Skorpi dostum adımı zikredince konuya dalmak ve bir iki kelâm laf etmek artık farz oldu dedim.

Aslında meselenin özü şu.... Bir zamanlar hepimizin gözdesi olan Xiaomi artık miadını doldurdu. Bu duruma çeşitli sebepler sıralamak mümkün ama en önemlisi yazılım beceriksizliği. Ne yaparsa yapsın Xiaomi firması bu yazılım konusunda rakiplerinin fersah fersah gerisinde kalıyor. Kendi cihazım 13 pro üzerinden örnek vermek gerekirse.... İki sene önce satın aldığımda üzerinde A13 ve miui 14 vardı. İki Android ve sayısını hatırlamadığım arayüz güncellemesi geldi. Şu an A15 ve HyperOs 2.0 yüklü. Peki değişen ne oldu? Hiç bir şey... Hatta miui varken severek kullandığımız bir çok özellik ne hikmetse HyperOs ile birlikte tedavülden kaldırılmış. Ekim ayı itibariyle A16 ve hyperos 3.0 gelecek yine değişen bir şey olmayacak.
Samsung konusunda
iquique arkadaşa katılıyorum. Amiral gemisi cihazları dışında tercih edilecek bir marka değil benim gözümde.
İşin gerçeği şu an tercih edilecek tek bir marka var. O da Honor... Sözde Huawei' nin alt markası ama F/P olarak alınabilecek en iyi cihazlara sahip. Magic Os zaten son derece hızlı ve stabil bir arayüz. Huawei ' ye parası yetmeyenlerin aynı kaliteyi kolaylıkla satın alabileceği bir fiyat politikası yürütüyorlar. Geçen senenin amiral gemisi Honor magic 6 pro son güncellemelerle hem yapay zeka hem de kamera özellikleriyle başka bir boyuta ulaşmışken benim 13 pro halâ ilk aldığım gibi duruyor ... Ne bir yapay zekâ özellikleri ne de kamera güncellemesi gelmedi. Fakat sorarsan 1 inç sensörü ve leica kamerası var.

Benim tavsiyem son çıkardıkları Honor 400 serisi. Düz olan 18 bin TL civarı SD 7 gen 3 işlemci, 35 bin TL civarında satılan pro modeli işe SD Gen 3 işlemci. Kamera özellikleri aynı ve 6000 mah devasa bir bataryaya sahip. Kaldı ki Honor' un telefonları batarya kullanımı konusunda çok iyidir.
Ben bugün bir telefon almaya kalksam tercih edeceğim ilk modeldir. Orta sınıf bir telefon parasına amiral gemisi özelliklere sahip başka bir telefon markası da zaten bulamazsınız.
Vesselam...