Yardım Sim Kart Etkinleştirilemiyor | Faturaya Etkisi

MRYGZ

Yağız
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yağız
Cihazım
Mi 6
Konular
22
Merhaba,

Mi 6 - MIUI 9 kullanıcısıyım. Telefonu alalı 1 hafta olmadı daha ama sırf şu sorun yüzünden mi'den soğudum. 20 lira olan faturam 40 lirayı geçmiş durumda şuan. Okuduğum bir çok şeyi denememe rağmen bir türlü sim kart etkinleştirme işlemini gerçekleştiremedim. Lütfen konu ile ilgili yardımcı olur musunuz. İlgili ekran görüntüleri şöyle ;

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi'nin global destek kısmına mail attım. Çok 1-2 gün içinde cevap vermişler. Attığım maili aynen iletiyorum, peşine de Xiaomi tarafından gelen maili ekliyorum. Peşinen söyliyim, önerilen yolların sorunu çözeceğini düşünmediğim için ben denedim.

Biri kabaca Türkçe'ye çevirebilirse çok makbule geçer.

Destek için attığım mail;

I'm a Mi 6 user and i have sim card activation problem. I've tried every solution.

Please help me solve this problem.

I live in Turkey and my mobile operator is Turk Telekom ( old name is "Avea" )

Screenshots of this problem on attachment.

Gelen cevap ise şöyle;

Hi,
Greetings from Xiaomi!

Thank you for writing and sharing the snapshot with us. I will be glad to assist you.

I understand your concern that the sim card is not recognizing in your phone and apologize for the inconvenience. I would request you to check the network bands of your device in the specifications. If it does not match to the particular carrier band width, so we cannot assure you that your device works with the network of your region because this particular product is designed on the basic requirement of that particular region.

Also, would request you to consult your telecom operator whether their SIM card is compatible with the phone in network. And then please follow the below steps to check this problem:
  • Please dial *#06# on your phone, and then check whether you can see the IMEI number. If you could, the phone might be in normal condition
  • Please re-install the SIM card and check whether it's good for use
  • Please dial *#*#4636#*#*, and check the "phone information", you'll find the network information here. If it's above -100dBm, the network condition is ok
  • Please change another SIM card on the phone and check whether it's working
  • Please change a new SIM card from your telecom carrier and then check whether it could use
Manual Network
  1. Go to "Setting"
  2. Select "Sim and Mobile Network"
  3. Select "Sim" ( through which using internet)
  4. Select "Cellular Network"
  5. Select "Manual"
Hardware Test
  1. Dial *#*#6484#*#*
  2. Select Single Item Test (if the option is available)
  3. Select the options related to sim card
  4. Perform the test by choosing the appropriate options
If the test result is positive, then I would request you to follow the below mentioned steps.

Sign Out from your Mi Account
  1. Go to Settings
  2. Select Mi Account
  3. Then confirm to Sign Out
Create a Backup
  1. Go to Settings
  2. Select Additional Settings
  3. Select Backup and Reset
  4. Select Local Backups
  5. Select Backup
  6. Select Accounts and Contacts & Deselect System
  7. Then select Backup, so that the backup would be created
For Finding Backup File
  1. Go to Internal Storage
  2. Select Miui
  3. Select Backup
  4. Select All Backup
(Note :- Please save the backup file on your system so that your important data would be prevented)

Factory Data Reset
  1. Go to Settings
  4. Tap on Factory Data Reset
For ROM Flash follow below steps:
  1. Visit
  2. Click on downloads, select appropriate model
  3. Click on Global/ China version and download full ROM (Stable version)
  4. Copy the downloaded zip file to downloaded_rom folder in internal storage of the device. (If you do not have the folder named downloaded_rom in your device, then request you to create new folder by this name)
  5. Go into tools select updater
  6. Tap on top right corner(...) and choose update package
  7. Browse for the folder downloaded_rom and select ROM file
  8. Tap on update
Restore the Backup
  1. Go to Settings
  4. Select Local Backups
  5. Select Backup File
  6. Select Restore in order to complete this process
If the issue persists or test result is negative, kindly coordinate with the point of purchase for further assistance
Please get in touch with us if you need any further assistance.
Thank you for being a valued customer. Have a great day ahead!

Regards,
Divyanshu
Xiaomi Customer Support

Son düzenleme:

Jokeriss

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 6
Konular
7
Sistem dilini ingilizce yapın ve yeniden başlatın. Açıldıktan kısa bir süre sonra etkinleştirilecektir. Sonrasında tekrar sistem dilini Türkçe yapabilirsiniz. Ben denedim oldu :)
ingilizce yaptım kapadım açtım o mesajı tekrar yollamasını istedim fakat yine failed :) denemeyeceğim daha fazla

Oyla:

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
ingilizce yaptım kapadım açtım o mesajı tekrar yollamasını istedim fakat yine failed :) denemeyeceğim daha fazla
Hangi rom yüklü peki. Ben 9.2.3.0 da o şekilde çözdüm. Hattım vodafone. Ayrıca 8.3.8 beta da yüklemiştim onda da sıkıntı olmamıştı.

Oyla:

Jokeriss

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 6
Konular
7
Hangi rom yüklü peki. Ben 9.2.3.0 da o şekilde çözdüm. Hattım vodafone. Ayrıca 8.3.8 beta da yüklemiştim onda da sıkıntı olmamıştı.
Şuan root yapmak için 8.3.15 (MIUI9) yüklü durumda.
Türk telekom benim

Oyla:

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Şuan root yapmak için 8.3.15 (MIUI9) yüklü durumda.
Türk telekom benim
Bu olay Türk Telekom ile mi ilgili acaba. Başka bir forumda yine bu yöntemi yazdım, herkeste oldu ama Türk Telekom hatlı bir arkkadaşta yine bu yöntem işe yaramadı. Aslında etkinleştirmesen de birşey olmuyor, bir ara ben de yapamadım ve uzun süre böyle kullandım telefon falan da kapanmadı. Bence de arkadaşın dediği gibi bildirimleri kapat gitsin. Veya uygulamalardan (sistem uygulamalarını göster deyip) sim etkinleştirme servisi bul ve izinlerini kaldır. Kendi başına buyruk sms atamaz o zaman :) Benim hattım Vodafone devreden tarife ve sadece yurtiçi konuşma, sms ve internet ile sınırlı. O yüzden sms göndermeyi deniyor fakat başarılı olamıyor. Ama bir kaç denemeden sonra sanırım internet üzerinden hallediyor işi. Çünkü etkinleştirildi diye bildirim geliyor.

Oyla:

Jokeriss

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 6
Konular
7
Bu olay Türk Telekom ile mi ilgili acaba. Başka bir forumda yine bu yöntemi yazdım, herkeste oldu ama Türk Telekom hatlı bir arkkadaşta yine bu yöntem işe yaramadı. Aslında etkinleştirmesen de birşey olmuyor, bir ara ben de yapamadım ve uzun süre böyle kullandım telefon falan da kapanmadı. Bence de arkadaşın dediği gibi bildirimleri kapat gitsin. Veya uygulamalardan (sistem uygulamalarını göster deyip) sim etkinleştirme servisi bul ve izinlerini kaldır. Kendi başına buyruk sms atamaz o zaman :) Benim hattım Vodafone devreden tarife ve sadece yurtiçi konuşma, sms ve internet ile sınırlı. O yüzden sms göndermeyi deniyor fakat başarılı olamıyor. Ama bir kaç denemeden sonra sanırım internet üzerinden hallediyor işi. Çünkü etkinleştirildi diye bildirim geliyor.
aynen öyle yapacağım artık zaten sadece mesaj senkronizasyonu için lazım sanırım. Onsuz kullanıcaz artık :D

Oyla:

mehmetcatal09

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet çatal
Cihazım
xiaomi mi9t
Konular
0
20 senelik bilgisayarcıyım şu sorunu çözemedim xiami mi 6 6 gb rem 128 gb telefon aldım sim aktivasyonunu neler yaptım olmadı hattım türk telefon lütfen yardım edin ustalar :)
[doublepost=1523520405,1523520258][/doublepost]20 senelik bilgisayarcıyım şu sorunu çözemedim xiami mi 6 6 gb rem 128 gb telefon aldım sim aktivasyonunu neler yaptım olmadı hattım türk telefon lütfen yardım edin ustalar :)
[doublepost=1523520481][/doublepost]
aynen öyle yapacağım artık zaten sadece mesaj senkronizasyonu için lazım sanırım. Onsuz kullanıcaz artık :D
20 senelik bilgisayarcıyım şu sorunu çözemedim xiami mi 6 6 gb rem 128 gb telefon aldım sim aktivasyonunu neler yaptım olmadı hattım türk telefon lütfen yardım edin ustalar :)

Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
32
[doublepost=1523520405,1523520258][/doublepost]20 senelik bilgisayarcıyım şu sorunu çözemedim xiami mi 6 6 gb rem 128 gb telefon aldım sim aktivasyonunu neler yaptım olmadı hattım türk telefon lütfen yardım edin ustalar :)
[doublepost=1523520481][/doublepost]
Gercekten net spesifik bir çözüm bulunmuş değil bu konuya aslında ilk formattan sonra başarısız mesajı alınıyorsa hemen o an tekrar format atılmalı yani ben bu problemi böyle çözüyorum en kolay

Oyla:

xomamme

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şaomi
Cihazım
13T PRO
Konular
12
bende de aynı sorun var. telefona bi kere reset atmıştım sonradan peydah oldu. en iyisi şimdilik SMS iznini engellemek. xaomi ye sorduğumda bana flash atmamı söyledi. vaktim olmadığı için denemedim
[doublepost=1528127498,1526569215][/doublepost]arkadaşlar telefonu flaşladım sorun çözüldü. sıfırlamadan önce herşeyi yedeklemiştim, uygulamalarda sorun oldu eğer imkanınız varsa uygulamaları tek tek yükleyin. Yedeği geri yükledikten sonra uygulamaların yarısı çalışmadı kaldırıp tekrar kurmak zorunda kaldım

Oyla:

ayaz_ll

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
miu5
Konular
4
hattımı turkcell'e taşıdım sim kart etkinleştir diyor ama etkinleştirme yapmıyor mesaj yollamasına falan da razıyım ama şu an hattı kullanamıyorum. onlarca bayi ve forum sitesi gezdim çözüm yok Allah rızası için bir el atın sabahtan beri kimseye ulaşamıyorum kimse bana ulaşamıyor

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
hattımı turkcell'e taşıdım sim kart etkinleştir diyor ama etkinleştirme yapmıyor mesaj yollamasına falan da razıyım ama şu an hattı kullanamıyorum. onlarca bayi ve forum sitesi gezdim çözüm yok Allah rızası için bir el atın sabahtan beri kimseye ulaşamıyorum kimse bana ulaşamıyor
Hocam Sizin imei klona düşüp kapanmış olabilir mi. Çünkü etkinleştirmenin ulaşılmakla alakası yok

Oyla:
Üst Alt