İnceleme Redmi Note 9 Pro Toz Sorunu Çözümü Uzun Süreli İnceleme Tavsiyelerim Ve Önerilerim

seyamkk

Andromeda
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
RN 12 PRO 5G
Meslek
Elektrik teknisyen
Konular
22
Onuda düşündümde nozzle ı çok incelerden bulmak lazım hatta teypçilerin falan kullandığı siyah olan silikon dha iyi olabilir. Hemen donmadan spatulayla az dürttük mü servis bile anlamaz
Koçtaş veya bahuaus da bulunabilir

quppas

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
enes
Cihazım
redmi note 9pro
Konular
0
Temmuz ayında 64gb yeşil modelini almıştım, toz kaçma haberini gördükten sonra baktığımda 2 tane toz görünüyordu, hemen servise(evofone) gönderdim tarih 12 eylüldü. İşlem yapılmamasını, kusurlu cihaz olduğunu ve değişim istediğimi belirttim. 30 eylülde değişim/iade kararlı doa raporu çıktı. Raporla birlikte cihazı hepsiburadaya gönderdim değişim yapılmasını isteyerek. 12 ekimde sıfır cihaz tarafıma ulaştı. Yine aynı sorunu yaşamamak için kenarlara bant yapıştırdım ve lens korumalı silikon kılıf aldım. 3-4 gün sonra bantların gevşeyip çıktığını fark etmemle birlikte önceki cihazda olduğu gibi aynı yerde yine 2 adet toz olduğunu gördüm:) Hemen hepsiburada ve evofonu aradım. Yine servise göndermem gerektiğini söylediler. 1 ay beklemek istemediğimden bu sefer göndermeyeceğim.

Madem rapor aldın niye iade etmedin derseniz 2.9kya aldığım cihaz şu an 3.3-3.4k bandında ve zararlı çıkıyorum.
Paramızla rezil oluyoruz maalesef.
Tozlanma artarsa çerçeveyi çıkarıp temizlemeyi düşünüyorum.

Aslında hakem heyetine başvurup, mağduriyetimi belirterek güncel tutarında iade talep etmeyi düşünüyorum. Ama onun da sonuçlanması en az üç ay sürüyor.
İşin içinden çıkamıyorum anlayacağınız :)

cafeplus123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Turgut
Cihazım
Mi 10t
Konular
48
Bende de yeşil renk var 1 ay oldu sorun yok :)

Mehmetfe79

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi note 9 pr
Konular
0
Arkadaşlar merhaba, covid-19 a yakalandım ve yurtta izlolasyon sürecinde ikrn ürünü amazon Türkiye üzerinden iki gün önce aldım.evde kuzu gibi yatıyor yarın inşallah eve gidince yeni telefonu kullanacağım. Eski telefonumun(Huawei p9) ekranı çatlamıştı için yeni bir telefon alma ihtiyacı duydum ve maliyet performansı araştırması yaparak bu telefonda karar kıldım. Tabi sonra gördüm ki bir toz sorunu varmış. Tüm yazılanları okudum. Benim de telefonu kullanmadsn önce yapacağım ilk iş şeffaf oje ile toz kaçtığı söylenen yerleri ince uclu çok ince bir fırça ile kapatmak olacak. İşe yarar diye düşünüyorum. Mekanik saatlere de su gecirmesin diye yaptığım bir uygulama. Sonucunu buradsn paylaşırım. Bir de telefonla birlikte kamera korumalı şeffaf silikon kılıf da almıştım işe yarar belki....

aslan568

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
tekniker
Konular
33
Arkadaşlar merhaba, covid-19 a yakalandım ve yurtta izlolasyon sürecinde ikrn ürünü amazon Türkiye üzerinden iki gün önce aldım.evde kuzu gibi yatıyor yarın inşallah eve gidince yeni telefonu kullanacağım. Eski telefonumun(Huawei p9) ekranı çatlamıştı için yeni bir telefon alma ihtiyacı duydum ve maliyet performansı araştırması yaparak bu telefonda karar kıldım. Tabi sonra gördüm ki bir toz sorunu varmış. Tüm yazılanları okudum. Benim de telefonu kullanmadsn önce yapacağım ilk iş şeffaf oje ile toz kaçtığı söylenen yerleri ince uclu çok ince bir fırça ile kapatmak olacak. İşe yarar diye düşünüyorum. Mekanik saatlere de su gecirmesin diye yaptığım bir uygulama. Sonucunu buradsn paylaşırım. Bir de telefonla birlikte kamera korumalı şeffaf silikon kılıf da almıştım işe yarar belki....
illaki işe yarar hocam

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Toz sorununun renkle marka ile bir ilgisi yok. Bir kısım 9 proda çıktığı gibi bir kısım 9s tede oldu. Xiaomi bunun bir üretim hatası olduğunu ve garanti kapsamında olduğunu açıkladı ve özür diledi. Abartıldığı kadar yaygın bir sorun olmadığını üretimin küçük bir kısmında olduğunu kabul etti.
Bazı cihazlarda kamera üst kapağı cihaza yapışık değil. Burdan toz giriyor. Yeşil renk siyah kare olan 9prolardada diger dikdörtgen siyah kameralı olanlardada bu kapak birebir aynı. Fark kamera kapağında degil telefonun arka kapağında, buda toz durumunu engellemiyor.

Mehmetfe79

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi note 9 pr
Konular
0
Evet arkadaşlar. Dediğimi yaptım. Bakalım nasıl olacak. Ancak şunu söyleyebilirim ki aldığım kılıf bu konuda işe yarar görünüyor.

Linkten ürünü inceleyebilirsiniz. Artık bir ay sonra durumu paylaşırım sizlerle. :D

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Evet arkadaşlar. Dediğimi yaptım. Bakalım nasıl olacak. Ancak şunu söyleyebilirim ki aldığım kılıf bu konuda işe yarar görünüyor.

Linkten ürünü inceleyebilirsiniz. Artık bir ay sonra durumu paylaşırım sizlerle. :D
Sanki biraz tuzluya gelmiş. Aynısının üstelik köşeleri takviyeli, kulaklık ve şarj girişi kapaklı olanını kılıfıcıdan 20 tl ye almıştım.

Üst Alt