Çözüldü Rom yüklerken karşılaştığım problem

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global stabil 1.0.4
Telefon Modeli
Xiaomi mi 9t
Bootloader Kilidi
Açık
Xiaomi mi 9t telefonuma twrp üzerinden revos rom yükledim, reboot yapınca Redmi yazısından sonra twrp ye attı, twrp üzerinden daha önce backup ını aldığım yedeği yüklemek istediğimde hafıza yerinde şu ekran geldi, yardım lütfen, ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG20200210012549.jpg
    IMG20200210012549.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 58

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
serbetcan555
Hocam durum xiaomi ile alakalı değil. size şöyle izah edeyim xiaomi aslında kullanıcı dostu bir marka eski miui sürümlerinde stock romu bile rootlu gelirdi düşünün.
aradan geçen yıllar xiaominin büyüyüp global pazara hitap etmesi ve google androidde güvenliğe ağırlık vermesi birde üretici markalara google android lisansı vermek için ortaya koyduğu sözleşmeler baskılar var tüm bunlar şartları değiştirdi.
toparlamak gerekirse xiaomiyi suçlu bulduğumuz sevmediğimiz bi çok şeyin arkasında google yatıyor.
sizin twrp sorununuz depolama alanını android şifreliyor xiaomi değil.
yeni çıkan xiaomi modellerinde google arama ve mesajlaşma uygulaması google baskısıyla oldu herkes bundan rahatsız.
playstoredaki cihaz sertifikasız sorunu yine google sayesinde gelişen bi durum custom rom ve rootu sevmiyor google.
oem unlock bootloader kilidi dediğimiz olay google tarafından üreticilere bunu koyup uygulaması için şart koşuldu böylece google kilidi açık ve rootlu cihazları anlayıp ona göre davranmak istiyor netflix sorunları banka uygulaması sorunları vs daha çok şey varda şimdilik bu kadar yeterli hocam.
Bu yazdıklarınız benim yazdıklarımı pek değiştirmiyor, sonuçta yine problem yaşayıp uğraşıyoruz hep beraber, ayrıca ben xiaomi dahil suçlu aramıyorum, sadece yaşanan hatalarla ilgili saatlerce forum sitelerinde çözüm aramak istemiyorum. Bunuda bana hangi marka telefon sağlarsa benim satın alacağım en iyi telefon odur.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Bu bir hata değil hocam güvenlik cihazın çalınmaya ve hırsızlığa karşı koruması marka üzerine düşeni yapıyor sadece telefonunuz çalınsa ve çalan kişi eliyle koymuş gibi özel dosyalarınıza mesajlarınıza erişse hoş olmaz dimi.
ama biz kendi isteğimizle twrpden format data uygulayıp şifrelemeyi kaldırıyoruz ve custom rom yükleyip cihazın güvenlik olayını yok ediyoruz.
yıllardır androidi hiç güvenli değil diye yaftaladılar şikayet ettiler şimdi ise bi takım önlemler alınınca yine şikayet ediyoruz şu dünyada herkesi memnun etmek mümkün değil illa bi taraf beğenmeyecektir bişeyleri.

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Bu bir hata değil hocam güvenlik cihazın çalınmaya ve hırsızlığa karşı koruması marka üzerine düşeni yapıyor sadece telefonunuz çalınsa ve çalan kişi eliyle koymuş gibi özel dosyalarınıza mesajlarınıza erişse hoş olmaz dimi.
ama biz kendi isteğimizle twrpden format data uygulayıp şifrelemeyi kaldırıyoruz ve custom rom yükleyip cihazın güvenlik olayını yok ediyoruz.
yıllardır androidi hiç güvenli değil diye yaftaladılar şikayet ettiler şimdi ise bi takım önlemler alınınca yine şikayet ediyoruz şu dünyada herkesi memnun etmek mümkün değil illa bi taraf beğenmeyecektir bişeyleri.
Haklısınız

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Hocam aynı cihazı kullanıyoruz ve linkte kendi çekimim olan "Kurulum Talimatları" spoyler içindeki videoyu izleyerek konuda ki romu yüklemenizi isterim. Yine konu da yer alan twrp sürümünü kullanın...

Hocam verdiğiniz linki detaylı inceledim, elinize emeğinize sağlık, HARİKA anlatmışsınız, başından bunu okuyup uygulasaymışım hiç bir problem olmazmış, bazı şeyler değişmiş, ben eski bilgilerime göre rom atmıştım. Son bir şey sorucam, aldığım backup'ı pc'ye atıcam, rom kurduktan sonra twrp klasörü içine atıp restore yapabiliyormuyum???

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Hocam verdiğiniz linki detaylı inceledim, elinize emeğinize sağlık, HARİKA anlatmışsınız, başından bunu okuyup uygulasaymışım hiç bir problem olmazmış, bazı şeyler değişmiş, ben eski bilgilerime göre rom atmıştım. Son bir şey sorucam, aldığım backup'ı pc'ye atıcam, rom kurduktan sonra twrp klasörü içine atıp restore yapabiliyormuyum???

Hocam aynı rom olmadığı için yedekten yükleme yaptığınızda hata verebiliyor, tavsiyem temiz kurulum yapmanız, yedekten yükleme yapmayın.

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Hocam aynı rom olmadığı için yedekten yükleme yaptığınızda hata verebiliyor, tavsiyem temiz kurulum yapmanız, yedekten yükleme yapmayın.
Peki bu durumda eskiden yaptığımız gibi backup alıp restore yapamayacakmıyız hiç, bu büyük kolaylık oluyordu, eski olan herşey olduğu gibi kurabiliyorduk böylece.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Peki bu durumda eskiden yaptığımız gibi backup alıp restore yapamayacakmıyız hiç, bu büyük kolaylık oluyordu, eski olan herşey olduğu gibi kurabiliyorduk böylece.

Hocam uygulamaları yedek alıp yüklersiniz ama onda bile bazı uygulamalar hata veriyor ama cihaz ayarlarını yedekten yüklerseniz en basiti sistem başlatıcı sürekli durdu hatası verebilir. Linkten yedek alma metotlarına bakın ama tavsiyem cihaz ayar yedeği alıp yüklemeyin..

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Hocam uygulamaları yedek alıp yüklersiniz ama onda bile bazı uygulamalar hata veriyor ama cihaz ayarlarını yedekten yüklerseniz en basiti sistem başlatıcı sürekli durdu hatası verebilir. Linkten yedek alma metotlarına bakın ama tavsiyem cihaz ayar yedeği alıp yüklemeyin..

Çok zahmetli olmuş bu eskiden ne güzel Miui tabanlı romdan diğer Miui roma geçiş yaparken sıkıntı olmuyordu, şimdi titanium backup sadece programları yedekliyor, resim video vs ben tek tek yedekliyicem, mi buluta atayım desem evde wifi yok, telefonun İnterneti sınırlı, çok kötü olmuş bu işler. Yukarıda bir arkadaş orange fox ile 4 wipe yapabilirsiniz demiş, yani sanırım bizim eski sistem, bu şekilde sanırım backup ıda geri yükleyebilirim, bu konuda bilginiz varmı acaba??

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Çok zahmetli olmuş bu eskiden ne güzel Miui tabanlı romdan diğer Miui roma geçiş yaparken sıkıntı olmuyordu, şimdi titanium backup sadece programları yedekliyor, resim video vs ben tek tek yedekliyicem, mi buluta atayım desem evde wifi yok, telefonun İnterneti sınırlı, çok kötü olmuş bu işler. Yukarıda bir arkadaş orange fox ile 4 wipe yapabilirsiniz demiş, yani sanırım bizim eski sistem, bu şekilde sanırım backup ıda geri yükleyebilirim, bu konuda bilginiz varmı acaba??

Hocam videomda anlattığım gibi yaparsanız format data/yes sonrası cihazda yedek vs kalmıyor zaten ? 4 wipe dediği ne acaba ?

Rom değişikliklerinde muhakkak format data yapılmalı aksi halde rom yükleme de hata alır ve eninde sonunda format data yapmak zorunda kalırsınız.

Siz dediğiniz yöntemi bir deneyin olursa ne ala olmaz ise mualla demişler :)

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Hocam videomda anlattığım gibi yaparsanız format data/yes sonrası cihazda yedek vs kalmıyor zaten ? 4 wipe dediği ne acaba ?

Rom değişikliklerinde muhakkak format data yapılmalı aksi halde rom yükleme de hata alır ve eninde sonunda format data yapmak zorunda kalırsınız.

Siz dediğiniz yöntemi bir deneyin olursa ne ala olmaz ise mualla demişler :)
Dediğim konuya geri döndük, güvenlik diye işin cılkını çıkarmışlar, backup işi çok iyi oluyordu, yukarıda arkadaşımızın dediği gibi google bu işlere girmeyin diyor bizde girmeyelim o zaman.

Oyla:
Üst Alt