Soru Telefon Arefesindeyim, Öneriniz var mı?

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
219
Siz iyisi mi paraya kıyıp Honor magic 7 pro alın. 7 yıl güncelleme, en gelişmiş yapay zeka özellikleri. Kamera deseniz mükemmel.. Resmi satışı fiyatı da yurt dışı Xiaomi Ultra nın biraz üstünde.
Benim damat yıllarca Xiaomi nin üst düzey cihazlarını kullandı. Telefon kullanmanın ne demek olduğunu Honor magic 6 pro ya geçince anladım diyor.
Hocam. 51.500TL çok para. Geçen 2 sene önce skalam 20-25bin di. Bu sene üst sınırım 30-35bin. 51.500 gibi rakamlara asla çıkmam. Evet güzel cihaz ama. O para yok bende :D

Bu arada arkadaşlar geldiler. Birisi vaz geçip iphone 16 pro almış. Diğer 2 kişi Mi15 Ultra'yı almışlar. Bizim birimde çalışan arkadaşın eniştesi Xiaomi Servisi sahibiymiş. Demişki sorun değil. Bizde yetkili hesap var. Onu Global yaparız demiş. Şaşırdım. Dedim şok olurum yaparlarsa. Bakalım bekleyip görcez.

Begonya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Begonia
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
4
Merhaba, telefon alma arefesindeyim alacağım cihaz konusunda çok kararsızım.8 yıla yakın xiaomi cihazlarını(Redmi 4x ve Note 9 pro) kullanıyorum fakat değişim vakti yaklaştı. İçime sinen modeller: Xiaomi 14T Pro, Mi 15 ve Samsung 24 Ultra. Başka öneriniz varsa açığım.
Bütçe konusunda oynağım 30-50 bin civarı, aradığım bazı kriterler şunlar:

Arka kamerada 4k60 kare video çekimi ve kayıt esnasında kayıt kesilmeden geniş açı lense vesayre geçebilmesi.
Uzun süre hız kaybı olmaması.
Uzun güncelleme ömrü(opsiyonel, 3 yıl üstü olsa yeter.)
Ekosistem uyumuna gerek yok. Ekosistem bana fasafiso geliyor.
Büyükçe/uzun ömürlü bir pil. Felaket hızlı şarj olmasa da olur , opsiyonel o da.

Kullanım şeklim :
Basit oyunlar(Clash of Clans) , sosyal medya, banka uygulamaları falan kısacası cihaz çok yorulmayacak şekilde kullanıyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, son bir sorum var, 14T Pro kullananlar memnun mu? Fiyat performans oranı açısından içime sindi fakat dimensity olması biraz tedirgin ediyor.
Hocam cihazı aldınız mı bilmiyorum, aldıysanız hayırlı olsun. Yine de ben naçizane önerilerimi bırakayım.

Öncelikle sizin dediğiniz cihazlar arasında en uygun model S24 Ultra. Fakat bu cihaz bütçenizi aşıyor. Eğer bütçeniz yetmiyorsa Samsung Galaxy S25+, Galaxy S25 gibi diğer Samsung cihazlara yönelebilirsiniz. İşlemcisi ve 7 yıl güncelleme desteği ile size uygun olacaktır. Onun haricinde Xiaomi 15 de güzel bir seçenek. Fiyat olarak S25 ile başa baş, kamera olarak S25'ten iyi ama yazılım desteği olarak S25'in gerisinde. Xiaomi 14T Pro ise çok iyi bir fiyat performans cihazı olmasına karşın video çekimi esnasında geniş açı kameraya geçişi desteklemiyor diye biliyorum (güncelleme ile değişmediyse). Dimensity 9300+ ise güvenebileceğiniz iyi bir işlemci.

Üst Alt