Soru Root yetkisi ile ekran çözünürlüğü yükseltmenin zararı varmıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
43
Bakın demek istediğimi ya anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz beyfendi ekrandaki piksel sayısı artmadığı sürece çözünürlüğü arttıramazsınız diyorum hâlâ şu root bu kernel bu satış politikası diyorsunuz iki burun deliğiniz varken göbek deliğinden de nefes almayı deniyorsunuz resmen, ekrandaki piksel sayısını arttırdığınıza dair ve gerçekten çözünürlüğü arttırabildiğinize dair kanıtlarınızla sizi bekliyorum, millet salak zaten 2,4K destekleyen ekranları 1080P kullansın bi siz akıllısınız
13t nin paneli zaten 4k destekliyor 4k video izlenebiliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakın demek istediğimi ya anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz beyfendi ekrandaki piksel sayısı artmadığı sürece çözünürlüğü arttıramazsınız diyorum hâlâ şu root bu kernel bu satış politikası diyorsunuz iki burun deliğiniz varken göbek deliğinden de nefes almayı deniyorsunuz resmen, ekrandaki piksel sayısını arttırdığınıza dair ve gerçekten çözünürlüğü arttırabildiğinize dair kanıtlarınızla sizi bekliyorum, millet salak zaten 2,4K destekleyen ekranları 1080P kullansın bi siz akıllısınız

Ekli dosyalar

• 20240505_140100.jpg
    20240505_140100.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

xRaven

Return My Queen ♱
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali İmran
Cihazım
15 Pro Max
Konular
16
13t nin paneli zaten 4k destekliyor 4k video izlenebiliyor
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
aynen eminim 4k destekliyordur sen videoyu 4k seçince 4k gördüğünü falan mı sanıyorsun. DevInfo dan ss atmışsın bide, düzenlediğin ayarın orda düzenlenmiş olarak görünmesini mi kanıt olarak sunuyorsun dayı ben ikna oldum sen ekran çözünürlüğünü yükseltmişsin helal olsun yıktın bütün satış stratejilerini. Sana en basitinden bi test yönetmi söyleyeyim ben, şimdi ekranına git hafif nokta kadar bi su koy orda pikselleşmeyi göreceksin ondan sonra git 1080P ve 4k ya aldığında oluşan piksel sayısını gözlemle bak bakalım fark olacak mı zeki bey.

Yalan yanlış bilgi vermekten dolayı bunun konusunu kapattıramıyor muyuz ya

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
43
aynen eminim 4k destekliyordur sen videoyu 4k seçince 4k gördüğünü falan mı sanıyorsun. DevInfo dan ss atmışsın bide, düzenlediğin ayarın orda düzenlenmiş olarak görünmesini mi kanıt olarak sunuyorsun dayı ben ikna oldum sen ekran çözünürlüğünü yükseltmişsin helal olsun yıktın bütün satış stratejilerini. Sana en basitinden bi test yönetmi söyleyeyim ben, şimdi ekranına git hafif nokta kadar bi su koy orda pikselleşmeyi göreceksin ondan sonra git 1080P ve 4k ya aldığında oluşan piksel sayısını gözlemle bak bakalım fark olacak mı zeki bey.

Yasin küçük galiba heycanin ondan ama ben senle tartismiyorum biye kendi kendine rolleniyorsun 😀 kanıt istedin gosterdim bunu testini yapabilecegimiz bir uygulama varsa söyle ordan deneyelim

Androidden anlamıyorsun herhalde düzenlediğini ayar demişsin 😀 düzenlemeyle ekran çözünürlüğü değişmez rootlu uygulama ile değişir + iyi oku bak current çözünürlük yazıyor orda translateden cevir current neymiş.gor

Ekli dosyalar

• 20240505_181852.jpg
    20240505_181852.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 21

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
4k desteği ile 4k aynı şey değil. Çözünürlüğü arttırırsınız, ekran görüntüsü veya kaydı aldığınızda da bu şekilde görebilirsiniz fakat ekranda sizin gözünüzle gördüğünüz max donanım neyi destekliyorsa o olur. Panel modelini bulup özelliklerini araştırın kısaca. Çözünürlükteki sayıların yatay ve dikey olarak pikselleri temsil ettiğiniz bildiğinizi düşünüyorum. Zarar olarak batarya kullanımını arttıracaktır, gereksiz donmalar takılmalar yapabilr. Batarya kullanımı artmasının sebebi ise sistem daha yüksek çözünürlükte işleme yapacaktır, bilgisayar gibi düşünün, çözünürlüğü arttırdığınızda gpu kullanımı artar ve fps düşüşü olur. Fakat sizin gözle görebileceğiniz olumlu yönde bir kalite farkı olması mümkün değil.

Son düzenleme:

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
43
4k desteği ile 4k aynı şey değil. Çözünürlüğü arttırırsınız, ekran görüntüsü veya kaydı aldığınızda da bu şekilde görebilirsiniz fakat ekranda sizin gözünüzle gördüğünüz max donanım neyi destekliyorsa o olur. Panel modelini bulup özelliklerini araştırın kısaca. Çözünürlükteki sayıların yatay ve dikey olarak pikselleri temsil ettiğiniz bildiğinizi düşünüyorum. Zarar olarak batarya kullanımını arttıracaktır.
Bakınız panelin wqhd+ desteklediği yazıyor burda yani benim dediğim doğru üretici tarafından yazılımla kısıtlanmış

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240505_183129_Chrome.jpg
    Screenshot_20240505_183129_Chrome.jpg
    476,2 KB · Görüntüleme: 22

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5

Burada cevap yazanlardan birisi IT danışmanı, öyle yaptım oldu, firmalar bize komplo kuruyor, kısıtlıyor gibi çıkıp da gördüğünüz gibi uzunca açıklama yapacak birisi değil. Yine de siz ısrar ediyorsanız sizin dediğiniz gibi olsun. Zamanında ben de S3 telefonuma port S5 romu kurmuştum, sistemde ayarlarında dahil Galaxy S5 olarak görünüyordu, demek ki yenisini almaya gerek yokmuş dosyalarla oynayarak aynı işletim sistemini kullanabiliyormuşuz, şuan kullandığım roma da AOD eklemişler, ekran Amoled de değil hatta, demek ki firma da koyabilirdi, bunlar hep kısıtlama bunlar. Bu arada çevirmeden ekledim öylece, yukarıdaki mesajlardan birisinde üst düzey yabancı dil bilginizi belirtmişsiniz o yüzden gerek duymadım.

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
43

Burada cevap yazanlardan birisi IT danışmanı, öyle yaptım oldu, firmalar bize komplo kuruyor, kısıtlıyor gibi çıkıp da gördüğünüz gibi uzunca açıklama yapacak birisi değil. Yine de siz ısrar ediyorsanız sizin dediğiniz gibi olsun. Zamanında ben de S3 telefonuma port S5 romu kurmuştum, sistemde ayarlarında dahil Galaxy S5 olarak görünüyordu, demek ki yenisini almaya gerek yokmuş dosyalarla oynayarak aynı işletim sistemini kullanabiliyormuşuz, şuan kullandığım roma da AOD eklemişler, ekran Amoled de değil hatta, demek ki firma da koyabilirdi, bunlar hep kısıtlama bunlar. Bu arada çevirmeden ekledim öylece, yukarıdaki mesajlardan birisinde üst düzey yabancı dil bilginizi belirtmişsiniz o yüzden gerek duymadım.

Kendiniz yazmadinizmi hocam panelinizi araştırın diye araştırdım fotosunuda attım panel wqhd+ 120hz yi destekliyor hatta fulhd de 180 hz destekliyormus şimdi 180 hz ayarlamayi denigcem 😀😀teşekkür ederim panelin desteğine bakmamı soylediginiz için ben sorumun cevabini aldim benim burda derdim komplo.teorisi kurmak değil bu yıllardır olan bir olay her sektorde oluyor telefonlardada var bu olay sonuçta birçok modül kilitli özellikleri açmak için. Mevcut piyasada bu aybi öyle olabilir yani

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Paneli baya araştırdım ama bulamadım, hızlıca bulmuşsunuz bu işi biliyorsunuz clap~~
Bir önceki mesajımda 4k ve 4k desteği aynı şey değil dedim fakat ısrarla display support alanını bulup gelmişsiniz. 2 tip panel varmış telefonda bir Xiaomi klasiği, yüksek özellikli olanda CSOT diğerinde Tianma(meşhur ghost touch sorunuyla ünlü tip), bunun dışında bir detay bulamadım. Dediğim gibi sizin istediğiniz olsun, biraz daha uğraşın 8k yapın belki kendisi duvara yansıtır. Ben üretim/montaj sektöründeyim ve dediğiniz kısıtlamaları çok çok iyi biliyorum merak etmeyin fakat örnek olarak bir arabaya koyulan kabloları dahil çekilen ve sonradan istendiği taktirde aktif edilebilecek bir sistem olur, anlarım. İleride bundan para kazanmak için yapılmış aktif edilebilir ve bu bir stratejidir(ne kadar etik olduğunu bilemem) derim fakat telefon ekranında bu tarz bir kısıtlama yapmanın ne gibi bir amacı olabilir? Üstelik bahsettiğiniz olayı yazılımsal olarak yapabiliyorsunuz. 2-3 sene sonra güncelleme destediğini kesip dönüp arkasına bakmayacak firma neden size böyle bir kısıtlama yapsın ve politika uygulasın? Bu mesajdan sonra yazmayıp konu takibini bırakacağım, mantık sınırları dışına daha fazla çıkmak pek de sağlıklı olmayabilir.

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
43
Paneli baya araştırdım ama bulamadım, hızlıca bulmuşsunuz bu işi biliyorsunuz clap~~
Bir önceki mesajımda 4k ve 4k desteği aynı şey değil dedim fakat ısrarla display support alanını bulup gelmişsiniz. 2 tip panel varmış telefonda bir Xiaomi klasiği, yüksek özellikli olanda CSOT diğerinde Tianma(meşhur ghost touch sorunuyla ünlü tip), bunun dışında bir detay bulamadım. Dediğim gibi sizin istediğiniz olsun, biraz daha uğraşın 8k yapın belki kendisi duvara yansıtır. Ben üretim/montaj sektöründeyim ve dediğiniz kısıtlamaları çok çok iyi biliyorum merak etmeyin fakat örnek olarak bir arabaya koyulan kabloları dahil çekilen ve sonradan istendiği taktirde aktif edilebilecek bir sistem olur, anlarım. İleride bundan para kazanmak için yapılmış aktif edilebilir ve bu bir stratejidir(ne kadar etik olduğunu bilemem) derim fakat telefon ekranında bu tarz bir kısıtlama yapmanın ne gibi bir amacı olabilir? Üstelik bahsettiğiniz olayı yazılımsal olarak yapabiliyorsunuz. 2-3 sene sonra güncelleme destediğini kesip dönüp arkasına bakmayacak firma neden size böyle bir kısıtlama yapsın ve politika uygulasın? Bu mesajdan sonra yazmayıp konu takibini bırakacağım, mantık sınırlar
Planlı eskitmeyi firmalar bile kabul etmişken benim söylediğim nasıl mantıksız geliyor anlamadım 😀

Bir önceki mesajımda 4k ve 4k desteği aynı şey değil dedim fakat ısrarla display support alanını bulup gelmişsiniz. 2 tip panel varmış telefonda bir Xiaomi klasiği, yüksek özellikli olanda CSOT diğerinde Tianma(meşhur ghost touch sorunuyla ünlü tip), bunun dışında bir detay bulamadım. Dediğim gibi sizin istediğiniz olsun, biraz daha uğraşın 8k yapın belki kendisi duvara yansıtır. Ben üretim/montaj sektöründeyim ve dediğiniz kısıtlamaları çok çok iyi biliyorum merak etmeyin fakat örnek olarak bir arabaya koyulan kabloları dahil çekilen ve sonradan istendiği taktirde aktif edilebilecek bir sistem olur, anlarım. İleride bundan para kazanmak için yapılmış aktif edilebilir ve bu bir stratejidir(ne kadar etik olduğunu bilemem) derim fakat telefon ekranında bu tarz bir kısıtlama yapmanın ne gibi bir amacı olabilir? Üstelik bahsettiğiniz olayı yazılımsal olarak yapabiliyorsunuz. 2-3 sene sonra güncelleme destediğini kesip dönüp arkasına bakmayacak firma neden size böyle bir kısıtlama yapsın ve politika uygulasın? Bu mesajdan sonra yazmayıp konu takibini bırakacağım, mantık sınırları dışına daha fazla çıkmak pek de sağlıklı olmayabilir.
Ekranı 720p ye alip settings database edior ile screen hz yi 280 yaptığımda ekranın verdiği orana bakın 😀 tekrar teşekkür ederim panelin özelliklerine bakmasam bu aklıma gelmezdi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-05-05-19-37-42-096_com.TechTool.refreshrate.jpg
    Screenshot_2024-05-05-19-37-42-096_com.TechTool.refreshrate.jpg
    181,7 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
43
180 hz ayarlardada aktif gözüküyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-05-05-20-00-40-026_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-05-05-20-00-40-026_com.android.settings.jpg
    325 KB · Görüntüleme: 21
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt