Soru Redmi note 9 pro Tianma Panel?

ugucum0202

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
37
Redmi note 9 Pro aldım. Cihazı incelediğimde tianma panel kullanıldığını gördüm. Grupta aynı cihaz alanlarda hayalet ekran sorunu var mıdır? Tianma panalde illaki hayalet ekran sorunu olur mu ilerde?

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
System wipe var mı sizde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BL kilidi açıp twrp yükleyen olmuştu forumda. Twrp ayarlarından ekranın otomatik kilitlenmesini kapatıp kullandığını söylemişti. Bakalım bl kilidi bir gün açılırsa deneyecem bende. 4762927392 saat kaldı açılmasına
System wipe de var mount system de var tianma da var
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

ugucum0202

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
37
System wipe de var mount system de var tianma da var
Evet yüreklere su serpen açıklama sizden geldi hocam.

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Hocam ben xda ve xiaomi.eu sitesinde yazılanların yalancısıyım. Xda ya göre dynamic partition denilen bir bölüm varmış bu telefonda (süper bölüm diyende var) Bu yüzden system mount edilemezmiş. eu ya göre ise tianma panelli cihazlarda bu sorun oluşuyormuş. Zaten ekran kilitlenirse dokunmatik çalışmıyor. Diğer panelde çalışıyor. Hatta ilk çıkan versiyon tianma panelde hiç bir şekilde dokunmatik çalışmadığı için kullanılamıyor. Beta5 ile kazara kilitlemezsen çalışıyor. Orangefox veya diğer recoveryler twrp olmadan olacakmı? Siz söylüyorsunuz twrp tabanı üstüne diye.

Öncede söylemiştim banada saçma ve komik geliyor ama durum budur. TWRP system partisyonunu mount edemiyor, ama ne hikmetse üzerine rom kurabiliyor. Hoş kursada vaziyet karışık. Mesela bende global miui yüklü idi hazır bl açmış twrp yüklemişim derhal evolution x romunuda test ettim. TWRP ilk açıldığında desen kilidimi istedi :PDesen kilidimle açtım romu yükledim. TWRP ilk açılışta çince ve ek olarak sadece ingilizce dili var ingilizceyi seçtim ve sabitledim. Systemin mount edilemediğini fark edince acaba kurulumda hatamı yaptım deyip tekrardan recovery yükledim. Ama kaç kere yüklersem yükleyeyim artık dil ingilizce halbuki sıfırdan yükleyince tekrar çince açılması gerekirdi. Ayrıca ekranın belli süre sonunda kilitlenmesini kapatmıştım ayarlardan o ayarda yeni kurulumda aynı geliyor. (root dizinindeki twrp klasörünü sildim bir şey farketmiyor).

O şahsiyet benim. :D
Kilitlenmeme yönteminide bulan benim. Telefon açılırken ikinci titreme ile tuşlara basmayı bırakın ve kesinlikle ekrana dokunmayın. Dokunursanız ekran kilitli olarak açılıyor ve dokunmatik çalışmadığı için kullanamıyorsunuz.
Eu rom nasıl miui Çin tabanı alınarak inşa edilip özelleştirmeler eklenerek yapılan bir rom ise orangefox recovery projesi de twrp tabanı alınarak inşa edilen özelleştirmeler eklenerek elde edilen bir recoverydir. Birbirinden bağımsız çalışır. Birbirine ihtiyaç duymaz.
Mount etmekten kastınızı anladım, romlarda falan sorun yaşamıyorsunuz, mesela forumda sistem uygulamalarını silen bir dosya var ve bu çalışmıyor bu cihazda ama bunun panelle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bu Android güncellemelerini tüm marka model telefonların daha erken alması için Google tarafından geliştirilen bir proje var. Sistem bölümü ile vendoru yani satıcı ile ilgili şeyleri ayırıyor böylece Android sürümleri daha kolay adapte oluyor cihazlara. Bununla ilgili bir durum. Böyle inşa edilmiş telefonların ayrı bir vendor bölümü var, system dosyaları ise alisagelmisin dışında system_root içerisinde, normalde system içerisinde olması gerekir. Bu sebeple de twrpler mount ederken sıkıntı yaşıyor

Eski cihazlarda bu dosya system olarak gözükür. Ve eski cihazlarda vendor system in içinde olduğu ayrıca flashlanması gerekmez. Romun içinde vendor dosyası olmaz. O yüzden eski cihazlarda rom dosyaları yaklaşık 400mb daha küçük boyutludur, system_root cihazlarda ise vendor dışarıda kaldığı için rom dosyasının içinde bulunur çünkü ihtiyaç vardır rom boyutu artar

Son düzenleme:
Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
O zaman yandı gülüm keten helva.
Şimdi bizim kurduğumuz romlar bu system-root içine kurulmadı. Yeni bir system partisyonuna kuruldu. AB Gsi romlar gibi oldu. Belkide bunun için eu sitesinde romun fastboot kurulumu tavsiye edilmiş. Hoş sistem alanı 2.10 GB görünüyor bu alanda iki sistem olmaz. İyice karıştı. Hemen eu rom updater script okudum. dediğiniz gibi bir dynamic partition kurulumu var ancak mount kodu yok. Ben twrp ile kurdum twrp mount edemediği system-root içine değil system içine romu kurdu öylemi. :? Teorik olarak iki rom kurulu telefonumda . :S
Hocam çorba yaptınız iyice, öyle bisey yok :)

Oyla:

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
Söylediklerinizin panel ile bir alakası yok. Redmi Note 8 cihazımda tianma panel var ama bahsettiğin durumların hiçbiri yok. Bu daha çok cihazın çıkış tarihi ile ilgili. Telefon yeniyken bu sorunlar oluşuyor, zamanla geliştiriciler hallediyor. Twrp yerine daha çok custom recoveryler kullanmanızı öneririm. Bunlara destek daha fazla örneğin orangefox. Twrp tabanlı çalışıyor onun tüm özelliklerine sahip olmakla birlikte extra özellikler var.

Benim anladığım tianma panel olan redmi note 9 pro 'ya twrp kurulabilecek. Bunda sıkıntı yok. Root da yapılabilecek. Bu da tamam. Peki imei tamiri yapılmasına bir engel var mı?

Oyla:

ugucum0202

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
37
wait~~
Hocam ben xda ve xiaomi.eu sitesinde yazılanların yalancısıyım. Xda ya göre dynamic partition denilen bir bölüm varmış bu telefonda (süper bölüm diyende var) Bu yüzden system mount edilemezmiş. eu ya göre ise tianma panelli cihazlarda bu sorun oluşuyormuş. Zaten ekran kilitlenirse dokunmatik çalışmıyor. Diğer panelde çalışıyor. Hatta ilk çıkan versiyon tianma panelde hiç bir şekilde dokunmatik çalışmadığı için kullanılamıyor. Beta5 ile kazara kilitlemezsen çalışıyor. Orangefox veya diğer recoveryler twrp olmadan olacakmı? Siz söylüyorsunuz twrp tabanı üstüne diye.

Öncede söylemiştim banada saçma ve komik geliyor ama durum budur. TWRP system partisyonunu mount edemiyor, ama ne hikmetse üzerine rom kurabiliyor. Hoş kursada vaziyet karışık. Mesela bende global miui yüklü idi hazır bl açmış twrp yüklemişim derhal evolution x romunuda test ettim. TWRP ilk açıldığında desen kilidimi istedi :PDesen kilidimle açtım romu yükledim. TWRP ilk açılışta çince ve ek olarak sadece ingilizce dili var ingilizceyi seçtim ve sabitledim. Systemin mount edilemediğini fark edince acaba kurulumda hatamı yaptım deyip tekrardan recovery yükledim. Ama kaç kere yüklersem yükleyeyim artık dil ingilizce halbuki sıfırdan yükleyince tekrar çince açılması gerekirdi. Ayrıca ekranın belli süre sonunda kilitlenmesini kapatmıştım ayarlardan o ayarda yeni kurulumda aynı geliyor. (root dizinindeki twrp klasörünü sildim bir şey farketmiyor).

O şahsiyet benim. :D
Kilitlenmeme yönteminide bulan benim. Telefon açılırken ikinci titreme ile tuşlara basmayı bırakın ve kesinlikle ekrana dokunmayın. Dokunursanız ekran kilitli olarak açılıyor ve dokunmatik çalışmadığı için kullanamıyorsunuz.
Bakalım bl kilidi eğer bir gün açılırsa deneyecem.
Hocam çorba yaptınız iyice, öyle bisey yok :)
Beynim yandı(:|

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Benim anladığım tianma panel olan redmi note 9 pro 'ya twrp kurulabilecek. Bunda sıkıntı yok. Root da yapılabilecek. Bu da tamam. Peki imei tamiri yapılmasına bir engel var mı?
Hepsi zamanla olur. İmei dahil

Oyla:

Urush

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Urush
Cihazım
Mi9
Konular
4
Mi9 Samsung panel kullaniyor ama memnun musun desen hayir.. Bilemiyorum ghosting sorunu abimin telefonunda gerceklesti ve hic hos bir durum degil .Ekran konsunda Oppo ve Samsung daha basarili geliyor bana...

Oyla:

Themerhum

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Xiaomi Mi9t Pro
Konular
21