Soru Telefon Arefesindeyim, Öneriniz var mı?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Bu cihazı lansmanın hemen ardından ben oğluma, chatin_62 hocam da eşine aldı. Tek aklıma takılan donanımı ise kamerası. Aslında yurtdışı olarak 14T Pro almayı planlıyordum ama hem SD işlemci olması hem de garanti faktörü beni bu cihaza yöneltti. Eğer kamera sensörü de tatmin edici olsaydı muhtemelen ben de emektar Mi 13'ümü değiştirirdim hocam :)
Hayırlı olsun hocam. 14T Pro güzel cihaz ama pil üzüyor. N11'den kampanyalar ile birleştirip 21-22 seviyelerine alanlar bile var F7 ile Xiaomi bu sefer rakipsiz fiyat verdi.
Ben de yakın zamanda X7 Pro almıştım ama şu an bütçem olsa tercihim F7 olurdu. Kamerası da hesap makinesi gibi değil bu arada epey iş görür seviyede hatta şimdi inceleme izledim bir tane baya baya iyi.

Yurtdışı fiyatları da cazip olursa ve bir sorun patlak vermezse Poco F7 baya tutulur gibi görünüyor.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Size artık bir Xiaomi 16 şart. nod~~

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hayırlı olsun hocam. 14T Pro güzel cihaz ama pil üzüyor. N11'den kampanyalar ile birleştirip 21-22 seviyelerine alanlar bile var F7 ile Xiaomi bu sefer rakipsiz fiyat verdi.
Ben de yakın zamanda X7 Pro almıştım ama şu an bütçem olsa tercihim F7 olurdu. Kamerası da hesap makinesi gibi değil bu arada epey iş görür seviyede hatta şimdi inceleme izledim bir tane baya baya iyi.

Yurtdışı fiyatları da cazip olursa ve bir sorun patlak vermezse Poco F7 baya tutulur gibi görünüyor.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Size artık bir Xiaomi 16 şart. nod~~

Kamera incelemelerini ben de izledim hocam. Evet incelemelerde son derece iyi görünüyor ama -özellikle lansman öncesi- yapılan incelemelere güvenmemek için çok geçerli sebeplerim var. 3 Temmuzda cihazı göndereceklermiş. Elime geçsin beklentiyi çok yüksek tutmadan ben de bazı testler yapacağım.

N11 kuponları aklıma gelmemişti. şimdi baktım hesabımda 1500₺ kupon vermiş ve 23.500'e geliyor. Muhtemelen başka kampanyalarla da birleşip daha da ucuza getirilebilir. mi.com 1000₺ kupon vermişti acaba bu siparişi iptal edip N11'den mi alsam diye düşünmeye başladım :)

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Kamera incelemelerini ben de izledim hocam. Evet incelemelerde son derece iyi görünüyor ama -özellikle lansman öncesi- yapılan incelemelere güvenmemek için çok geçerli sebeplerim var. 3 Temmuzda cihazı göndereceklermiş. Elime geçsin beklentiyi çok yüksek tutmadan ben de bazı testler yapacağım.

N11 kuponları aklıma gelmemişti. şimdi baktım hesabımda 1500₺ kupon vermiş ve 23.500'e geliyor. Muhtemelen başka kampanyalarla da birleşip daha da ucuza getirilebilir. mi.com 1000₺ kupon vermişti acaba bu siparişi iptal edip N11'den mi alsam diye düşünmeye başladım :)
Evet hocam daha iyi bir kampanya bulunabilir ancak N11'den yapılan alımda 6 ay ekran değişim garantisi var mı ona bir bakmak lazım.
Ekran olayı aynıysa böyleyken bile 500 TL daha ucuza geliyor. Kredi Kartı vb ek bir kampanya bağlansa en az 500 daha kurtarır.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Evet hocam daha iyi bir kampanya bulunabilir ancak N11'den yapılan alımda 6 ay ekran değişim garantisi var mı ona bir bakmak lazım.
Ekran olayı aynıysa böyleyken bile 500 TL daha ucuza geliyor. Kredi Kartı vb ek bir kampanya bağlansa en az 500 daha kurtarır.
Hiç aklıma gelmemişti. Siz söyleyince kart kampanyalarına baktım 500₺ +100₺ + 350₺ N11'de kullanılmak üzere bonus veriyormuş. 1500₺ de kupon var. mi.com sadece 1000₺ indirim vermişti. Bu şekilde ciddi daha uygun olacak. Bundan sonra cihaz almadan önce size danışacağım :D

Ekran garantisini de öğreneyim ona göre iptal edeyim olmazsa.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
neden poco f7 almak istiyorum onu açıklayım öncelikle snapdragon işlemci olacak root rom vb işlere meraklıysanız başka çare yok 8s gen4 işlemci bence 4nm işlemcilerin tam olgunlaşmış hali yani 4nm yi bitiriyoruz bu nm seviyesinde yapabildigimiz en stabil işlemci budur demek gibi birşey benim düşüncem bu şekilde ben şu an 8 elite bir işlemcili bir telefon almam yarın bir gün 8 elite gen 1 vs bir işlemci çıkar onu isterim çünkü ne zaman nm düşşe bir sorun oluyor büyük bir sorun olmasada illaki tdp sorunları ufak tefek çıkıyor o yüzden teknolojinin olgunlaşmış hali daha iyi oluyor firmalar ram konusunu da çözdü bazıları halen 8 gb koyacagım diye inat ediyor da neyse 12-16 olması iyidir üstüne diyecek laf yok gelelim kamera konusuna bu konu da orta düzey bir telefon kamerası benim işimi görüyor fazla bir beklentim yok poco x4 pro kullanıyordum kamera konusunda eksiklik hissetmedim şimdi f5 kullanıyorum yine bence sorun yok f7 alacak olursam bence f5 den daha iyidir teknolojinin nimetleri beni 1 adım daha ileri götürecektir fazlasıyla yeter gereksiz macro kameradan kurtulmuşlar sonunda 2mp 5mp makro koyuyorlar hiçbir halta yaramıyor. hafıza konusunda 256 gb bence halen yeterli bir çok kişinin de işini görecektir bence alabiliyorsanız 512 alın gelelim batarya konusuna 6500 mah batarya güzel, her yıl bataryanın %10-15 i her yıl batarya eskimesinden dolayıp kayıp olsa tahmini olarak 4-5 yıl sonra o bataryadan daha fazla birşey beklememek lazım birde silikon karbon diye birşey cıkardılar belki 5-6 yıl sonra batarya kötü olacak o zamana kadar da kim öle kim kala
alüminyum kasa bende severim güzel duruyor ama kabul edelim hepimiz kılıf kullanıyoruz plastikde olsa yadırgamazdım hatta plastik yapıp 1-2 bin tl aşagısına veriyorsa hiç sorun yok

eksiklikler
1-bildirim ışıgı koymuyorlar telefona ekranı aod yapıyorlar onu da tam yapmıyorlar ekrana zararı varmı varsa niye böyle bir özellik koyuyorsun eğer yoksa neden sürekli ekranda durmuyor 1-2 dk sonra kapanıyor veya süreyi sınırsız yapamıyoruz ?
2-usb hızı halen neden usb 2.0 hızında şunu artık hızlandırın 3.0 yapın 2.0 hızı artık günümüz için aşırı yavaş kabloyu bilgisayara baglayıp çektiğim video fotograf vs pc ye aktaracagım 15 yıl önce ki telefonlarda aynı hızda teknoloji bu konuda 1 adım ilerlemedi "biliyorum yüksek model cihazlarda daha hızlı"

aklıma gelmişken söyleyim
hızlı şarj vs beni pek ilgilendirmiyor hızlı sarj seven birisi değilim ailecek elektronikçi olarak tecrübeyle söylüyorum batarya sarj olurken ısınıyorsa veya telefon ısınıyorsa o bataryanın ömrü fazla değildir hiç mi hızlı şarj yapmayalım çok acelen varsa yap ama akşam yatarken takacagım en az 4-5 saat sarjda duracak zaten diyorsanız hızlı sarj yapmayın illa biraz hızlı olsun isterseniz telefonun desteklediği hızlı sarjın yarısı kadar bir şarj aletiyle sarj edin misal telefon 100w sarj destegi var siz 50w 20w 15w gibi sarjaletleri kullanabilirsiniz

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
7
poco'larda e-sim yok. eğer ydışına tatil, iş amaçlı gidersen pişman olursun e-sim'li telefon almadığına

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Poco F7'nin işlemcisini görünce heveslenip kamerasını görünce hayal kırıklığına uğramıştım ama mobil dünyada fikirlerine ve yargılarına en çok değer verdiğim isimlerin hemen hepsinin bu cihazı aldığını veya almak istediğini öğrenince kendimi sorgulamaya başladım ve haksız olduğuma karar verdim. Bu donanım amiral gemisi donanımı... Tek eksik (diğer ufak tefek ve ıvır zıvırları saymıyorum) kamera. Fiyat farkına bakınca o "flag ship" denen cihazların yarı fiyatına satılan "flag ship killer" cihazların da yarı fiyatı. İnsan bir kendine sormalı o zaman bu kamera denen meret bu kadar önemli mi ki telefonun kendisine verilen paranın 4 katını sadece kamerası daha iyi diye vereyim. Eğer cevap evetse o zaman bu mesajın devamını okumaya gerek yok hayırlı olsun. Cevap hayırsa ki benim hayır -zaten beceremiyorum fotoğraf çekmeyi- o zaman Poco F7 almak çok mantıklı gibi duruyor. Benim de hemen her ihtiyacımı fazlasıyla karşılar. Fiyat olarak ise 330$'dan early bird fiyatı var. Early bird sonrası bu 400$ seviyesine çıkar. Bize getirenler 450$ - 470₺ seviyesinden satar ki bu da bugünkü kur ile 18.000₺ - 19.000₺ yapıyor. Hazır garantili kuponlarla, kampanyalarla, kartlarla 21.000₺'ye şu an alınabiliyor. Kaçak fiyatına alınıyor yani neredeyse ki bence kaçmaz. 40.000₺'ye kadar bir telefon düşünen varsa bu cihazı fiyat artmadan şu an alsın. Eğer bütçe daha yukarıda ve kamera önemliyse başka cihazlar düşünülebilir ama fiyatıyla beraber düşünülünce bence de F7 olmuş.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Forumdaki F7 güzellemelerini görünce merakıma yenilip cihazı bir de Mistore' da kanlı canlı inceleyeyim dedim. Teknik detaylarına girmeyeyim ama ilk kez bir xiaomi kullanmak isteyen biri için güzel bir cihaz diyebilirim. Arkası cam ve zannederim metal kasa. Ekranı 6.83 inç. Bayağı büyük bir ekran. Gözleri arızalı yaşlı moruklar için ideal. 6500 mah batarya, 90 wat hızlı şarj da çok iyi. Yalnız kamerası hakikaten kötü. ( Aslında Mi 11 Ultra dan sonra Xiaomi' den hiç bir zaman üstün bir kamera performansı çıkmadı. Mobil fotoğrafçılığın alamet-i farikası olarak lanse edilen 15 serisi bile Dxomark' ın ilk onuna giremiyor. Düşünün elimde 1 inç sensör ve leica kameralı 13 pro var, Honor ' un orta sınıf 400 serisi daha iyi fotoğraf çekiyor)
Telefonun fiyatı da uygun sayılır. 256 lığı 25 bin, 512 liği ise 29 bin TL. İnternet üzerinden almak isteyenler için de galiba kupon indirimi söz konusu... Buraya kadar herşey güzel güzel olmasına da yeri gelmişken bir anekdotumu anlatmadan da geçemeyeceğim.
Uzun yıllardır Xiaomi ile içiçe yaşayan ve her türlü teknik donanıma sahip telefon satıcısı bir dostumun bana söylediği bir söz... Daha doğrusu bir benzetme.
Neden sadece Mi ve Redmi serisi cihazlar satıyorsun, hiç Poco yok diye sorduğumda,
" Üç arkadaşın halden bir kasa domates alıp ortaya bıraktığını düşün .." demişti. " Kura çekip sırayla domatesleri paylaşmaya başlarsınız. İlk gelen domateslerin en iyilerini seçer bunlar Mi serisidir. İkinci arkadaş gelip diğer yarısını seçer bunlar da Redmi serisi. Geriye ise kasanın dibindeki çoğu ezik ve çürükler kalmıştır. İşte bunlar da Poco serisidir. "
Elbette teşbihte hata olmaz derler. Benzetmesi ne derece doğrudur bilemem ama benim nazarımda tam bir Xiaomi uzmanı olan o arkadaşa itimadım tamdır. Zamanında bir çok tanıdığıma kendisini tavsiye etmiş ve bu sayede çoğunu Xiaomi sahibi yapmıştım. Xiaomi' nin daha adının bile duyulmadığı ilk dönemlerde Çin' den telefon getirtip insanları Xiaomi markasıyla tanıştıran kişilerdendir kendisi. Zannederim benim Poco' ya olan alerjim onun tecrübelerinden geliyor.
Yani vardır bir bildiği diyerek naçizane fikrimi söylemiş olayım dedim.:D

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Forumdaki F7 güzellemelerini görünce merakıma yenilip cihazı bir de Mistore' da kanlı canlı inceleyeyim dedim. Teknik detaylarına girmeyeyim ama ilk kez bir xiaomi kullanmak isteyen biri için güzel bir cihaz diyebilirim. Arkası cam ve zannederim metal kasa. Ekranı 6.83 inç. Bayağı büyük bir ekran. Gözleri arızalı yaşlı moruklar için ideal. 6500 mah batarya, 90 wat hızlı şarj da çok iyi. Yalnız kamerası hakikaten kötü. ( Aslında Mi 11 Ultra dan sonra Xiaomi' den hiç bir zaman üstün bir kamera performansı çıkmadı. Mobil fotoğrafçılığın alamet-i farikası olarak lanse edilen 15 serisi bile Dxomark' ın ilk onuna giremiyor. Düşünün elimde 1 inç sensör ve leica kameralı 13 pro var, Honor ' un orta sınıf 400 serisi daha iyi fotoğraf çekiyor)
Telefonun fiyatı da uygun sayılır. 256 lığı 25 bin, 512 liği ise 29 bin TL. İnternet üzerinden almak isteyenler için de galiba kupon indirimi söz konusu... Buraya kadar herşey güzel güzel olmasına da yeri gelmişken bir anekdotumu anlatmadan da geçemeyeceğim.
Uzun yıllardır Xiaomi ile içiçe yaşayan ve her türlü teknik donanıma sahip telefon satıcısı bir dostumun bana söylediği bir söz... Daha doğrusu bir benzetme.
Neden sadece Mi ve Redmi serisi cihazlar satıyorsun, hiç Poco yok diye sorduğumda,
" Üç arkadaşın halden bir kasa domates alıp ortaya bıraktığını düşün .." demişti. " Kura çekip sırayla domatesleri paylaşmaya başlarsınız. İlk gelen domateslerin en iyilerini seçer bunlar Mi serisidir. İkinci arkadaş gelip diğer yarısını seçer bunlar da Redmi serisi. Geriye ise kasanın dibindeki çoğu ezik ve çürükler kalmıştır. İşte bunlar da Poco serisidir. "
Elbette teşbihte hata olmaz derler. Benzetmesi ne derece doğrudur bilemem ama benim nazarımda tam bir Xiaomi uzmanı olan o arkadaşa itimadım tamdır. Zamanında bir çok tanıdığıma kendisini tavsiye etmiş ve bu sayede çoğunu Xiaomi sahibi yapmıştım. Xiaomi' nin daha adının bile duyulmadığı ilk dönemlerde Çin' den telefon getirtip insanları Xiaomi markasıyla tanıştıran kişilerdendir kendisi. Zannederim benim Poco' ya olan alerjim onun tecrübelerinden geliyor.
Yani vardır bir bildiği diyerek naçizane fikrimi söylemiş olayım dedim.:D

Galiba arkadaşın kim olduğunu anladım hocam :) Domatesli teşbihine de katılıyorum ama sıralamada ufak bir değişiklikle. Evet ilk seri Mi serisiydi. Daha sonra bizim de arkadaşımızla ilk tanıştığımız dönemlerde Çinde Redmi serisi tanıtıldı. Hemen ardından Hindistan'a Redmi note serisi ile harika bir giriş yaptılar ve uzunca bir süre en iyi kalite ilk kasamız olan Mi ve çürük çarık kasamız olan Redmi ile devam ettiler. Fakat Hindistan'da rekabet arttıkça ve mobil oyunlar geliştikçe çürük kasamız yeterli gelmemeye başladı. Fakat en iyi kalite kasamız olan Mi kasasının maliyetleri de Hindistan ekonomisine uyum sağlayamıyordu. Bu nedenle de ara kalite kasa olan Poco piyasaya sürüldü ve bence bu boşluk büyük ölçüde kapatıldı. Yani arkadaşımızın sıralamasında redmi ve poco'nun yerlerini değiştirdiğiimizde bence de yapmış olduğu teşbih mevcut duruma çok güzel oturacaktır. Kendisiyle görüşürseniz çok selamlarımı iletin lütfen.

Fiyat olarak şu an diğer arkadaşlarımızın da belirttiği üzere oldukça avantajlı. 25.000₺ etiketi var. Pazaryeri kuponlarında benim görebildiğim en iyisi N11. 1500₺ kupon veriyor. Kendi kartımın kampanyalarına baktığımda 500+100+350 de oradan geliyor ve telefon 22.500₺ gibi bir fiyata geliyor ki bu özelliklerde ve garantili olarak bu fiyat bandında şu an alınabilecek en mantıklı telefon gibi görünüyor.

Ama diyerek ufak da bir parantez açmak istiyorum. Bizler belirttiğiniz güzellemeleri kağıt üzerindeki değerler ile yapıyoruz. Bugüne kadar günlük kullanım tecrübeleri ile kağıt üzerindeki değerler arasında ciddi tutarsızlıklar olabildiğine defalarca kez şahit olduk. Bu nedenle cihazı alıp, uzun vadeli kullanım deneyimlerine ulaşmadan kesin yargılara varmak bence çok mantıklı değil. Ben kendi adıma lansman indirimi+kampanyalar ile fiyat bazında güzel bir fırsat olduğu için kağıt üzerindeki değerlere güvenme riskini alarak bu telefondan bir adet aldım ama Xiaomi'nin belirtmiş olduğu değerler ve kullanım deneyimi arasında tutarsızlıklar olursa bu tutarsızlıkları mutlaka dile getireceğim.

Son düzenleme:
Üst Alt