Anket Sizce hangi mi5s? [ 4/32 ] mi yoksa [ 3/64 ] mü?

Sizce hangi mi5s? 4/32 mi yoksa 3/64 mü?

• mi5s 4/32

Oy: 42 45,7%
  • mi5s 3/64

Oy: 22 23,9%
  • çok kasmaya gerek yok 4/128 alır geçerim :)

Oy: 28 30,4%

• Kullanılan toplam oy
    92

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yeni gelen yada şans eseri buraya yolu düşen bu rakamlar ne böyle diyen arkadaşlar için kısa bir açıklama [4 gb ram 32 gb rom] [3 gb ram 64 gb rom]

peki ram nedir rom nedir? -ram anlık olan hafıza ve telefonunuzun hızını doğrudan etkiler -rom ise bildiğimiz depolama alanı bilgisayardaki harddisc gibi düşünülebilir.

Forumda bu soruyu çok duyar olduk anlaşılan ilerdede fazlasıyla tartışmaya yol açabilecek sizden ricam bir oy kullanmanız.

Ben 4/32 aldım diğer konulardada belirtmiştim ama görmeyen arkadaşlar için tekrar yazayım;

4/32 almamın sebebi benim için ram in daha önemli olmasıdır peki neden mi hafızaya önem vermedim? gereksiz video fotoğraf müzikleri bulut servisinde saklıyorum microsoft 1tb bulut hizmetim var üstelik olmasa bile gdrive dropbox gibi pek çok uygulama vardı ücretsiz hizmet sunan hadi oda olmasa bilgisayar vardı neden israrla 4/32 derseniz inceleme videosunda çektiğim antutu testindeki skora bakmanızı rica edicem bu arada bu benim şahsi düşüncem ve tercihimdir telefonunda çok fazla müzik, video vs arşiv bulunduran ve ram i fazla önemsemeyen arkadaşlar tabiki de 3/64 ü seçmeli sonuçta kullanacak olan sizsiniz :) tabi 4/128 alma durumunuz varsa bu tür anketlerde boşa zaman harcamayın hemen kapın birtane! :D

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
konu sabitlenebilir se güzel olur diye düşünüyorum :) cantara

pssmst

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
uygar
Cihazım
oneplus 3t
Konular
1
zaten üretim mantıksızlığı var bana göre, ram ve rom'un paralel şekilde yükseltilmesi lazım gelirken böyle bir saçma ayrım içine sokulmuş telefon. amaç nedir çözemedim.

tabii ki oyum ram'den yana fakat cidden saçma bir çelişki içine sokmuş kullanıcıları

tayfur

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tayfur
Cihazım
Xiaomi Mi 5S
Konular
2
bende tercihimi ram'den yana kullandım ve 4/32 siparişi verdim bugün

hasansengun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan Şengün
Cihazım
Mi5
Konular
2
4/32 Bence

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
zaten üretim mantıksızlığı var bana göre, ram ve rom'un paralel şekilde yükseltilmesi lazım gelirken böyle bir saçma ayrım içine sokulmuş telefon. amaç nedir çözemedim.

tabii ki oyum ram'den yana fakat cidden saçma bir çelişki içine sokmuş kullanıcıları

Aslında 3/64 ve 4/128 üretilmiş avrupa için ama bizim gibi garibanlar 4/32 ye mahkum dolar kurundan dolayı... Aslında yinede iphone a kıyasla 4/128 tercih edilir ama o fiyatlara çıkınca seçenek de artıyor mesela az daha ekler bi mix alırım :)

herhangi1i

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Önder
Cihazım
Gmd discover
Konular
0
3 gb yada 4 GB farkini. Kullanımda anlaman nerdeyse imkansız 3 Gb de 1.7 GB bosda kalıyor he ben çok oyun oynarim telefona kasan uygulamalr yüklerim dersen belki o zaman hissedersin farki ancak SD kart slotu olmadığı için o oyunlarin 3-5 tanesini yüklendiğinde 32 ve 64 un farkını asil o zaman hissedeceksiniz

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
3 gb yada 4 GB farkini. Kullanımda anlaman nerdeyse imkansız 3 Gb de 1.7 GB bosda kalıyor he ben çok oyun oynarim telefona kasan uygulamalr yüklerim dersen belki o zaman hissedersin farki ancak SD kart slotu olmadığı için o oyunlarin 3-5 tanesini yüklendiğinde 32 ve 64 un farkını asil o zaman hissedeceksiniz

Herkesin ihtiyacına göre değişir tabi ki ama ramin fark edilir derecede fark oluşturduğunu düşünüyorum tabi kullanım tarzıma bağlı olarak.

inferno28

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahmet
Cihazım
mx4
Konular
2
Benim anlayamadığım neden alayını yüksek ram la çıkarmıyorlar?Ne maliyeti olacak 1 gb ramin fazla olmasının?

Üst Alt