Soru Telefon Arefesindeyim, Öneriniz var mı?

Waluigi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
30
Sizin ihtiyacınıza Samsung daha uygun gibi görünüyor. Hızlı şarj talebi de yok tam size göre.

14T Pro pil tüketimi konusunda biraz sorunlu.

Valla hocam, sizi çok iyi tanıdığımdan ve telefon konularındaki tavsiyelerinizi otorite olarak gördüğümden dolayı, Poco F7 yi inceledim, gerçektende benim gibi yaşlı, gözleri iyi görmeyen , normal bir kullanıcı için gayet güzel bir cihaz...sanırım 25k bandında satılır ve gayet de uygun bir fiyat, hiç YD daha uygun olur, yok server kayıt, yok falan kayıt diye uğraşmaya da gerek yok bu durumda.
Şu an Mi 11 T Pro yu EU rom ile sorunsuz kullanmaktayım ama yeni bir cihaz hasıl olduğunda, mutlaka size danışacağımdan emin olabilirsiniz
Konuyu ve sohbeti görünce yenisini açmadan buradan devam etmek istedim. 1-2 ay önce yurt dışı 14T Pro düşünürken daha sonra indirimde görüp Poco F6 aldım. Kayıtla falan uğraşmayım, işimi de görür dedim fakat kullandığım süre zarfı boyunca batarya performansından hiç memnun kalmadım. Bugüne kadar elime orta segment denebilecek Redmi Note 4, Note 8 Pro, Note 10 Pro ve Poco X3 Pro gibi telefonlar geçti bunların hiç birinde bu sorunu yaşamadım. 14T Pro için de batarya performansı kötü denilince ki 14T Pro da orta-üst denebilecek bir segment tam premium olmasa da artık yeni Hyper tabanlı romlar ile orta segment telefonlarda kronik batarya sorunları olduğunu düşünmeye başladım. F6 için bir müddet sonra aosp tabanlı romlar ile denemeler yapacağım. Bu sefer de memnun kalmazsam telefonu büyük ihtimal elden çıkartırım. F7 hakkındaki görüşleriniz nasıldır? F6'dan F7'ye geçmeye değer mi? Batarya konusunda üzer mi gene?

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
ya yapmayın arkadaşlar. kutusundan şarj aleti çıkmayan, bataryasını kağnı hızında şarj eden samsungu mu övüyorsunuz? kullanmadığım bir meret olmasa hak vereceğim size. note 5 kullandım bir daha da samsunga tövbe ettim.
🙂 Bende note 3 kullandım. Ama Toucwiz arayüzü gerçekten berbattı. LG GT 540, Asus Zenfone, Samsung S3, Xiaomi redmi note 4X, redmi note 10s, Poco X5 Pro 5G. Buradan da anlaşılacağı üzere nerde fiyat performans varsa mantıklı olana her zaman gidiyorum. Bu övmek değil aslında. Ama ONE UI 7 baya iyi. Xiaomi'nin inatla iOS a benzemeye çalışması. Arayüz den başka geliştirme yapmaması. Yıllardır sürekli değişik değişik yazılım hataları kimsenin gözünden kaçmıyordur bence. F/O neyse o en iyisidir bence. Şu anda bence benim için en iyi F/P S24 FE cihaz. Saygılar.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Sevgili Halilim, saat 11.42 deki mesajına istinaden yazıyorum....sen yaşlandıkça huy değiştirmeye başladın, hatta çin bankasına girdikten sonra da farklı bir biçimde değişmeye de başladın...Çinliler Güney kore malı alıp, kullannca kızmasınlar sana sakın. öpüyorum yanaklarından

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Konuyu ve sohbeti görünce yenisini açmadan buradan devam etmek istedim. 1-2 ay önce yurt dışı 14T Pro düşünürken daha sonra indirimde görüp Poco F6 aldım. Kayıtla falan uğraşmayım, işimi de görür dedim fakat kullandığım süre zarfı boyunca batarya performansından hiç memnun kalmadım. Bugüne kadar elime orta segment denebilecek Redmi Note 4, Note 8 Pro, Note 10 Pro ve Poco X3 Pro gibi telefonlar geçti bunların hiç birinde bu sorunu yaşamadım. 14T Pro için de batarya performansı kötü denilince ki 14T Pro da orta-üst denebilecek bir segment tam premium olmasa da artık yeni Hyper tabanlı romlar ile orta segment telefonlarda kronik batarya sorunları olduğunu düşünmeye başladım. F6 için bir müddet sonra aosp tabanlı romlar ile denemeler yapacağım. Bu sefer de memnun kalmazsam telefonu büyük ihtimal elden çıkartırım. F7 hakkındaki görüşleriniz nasıldır? F6'dan F7'ye geçmeye değer mi? Batarya konusunda üzer mi gene?
Hocam, cihaz konularında benim için tek uzman ve otorite olarak gördüğüm Sayın burhan0660 hocamdır, kendisi bu mesajı görünce, döner size

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
Sevgili Halilim, saat 11.42 deki mesajına istinaden yazıyorum....sen yaşlandıkça huy değiştirmeye başladın, hatta çin bankasına girdikten sonra da farklı bir biçimde değişmeye de başladın...Çinliler Güney kore malı alıp, kullannca kızmasınlar sana sakın. öpüyorum yanaklarından
Valla canım abim. Adamların hepsinde Huawei var. Fold olanmı dersin. Değişik değişik Huawei ler mi dersin. HarmonyOS olanda vardı. Aldım kullandım yok böyle bir akıcılık. iOS halt etmiş. O derece yani. Hepsi wechat kullanıyor. Gıcık oluyorum. WhatsApp kullanan az 😂 bende yükledim mecbur. Bazen yazışma gerekirse wechat den yazıyorum adamlara. Bu arada gerçekten HarmonyOS çok iyi. Google olmadan mükemmel bi sistem yapmış adamlar.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Valla canım abim. Adamların hepsinde Huawei var. Fold olanmı dersin. Değişik değişik Huawei ler mi dersin. HarmonyOS olanda vardı. Aldım kullandım yok böyle bir akıcılık. iOS halt etmiş. O derece yani. Hepsi wechat kullanıyor. Gıcık oluyorum. WhatsApp kullanan az bende yükledim mecbur. Bazen yazışma gerekirse wechat den yazıyorum adamlara. Bu arada gerçekten HarmonyOS çok iyi. Google olmadan mükemmel bi sistem yapmış adamlar.
HarmonyOS Huawei Watch 4 Pro da kullanıyorum, çok bir şey anlamıyorum tabiki ama sevgili Koçara hocamın damadında Honor Magic 6 Pro var, hocam öve öve bitiremiyor, videolarda muhteşem görünüyor, bu gidişle bende ya 8 yada 9 alabilirim, adamlar gerçekten de bu işi biliyorlar hocam. Şimdiden güle güle kullanın inşallah

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Skorpi dostum adımı zikredince konuya dalmak ve bir iki kelâm laf etmek artık farz oldu dedim. giggle~~
Aslında meselenin özü şu.... Bir zamanlar hepimizin gözdesi olan Xiaomi artık miadını doldurdu. Bu duruma çeşitli sebepler sıralamak mümkün ama en önemlisi yazılım beceriksizliği. Ne yaparsa yapsın Xiaomi firması bu yazılım konusunda rakiplerinin fersah fersah gerisinde kalıyor. Kendi cihazım 13 pro üzerinden örnek vermek gerekirse.... İki sene önce satın aldığımda üzerinde A13 ve miui 14 vardı. İki Android ve sayısını hatırlamadığım arayüz güncellemesi geldi. Şu an A15 ve HyperOs 2.0 yüklü. Peki değişen ne oldu? Hiç bir şey... Hatta miui varken severek kullandığımız bir çok özellik ne hikmetse HyperOs ile birlikte tedavülden kaldırılmış. Ekim ayı itibariyle A16 ve hyperos 3.0 gelecek yine değişen bir şey olmayacak.
Samsung konusunda iquique arkadaşa katılıyorum. Amiral gemisi cihazları dışında tercih edilecek bir marka değil benim gözümde.
İşin gerçeği şu an tercih edilecek tek bir marka var. O da Honor... Sözde Huawei' nin alt markası ama F/P olarak alınabilecek en iyi cihazlara sahip. Magic Os zaten son derece hızlı ve stabil bir arayüz. Huawei ' ye parası yetmeyenlerin aynı kaliteyi kolaylıkla satın alabileceği bir fiyat politikası yürütüyorlar. Geçen senenin amiral gemisi Honor magic 6 pro son güncellemelerle hem yapay zeka hem de kamera özellikleriyle başka bir boyuta ulaşmışken benim 13 pro halâ ilk aldığım gibi duruyor ... Ne bir yapay zekâ özellikleri ne de kamera güncellemesi gelmedi. Fakat sorarsan 1 inç sensörü ve leica kamerası var. facepalm~~
Benim tavsiyem son çıkardıkları Honor 400 serisi. Düz olan 18 bin TL civarı SD 7 gen 3 işlemci, 35 bin TL civarında satılan pro modeli işe SD Gen 3 işlemci. Kamera özellikleri aynı ve 6000 mah devasa bir bataryaya sahip. Kaldı ki Honor' un telefonları batarya kullanımı konusunda çok iyidir.
Ben bugün bir telefon almaya kalksam tercih edeceğim ilk modeldir. Orta sınıf bir telefon parasına amiral gemisi özelliklere sahip başka bir telefon markası da zaten bulamazsınız.
Vesselam... 8=)

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Şu an Poco F7 12/256 versiyonu Xiaomi resmi sitesinde 6 ay ücretsiz ekran değişim garantisi ile 23.976 TL

8s Gen 4 işlemcisi 8 Gen 3'ün kopyası gibi. Geçen yılın amiral gemisi özetle.

6500 mAh pil de cabası.

F/P muhabbeti dönen yerde Xiaomi ile rekabet hiçbir zaman mümkün değil maalesef.
Çıkarıp masaya vuruyor telefonu.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt