Bu yazıları kim yazdı bilmiyorum ama üslup hiç hoş değil. Burada kahve ortamında muhabbet ediyor gibi, hatta hakaret kabul edilebilecek bir şekilde dalga geçer gibi yazmanız çok yanlış. Öncelikle bunu düzelterek, özür dilemenizi dilerim. Bu, konudan daha önemli bir sorun. Bu yüzden önce bunu belirtmek istedim.
Aramızda bu işi doğru düzgün yapabilen pek kimse yok. Bu yüzden buna yakın olan arkadaşlara destek olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizin de iyi niyetli olduğunuza, işinizi severek yaptığınıza birebir görerek şahidim. Bu yüzden sizi kaybetmek te istemiyorum. Ancak herşey bu değil. Kişilerle olan diyaloğunuz da çok önemli. Belki sizi çok kızdırmış ta olabilir ama bu üslubunuzu bozmanızı gerektirmez. Kaldı ki karşınızdaki kişi bu işi çok iyi bilen birisi.
Benim yedek parçalar hakkında hiç bilgim yok. Ancak
Zenex hocam ne diyorsa arkasında olduğumu belirtmek isterim. Eğer orijinal parça yok diyorsa yoktur. Eğer farklı birşey diyen varsa, bunu bize göstermesi gerekir. Çıkma parçaların dolayısıyla eski ya da 2.el parçaların yenilenmesi, orijinalliğini bozar. Kimse buna orijinal diyemez. Yenilenmiş çıkma parça denebilir.
Eğer hayır bunlar orijinaldir demekte ısrar ediliyorsa ispatı gereklidir.
Bu durumda başta üslup için özür dilenerek, sonrasında da doğrusu neyse onun yazılarak mesajın düzeltilmesi gerekmektedir. Ya bunlar, 10 çeşit kalite'nin en iyisi olan parçalardır ya bunlar yenilenmiş çıkma parçalardır ya da parçaların evet satışı yok ama bize şu şekilde orijinal olarak geliyor şeklinde ispatı ile.
Daha önce de birçok defa örnek vermişimdir.
Semers örneği önümüzde. Türkiye'ye gelen ilk Xiaomi ürünleri olan Powerbankler sahte çıkmıştı. Firma ise orijinal olduğuna diretiyordu. Ta ki cihazın içini açıp pilleri görene kadar. Aldıkları yer Mi Mağazası imiş. Abi onların mağazası yok demiştim. Mağazanın her yerinde Xiaomi yazıyormuş. Buna kanmışlar. Eğer o Powerbankler orijinal olsaydı, içindeki pilleri gösterip bunu ispat edeceklerdi. Ama sahte olduğunu görünce ne oldu, sattıkları tüm Powerbankleri geri istediler, yerine gelen orijinalleri yanlarında birer küçük hediye ile gönderdiler. Tabiki bu çok uç bir örnek. Bu konuda kimse Semers'in yanına bile yaklaşamaz. Buradaki ana fikir, aldığınız şeyin orijinal olduğuna inanmış olmanız onun orijinal olduğunu göstermez. İyi niyet varsa üzerinde araştırılıp doğrusu öğrenilir ve gereği yapılır.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk