Aslında arkadaşlar yazmış ama bir defa da ben tekrar edeyim; kesin olarak hayır, çözünürlüğü 4K yapamazsınız. Yani sizi kandırmışlar siz de sazan misali inanmışsınız. Çünkü 4K donanımsal olarak bulunması gereken ve yazılımsal olarak eklenmesi mümkün olmayan bir durum. Ekranınızın eninde yer alan ledlerin sayısının boyunda yer alan ledlerin sayısına çarpımı size ekranın çözünürlüğünü verir. Fiziksel LED eklemeniz mümkün olmadığı için yazılımla ekran çözünürlüğünü de artıramazsınız... Test etmek için bir büyüteç ise ekranınızın eninde ve boyunda yer alan ledleri teker teker sayınız. Cihazınıza yükleyeceğiniz bir uygulamaya bu konuda güvenemezsiniz çünkü her uygulama üreticiden aldığı verileri veya değiştirilmiş verileri paylaşır, sizin fiziki led sayınızı ölçen uygulama yok.
Asıl yazma nedenim ise size katılıyorum, bilgi paylaşılır ve geliştirilir fakat çok temel bir bilgi ile doğrulanabilecek/yanlışlanabilecek bir sav ile hem kendi cihazınıza hem de konuyu okuyan kişilerin cihazlarına zarar verebilecek bir tartışma ortamı yaratmaya çalışmak, böylesine bir ortam yaratırken de muhataplarınızı ciddiye almamak gerçekten sorunlu ve sorumsuz bir davranış...
Örnek vermem gerekirse... Yüklediğiniz modun veya dosyanın kandırmaca olduğu çok bariz. Bu dosyayı ve kodlarını incelediniz mi? Dosyanın sadece bu kandımaca verileri değil de bir süre sonra etkinleşecek ve cihazınızı kullanılmaz hale getirecek partisyon resetleyen brick kodlarını içermediğine ya da veri transferi yapmadığına emin misiniz? Eğer dolandırmak veya biraz eğlenmek üzere hem bilgisi az hem de safça üzerine bir de kendini akıllı sanan bir 13T kullanıcısı arıyor olsaydım yapacağım dosya tam olarak bu şekilde olurdu
Böyle tuzağa düşmediğinize emin misiniz?
Neyse umalım da bu dosyayı hazırlayıp sizinle paylaşan kişinin tek amacı bu şekilde bu yazdıklarınızı görüp eğlenmek olsun. Aksi durumda çok büyük geçmiş olsun