mctopaloglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
MCT
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 10.4.2 Stable (PGGMIXM)
Telefon Modeli
Redmi Note 8 Pro (M1906G7G) (begonia)
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce Redmi Note 7 kulllanıyordum ve inanılmaz memnundum. En çok memnun olduğum özelliği (hatta tek kullanma nedenim) çift taraflı çağrıları kaydetme (call recorder) özelliğinin kendi içerisindeki işletim sisteminde bulunmasıydı. Daha iyidir diye Redmi Note 8 Pro almak gibi bir hata yaptım. Bu sürümde/ROM'da Xiaomi'nin Google Dialer kullanması yüzünden çağrı kaydetme özelliği maalesef yok. Program/APK ( gibi) yükleyerek de bu özelliği kullanamıyorsunuz haliyle. İnterneti (forumları vb.) her yeri araştırdım. Tek ulaştığım bilgi kırıntısı endonezya ROM'u ile yapılabildiği şeklinde ( ) fakat nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bir bilgi de paylaşılmamış. ile mümkün mü veya bunu bu telefonuma nasıl kurabilirim? Bunlardan bihaberim.

Kısa süre içinde bir yolunu bulamazsam Redmi Note 8 Pro'yu iade edip Redmi Note 7 ile yoluma devam edeceğim. Xiaomi'den böyle bir geri hamle beklemiyordum. Koca bir günümü bunun için harcadım. Ama bir şey bulamadım. Çağrı kaydetmeyi Redmi Note 8 Pro'da yapabilmenin bir yolu veya yapabilen var mı?

Not: İşin ilginci yabancı forumlarda herkes bu özelliğin kalkmasından şikayetçiyken bizimkilerden kimse rahatsız değil. Bu forumda da bu konuyla ilgili işime yarayacak bir konu bulamadım. Demek ki benden başka kullanan yok bu özelliği.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Merhabalar,
Hindistan ve Custom romlar da çağrı kaydetme özelliği mevcut.
Bootlader kilidinizi açarak seçmiş olduğunuz romu kurabilirsiniz.
Bootloader kilidini açmak bazı Garanti firmalarınca Garantiyi devre dışı bıraktığını belirtmekte fayda var.

Oyla:

mctopaloglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
MCT
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhabalar,
Hindistan ve Custom romlar da çağrı kaydetme özelliği mevcut.
Bootlader kilidinizi açarak seçmiş olduğunuz romu kurabilirsiniz.
Bootloader kilidini açmak bazı Garanti firmalarınca Garantiyi devre dışı bıraktığını belirtmekte fayda var.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim kullandığım Model ve ROM için Bootloader kilidi nasıl sorunsuz bir şekilde (Brick olmadan) açılır. Bunu adım adım gösteren bir site mevcut mu? Ana Başlık - Redmi Note 8 Pro - Resmi ROM Koleksiyonu yeterli mi?

Garanti benim için önemli değil. Bu özelliği kullanmak çok daha önemli. Zaten bugüne kadar cep telefonunda garanti hiç kullanmadım. Kullanmamı gerektirecek bir durumla da karşılaşmadım. Karşılaşanı da görmedim. Bootloader'u açtıktan sonra MIUI 11 sürümünü kurabilecek miyim bir düzgün bir şekilde? Adım adım gösteren bir yönlendirme/kılavuz varsa paylaşır mısınız?

Son düzenleme:
Oyla:

mctopaloglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
MCT
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yardımcı olabilir misiniz?

Oyla:

tfnylmz90

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tufan
Cihazım
Resmi 5 Plus
Konular
14
Yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba yardımcı olmaya çalışayım. Bende aynı durumdan şikayetçiydim. Sirf bu olay yüzünden telefonum brick oldu kullanılamaz hale geldi yani. Ama ben telefona twrp yüklemeye çalışırken oldu. Neyse bilgisayarına fastboot olan hindistan romunu indir. Daha sonra SP flashtool ya da mı flashtool ile telefona hindistan romu kur MIUI 11 sürümü hindistan için yayınlanmış diyorlar bulabilirsen onu indir. Ama forumda hali hazırda hindistan V10 fastboot dosyaları mevcut. Bu rom da dialer mesajlar kişiler hepsi xioami nin kendi uygulamaları yani note 7 deki gibi. Tek eksi yönü NFC kullanilmiyor şuan için umarım miui11 de düzelir. Mi flashtool sp flashtool kullanımı foruma mevcut.
Bl kilidine gelirsek. Kilidi açmadan yapan arkadaşlar da var. Ama bl kilidinin açık olması daha iyi. Bu durumdan emin değilim sadece.

Oyla:

More

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
N7100
Konular
0
Nfc kullanılamıyorsa çok yazık olur. Nfc de call recorder gibi gayet güzel bir özellik bence.

Oyla:

enderinal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ender İnal
Cihazım
xiaomi redmi 8
Konular
0
redmi 8 kullanıyorum.

ben de bu durumdan muzdaribim.

hindistan rom u redmi 8 için de işe yararmı? bilen varsa, cevaplarsa çok sevinirim.

Oyla:

Nioo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Android
Cihazım
Mi A2
Konular
2
Arkadaşlar ses kaydı benim içinde çok önemli. Eğer bu özellik olmazsa yeni aldigim not 8 proyu ikinci elde vereceğim. Resmi not 5 e döneceğim.
Rom olayinin nasıl yaptığını bilen biri lütfen yardımcı olsun.

Oyla:

enderinal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ender İnal
Cihazım
xiaomi redmi 8
Konular
0
Arkadaşlar ses kaydı benim içinde çok önemli. Eğer bu özellik olmazsa yeni aldigim not 8 proyu ikinci elde vereceğim. Resmi not 5 e döneceğim.
Rom olayinin nasıl yaptığını bilen biri lütfen yardımcı olsun.
Ben, hindistan romu yükleyerek çözdüm çift taraflı çağrı kayıt işini.

forumda nasıl yapıldığı hakkında yöntemler var araştırıp deneyebilirsiniz .

bende uzman değilim. deneye deneye yaptım.

cihazım REDMİ 8

Oyla:

Voerdem

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 6 NotePro
Konular
0
Merhaba,

Red Mi 6 Note Pro kullanıyorum. Telefonda o özellik var. Ve aktifti. Oğlumla geçici süre telefon değiştirdim, tekrar kendi telefonumu aldım. Ama kayıt etmiyor şimdi. Yardımcı olabilir misiniz?

Oyla:
Üst Alt