 10a aynı modelin redmi 10c modelini annem yıllardır kullanıyor "c" olup kötü olanlarda mevcut başka bir markadan örnek vereyim samsung m serisi poco x serisiyle aynı kafada a serisinin de iyisi var kötüsü var isimlendirme konusunda biraz garip bir marka samsung a serisi olup sarj sorunu olan bir cok model biliyorum veya hafıza işlemci sorunları apple a dokundurmadan geçmemek lazım iphone x ekran yanma aşırı ısınma güç entegresi mikrofon ahize hoparlör ekranda çizgi çıkması face id sorunları iphone 11 -12-13-14-15-16 bu marka da bu fiyat segmentinde donanımsal sorun olmaması lazım hadi ufak tefek olur ama ciddi bir cok sorun çıkarabiliyor hatta şöyle birşey diyim bende f5 var iphone 16 model cihazı ikisini de sarja takılı halde bozulana kadar stress testine sokalım ben apple marka cihazın daha cabuk bozulacagını düşünüyorum firmalar fp cihazlardan o kadar kar etmezler amiral gemisi tabirini kullandıgı cihazlardan kar ediyorlar misal xioami marka 2 farklı cihaz var cihazların işlemci ram vs donanımları aynı ama kamera farkı olursa fiyat x2 yapıyor 30 bin olan cihaz kamerası iyi diye 60 bine cıkıyor 30 bin + profesyonel fotograf makinası alırım daha iyi xiaomi samsung apple vb markalar arkadaki 1 tane kameraya 30-40 dolardan fazla veriyormudur? ben hiç sanmıyorum neyse fazla uzun oldu f7 benim hoşuma gitti kagıt üzerinde güzel görünüyor kronik sorunu çıkmazsa fiyatına göre gayet alınabilir bir telefon hatta elimdeki cihazı bir kaç gün içinde satabilirsem 1 tane almayı düşünüyorum aslında yd server olayı çıkacagından emin olsam yd da alabilirim "direnç işi de çıkarsa o da olur kendim yaparım"
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Skorpi dostum adımı zikredince konuya dalmak ve bir iki kelâm laf etmek artık farz oldu dedim. giggle~~
Aslında meselenin özü şu.... Bir zamanlar hepimizin gözdesi olan Xiaomi artık miadını doldurdu. Bu duruma çeşitli sebepler sıralamak mümkün ama en önemlisi yazılım beceriksizliği. Ne yaparsa yapsın Xiaomi firması bu yazılım konusunda rakiplerinin fersah fersah gerisinde kalıyor. Kendi cihazım 13 pro üzerinden örnek vermek gerekirse.... İki sene önce satın aldığımda üzerinde A13 ve miui 14 vardı. İki Android ve sayısını hatırlamadığım arayüz güncellemesi geldi. Şu an A15 ve HyperOs 2.0 yüklü. Peki değişen ne oldu? Hiç bir şey... Hatta miui varken severek kullandığımız bir çok özellik ne hikmetse HyperOs ile birlikte tedavülden kaldırılmış. Ekim ayı itibariyle A16 ve hyperos 3.0 gelecek yine değişen bir şey olmayacak.
Samsung konusunda iquique arkadaşa katılıyorum. Amiral gemisi cihazları dışında tercih edilecek bir marka değil benim gözümde.
İşin gerçeği şu an tercih edilecek tek bir marka var. O da Honor... Sözde Huawei' nin alt markası ama F/P olarak alınabilecek en iyi cihazlara sahip. Magic Os zaten son derece hızlı ve stabil bir arayüz. Huawei ' ye parası yetmeyenlerin aynı kaliteyi kolaylıkla satın alabileceği bir fiyat politikası yürütüyorlar. Geçen senenin amiral gemisi Honor magic 6 pro son güncellemelerle hem yapay zeka hem de kamera özellikleriyle başka bir boyuta ulaşmışken benim 13 pro halâ ilk aldığım gibi duruyor ... Ne bir yapay zekâ özellikleri ne de kamera güncellemesi gelmedi. Fakat sorarsan 1 inç sensörü ve leica kamerası var. facepalm~~
Benim tavsiyem son çıkardıkları Honor 400 serisi. Düz olan 18 bin TL civarı SD 7 gen 3 işlemci, 35 bin TL civarında satılan pro modeli işe SD Gen 3 işlemci. Kamera özellikleri aynı ve 6000 mah devasa bir bataryaya sahip. Kaldı ki Honor' un telefonları batarya kullanımı konusunda çok iyidir.
Ben bugün bir telefon almaya kalksam tercih edeceğim ilk modeldir. Orta sınıf bir telefon parasına amiral gemisi özelliklere sahip başka bir telefon markası da zaten bulamazsınız.
Vesselam... 8=)
bu konuda haklısınız ben hyperosu 1 hafta deneme amaçlı yükledim yazılım işini beceremiyorlar f5 i 1 yıla yakın miui kullandım biraz hyper os sonra baktım iyiye giden bir yönü yok en güzeli custom rom crdroid kullanıyorum honor güzel marka diyecek laf yok yazılımı da güzel f7 nin üzerine honor yazsalar yazılım da honor olsa fiyatı 35 den açarlar :) xiaomi sever biri değilim babamın markası değil yarın bir gün f7 donanımı honor yapsa fiyatı da xiaomi gibi yapsa saniye düşünmem honor alırım

Ekli dosyalar

• IMG_20250628_014735.jpg
    IMG_20250628_014735.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Üst Alt