Sohbet Rsa Korumalı Cihazların Plakası Çözülmüş

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
ey.me1, Satmış işte amaç da bu zaten çözülür/atılır diyerek elden çıkarmak...

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
ey.me1, Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır demişler,bırakın yaşasın....

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
ey.me1, Ne mutlu, darısı diğer cihazların başına diyelim ..

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
ey.me1, Ne mutlu, darısı diğer cihazların başına diyelim ..
Henüz tam çözülmüş sayılmaz aslında. Sürekli bilgisayarda işlem gerektirmesi kötü. İlk Xiaomi telefonum Redmi Note 2 ydi. İmei tutmazdı canım benim her işlem sonrası EFS yedeği yüklemekten ömrümü çürüttü kendisi. Mi 10T, X3 NFC gibi cihazlar bu konuda çok konforlu hard reset, cihaz içi sıfırlama vs hiçbir şekilde imei uçma sorunu yok tertemiz.

Anladığım kadarıyla yöntem bir çözüm üretmiyor. Cihazlara repair için uygun modem dosyası atarak yazılımsal kaçış yapılıyor.
Muhtemelen Xiaomi yeni bir sürüm ile bu konuda önlem alacak bu cihazlar da belli bir alt sürümde sıkışıp kalacak. Ben acele etmeyin derim.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
savioranqel68, poco f2 pro kullanıyorum, sim 1 de rsa kilidi olduğundan dolayı sadece sim 2 ye malum işlem yapılabildi diye biliyorum. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
Üstadım ben güncel modeller için RSA korumasının olmadığını belirttim. Sim 1 de bir koruma mevcut bu doğrudur. Fakat sim 2 için geçerli değil. Ayrıca RSA koruması varsa neden plaka yazıldığında sim 1 null oluyor RSA koruması olsaydı bu sim 1 null olmazdı diye düşünüyorum. Tabi bu örnek eski cihazlar için örneğin mi 10 da sim 1 null olmuyor ve değişmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı şeyleri söylüyoruz üstad
Hocam Allah aşkına siz ne anlatıyorsunuz (konuyu açan) birincisi rsa falan çözülmedi eng rom ve modem dosyası ile çözüldü ve şuanlık sadece mi 11 lite 4g ve redmi note 10 pro çözüldü ama rn10 pro dada mi 11 lite dosyaları kullanıldığı için sorunlar var biraz araştırma açıp acsaydınız konuyu keşke birde kıdemli üye olacaksınız

Ve plaka ne Allah aşkına IMEI yazsaydınız bari

Rsa kırılmadi zaten fabrika romu ile çözüldü eğer rsa olmasaydı yıllardır çift sim IMEI atıyor olurdun

mcaglarr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
note3pro
Konular
53
anladığım kadarıyla abi samsungtaki gibi guncelleme yapılmadan kullanılması hard reset atılmaması gibi durumlar mevcut ama yılların xiaomi kullanıcısı olarak
bu mümkünmü?samsungtaki yazılımsal stabilitenin yarısı bile yok xiaomide gereksiz bir tartışma alıp başını gidiyor burada..

sonuç olarak;her defasında işlem yapma yeteneğin varsa yada çevrende böyle biri varsa al veyahut her defasında 50-100 sıkıştırmayla çözebiliyorsan al,,
işin nihayetinde bu telefon altından olsa bunların hepsi bıkkınlık yapar bi vakitten sonra, dolayısıyla kayıt yapılan modellere yönelmek akıl işi gözüküyor.
durum oyle bir hal aldıki s20fe 5000 lerde satılıyorken xiaomi mi 10 8000 lerde.(lütfen emsalmi tartışmaları açmayın anlatmaya çalıştığım şey başka birşey)
bide bunun üzerine rsa kilidiyle xiaomi kavimler göçüne zorluyor insanları..

Üst Alt