YD telefonlar genelde ne kadar Global dense de, Çin modeli. Arka kapağında 22101316C yazıyor model kodunda. Bunu global fake rom atarak satıyorlar piyasada. Ama telefon ayarlarında 22101316G yazıyor, Global fake rom atmışlar yani. SMOMIXN romu da fake rom oluyormuş. Böyle yapma sebepleri sanırım Çin ROM'unda Türkçe dil desteği yok. Ayrıca Imei Repair işlemi yapılınca da güncelleme almaması için yapıyorlar, güncelleme gelirse İmei gidebiliyor çünkü.
Bir kendime bir de arkadaşa aldığım 12 Pro 5G'de bende Android 12, onda Android 13 geldi. Ben de güncellemeye basıyorum olmuyor derken buralara kadar geldim. XN'lerin fake rom olduğunu öğrendim. Şimdi bunu İmei Tamiri için götürmeden Boot kilidini açıp, Android 13'lü XM rom atsam, daha mı iyi olur yoksa daha mı kötü olur. Şuanki pil performansından pek memnun değilim açıkçası,
ama kimi demiş XN daha iyi pil performansında, kimi XM daha iyi demiş. Bu işin doğrusunu nasıl öğrenebiliriz?
Tamam telefon 40-50 dk'da doluyor ama yine de gün içinde pilinin bitmesi can sıkıcı.
Direnç tamiri yapılanlarda sorun olmuyor ROM çünkü onu anakarta gömmüş oluyorlar, ama dirençsiz tamir yapılanlarda anakarta gömülü değil de yazılımla sonradan değiştiriyorlar, bu sebeple de yazılım değişikliklerinde İmei'si siliniyor. Çünkü yeni yazılım telefona "bak bakayım anakartında ne yazılıyormuş, onu yaz" diyor. Güncellemede de yazılım değiştiği için aynı durum geçerli.