Rehber Root (Magisk) Uyarısı Veren Uygulamaların Çözümü

mssy21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed Ali
Cihazım
Redmi note 12S
Konular
6
Akbank mesaj gönderdi root tan dolayı 25 aralıktan itibaren kullanamayacaksınız diye. şu an girişte vs sorun yok hatta parmak izi ile giriyordum. Ne yapabiliriz acaba ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3 gün öncesine kadar kullanılan QNB Finans bank uygulaması (cihazınızda malware tespit edildi) uyarısı verip çalışmıyor.

Magisk yüklüyken Kitesun Mask yükledik
Yama istedi kuruldu
Robot yok magisk yükle yazdı
Magisk'i twrp'den flashlandı
Yine çözüm olmadı.

Magisk manager - Magisk ve Kitesun Mask (magisk delta) uygulamalarını kaldırdık
Sadece magisk delta kurduk
Twrp'den magisk flashladık
Magisk hide, uygulama gizleme, zygisk, sulist, hepsini denedik yinede QNB finansbank uygulaması çalışmıyor.

Acaba hatalı yaptığımız birşey mi vardır yoksa QNB mi sorunlu?

Deneyen var mıdır yada bu sorunu nasıl aştınız?
Belli ki tüm bankalar yeni bir geliştirme yaptı. Rootçular göreve :)

kurum1520

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Mı 9T Pro
Konular
0
Ne yapacağız nasıl çözeceğiz banka uygulamaları bir bir dökülmeye başladı yok mu bir çözüm bulan?

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Ne olduysa dünkü EU güncellemesinden sonra oldu,bugün garanti root uyarısı vermeye başladı,kapayıp açtım, fayda etmedi, 27 yi 28.1 e güncelledim omadı, hatta Shamiko bile yükledim ama nafile...rootu/magiski kaldırdım, sorun çözüldü8=)

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Artık bankalar uyanmaya başladı Skorpi hocam. Bilhassa özel bankalar bu güvenlik konusunda çok daha hassas davranıyorlar. Kilit açılması ve root gibi telefon sistemine haricen yapılan müdahaleler güvenlik açığı olarak görülüyor. Korkarım yakında bırakın rootlu olmayı bl kilidi açık ve stock rom harici custom rom kullanan cihazlar bile error vermeye başlayacak. Çünkü bu adamların tek derdi bizi ve yatırımlarımızı korumak.
Garip olan ise özel bankaların aksine kamu bankalarının bu konuda çok daha esnek ve müsamahalı davranması. wasntme~~

kurum1520

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Mı 9T Pro
Konular
0
Sinirden magiski root u kaldırdım. Dil modülü gitti. Saftynette gitti. İyice köşeye sıkışacağız anlaşılan

Violonist

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Feyyaz
Cihazım
RN 13 pro 5g
Konular
6
Arkadaşlar alttaki assistant modülle birlikte magisk uygulamasını gizledim, böyle kullanabiliyorum,
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Artık bankalar uyanmaya başladı Skorpi hocam. Bilhassa özel bankalar bu güvenlik konusunda çok daha hassas davranıyorlar. Kilit açılması ve root gibi telefon sistemine haricen yapılan müdahaleler güvenlik açığı olarak görülüyor. Korkarım yakında bırakın rootlu olmayı bl kilidi açık ve stock rom harici custom rom kullanan cihazlar bile error vermeye başlayacak. Çünkü bu adamların tek derdi bizi ve yatırımlarımızı korumak.
Garip olan ise özel bankaların aksine kamu bankalarının bu konuda çok daha esnek ve müsamahalı davranması. wasntme~~
Ağzınızdan da maşallah bal akıyor Sayın felaket tellalı hocam

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Mi 11
Konular
10
Daha önce başka bir konu başlığında da yazmıştım. Xiaomi 14 Ultra kullanıyorum. Bootloader kilidim açık. Telefonumda root var. Magisk root. Kendimce bulduğum çözümü yazıyorum. Bugün 12 Aralık 2024 ve halen çok şükür sorunsuz tüm bankacılık uygulamalarını kullanabiliyorum.

Magisk üzerinden bankacılık uygulamasını aşabilirsiniz. 5 adet bankacılık uygulaması kullanıyorum. Hiçbirinde sorun yaşamıyorum.
1-Enpara
2-Qnb
3-Akbank
4-Ziraat
5-Yapı Kredi

Kendimce bulduğum çözüm :
1- Tüm bankacılık uygulamaları silinecek ve aşağıda anlattığım usülde yüklenmeli.
2- Yapılacak ilk iş, Magisk gizle yapıyorum ve devamında magisk için bir isim girmem isteniyor, rastgele bir isim giriyorum. (Tel yeniden başlatmalı.)
3- Magisk Zygisk ve altındaki reddetme listesini zorla seçeneklerini etkinleştiriyoruz. (Tel yeniden başlatmalı.)
4- Bankacılık uygulamalarını yüklüyoruz, ama ÇALIŞTIRMIYORUZ.
5- Magisk uygulamasını açıyoruz ve Reddetme listesini yapılandır seçeneğinden bankacılık uygulamasını seçiyoruz. Ama burada bir şeye dikkat etmeliyiz
Bankacılık uygulamasını seçince, banka uygulamasına ait mavi çizgi tamamen uzun olmalı. uzun değilde yarım falan kalmışsa, burada bankacılık uygulamasının üzerine tıklanacak ve açılan listedeki bankacılık uygulamasına ait com... seçeneklerinin hepsi seçilerek mavi çizgi tam uzunlukta olması sağlanmalı.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu yöntemi deneyip sonucu burada paylaşabilirsiniz.

Üst Alt