Çözüldü Rom yüklerken karşılaştığım problem

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global stabil 1.0.4
Telefon Modeli
Xiaomi mi 9t
Bootloader Kilidi
Açık
Xiaomi mi 9t telefonuma twrp üzerinden revos rom yükledim, reboot yapınca Redmi yazısından sonra twrp ye attı, twrp üzerinden daha önce backup ını aldığım yedeği yüklemek istediğimde hafıza yerinde şu ekran geldi, yardım lütfen, ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG20200210012549.jpg
    IMG20200210012549.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 58

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Dosyalar şifreli oluyor format data yapmadığınız da bu da o yüzden böyle işte. İlk rom kurulumunuzda ilk önce format data yapın decyrpt etmek için.
Yeni çıkan twrp lerde sistem değişmiş demekki, eski twrp lerde hep 4 wipe yapılarak rom atılırdı, hatta forumda dikkat edin eski xiaomi telefonlarda rom kurulum talimatlarında hep 4 wipe anlatılır.

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Hocam aynı cihazı kullanıyoruz ve linkte kendi çekimim olan "Kurulum Talimatları" spoyler içindeki videoyu izleyerek konuda ki romu yüklemenizi isterim. Yine konu da yer alan twrp sürümünü kullanın...

Artık çekiniyorum inanın brick falan yaparım diye, yaklaşık 1 senedir rom atmıyordum, bazı şeyler değişmiş. Bunları sıkı takip etmek lazım.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Artık çekiniyorum inanın brick falan yaparım diye, yaklaşık 1 senedir rom atmıyordum, bazı şeyler değişmiş. Bunları sıkı takip etmek lazım.

Custom romlarda brick olmaz hocam. Ana kartı yakmadığınız sürece her duruma çare bulunur....

Verdiğim linkten önce twrp yi sonra romu kurun mis gibi kullanın.....

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Custom romlarda brick olmaz hocam. Ana kartı yakmadığınız sürece her duruma çare bulunur....

Verdiğim linkten önce twrp yi sonra romu kurun mis gibi kullanın.....
Bakalım dostum hayırlısı, o dediğiniz çareyi forumda uzun uzun sorup bulana kadar insanın göbeği çatlıyor, dün gece saatlerce araştırdım datayı kurtarabilirmiyim diye, en sonunda kurtaramayacağımı öğrenince mecbur format data yaptım.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Bakalım dostum hayırlısı, o dediğiniz çareyi forumda uzun uzun sorup bulana kadar insanın göbeği çatlıyor, dün gece saatlerce araştırdım datayı kurtarabilirmiyim diye, en sonunda kurtaramayacağımı öğrenince mecbur format data yaptım.

Hocam forumda cihazınızın ana konusunu takip edin yeterli Yes~~

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Geçmiş olsun. artık xiaomi ve bazı markalarda işler bi tık karmaşıklaştı çok daha dikkat etmek gerekiyor eskiye göre.
önceden tıkır tıkır rom atıp kullanırdık brickmiş depolama şifrelemesi hesabı kaldırma işlemleri yoktu.
bu yüzden xiaomi telefon aldığımda ilk 4 ayım falan xiaomiyi çözmekle anlamakla geçti ve bende twrp ilk yüklediğimde depolama 0mb ve boş görünüyodu sonradan uyandım olaylara :)

Oyla:

serbetcan555

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
servetcan
Cihazım
xiaomi mi 9t
Konular
6
Geçmiş olsun. artık xiaomi ve bazı markalarda işler bi tık karmaşıklaştı çok daha dikkat etmek gerekiyor eskiye göre.
önceden tıkır tıkır rom atıp kullanırdık brickmiş depolama şifrelemesi hesabı kaldırma işlemleri yoktu.
bu yüzden xiaomi telefon aldığımda ilk 4 ayım falan xiaomiyi çözmekle anlamakla geçti ve bende twrp ilk yüklediğimde depolama 0mb ve boş görünüyodu sonradan uyandım olaylara :)
Benimde anlatmak istediklerim bunlar işte, eskiden twrp'de dosya şifrelemesi yoktu, yeni çıkmış,ben görünce ne olduğunu bile anlayamadım. Bir süre takip etmedinizmi değişimleri, ipin ucu kaçıyor, bir yerde hata oluşuyor. Bu durumda 3 seçenek var , ya xiaomi almayacaksınuz ya da xiaomi alıp rom mom atmayacaksınız, olduğu gibi kullanacaksınız, son ve yorucu seçenek: hata yapmamak için tüm gelişmeleri sıkı bir şekilde takip edip rom atacaksınız.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
serbetcan555
Hocam durum xiaomi ile alakalı değil. size şöyle izah edeyim xiaomi aslında kullanıcı dostu bir marka eski miui sürümlerinde stock romu bile rootlu gelirdi düşünün.
aradan geçen yıllar xiaominin büyüyüp global pazara hitap etmesi ve google androidde güvenliğe ağırlık vermesi birde üretici markalara google android lisansı vermek için ortaya koyduğu sözleşmeler baskılar var tüm bunlar şartları değiştirdi.
toparlamak gerekirse xiaomiyi suçlu bulduğumuz sevmediğimiz bi çok şeyin arkasında google yatıyor.
sizin twrp sorununuz depolama alanını android şifreliyor xiaomi değil.
yeni çıkan xiaomi modellerinde google arama ve mesajlaşma uygulaması google baskısıyla oldu herkes bundan rahatsız.
playstoredaki cihaz sertifikasız sorunu yine google sayesinde gelişen bi durum custom rom ve rootu sevmiyor google.
oem unlock bootloader kilidi dediğimiz olay google tarafından üreticilere bunu koyup uygulaması için şart koşuldu böylece google kilidi açık ve rootlu cihazları anlayıp ona göre davranmak istiyor netflix sorunları banka uygulaması sorunları vs daha çok şey varda şimdilik bu kadar yeterli hocam.

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Her şey de google yi suçlamanızı önermem xiaomi nin yeni politikası bu. Arb var arb yi google koyuyor ama google nin arb si bootloader kilidi açılınca gidiyor xiaomi de bootloaderi açsanız bile kalıyor.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt