Rom Redmi Note 8 Pro - OctaviOS v2.9 Android 11 (Şiddetle Tavsiye)

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
25
3.1 - Android 12 çoktan çıktı kardeşim. Bende şuan lite greshan 12.5.5 yüklü brp 3.5.2 twrp ve magisk var. Direk wipe yapıp romu kurabilir miyim
Unofficial versiyonu çıktı, evet. En güvenlisi clean flash, önce fastboot ile MIUI 12.5.6 flashla ondan sonra romu kur.

Izareh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Rn8Pro
Konular
10
Hocam ben bu rom kurma hakkında hiç birşey bilmiyorum bilgisayarım var ama videolu olmadığı sürece anlayamıyorum bana bu romu kurdurabilicek birisi varmı cihazımda root yok gerektiriyor mu

Izareh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Rn8Pro
Konular
10
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Herkese merhabalar, öncelikle bir çok rom denemesinden sonra fazlasıyla beğendiğim ve stabillik performans açısından şiddetle tavsiye ettiğim bu güzel rom'u sizlerle paylaşmak istedim gerçekten muazzam bir performansa sahip aynı zamanda pil dostu bu rom hepinizin aradığı ve sabit bir şekilde kalacağınız rom. MIUI arayüzü güzel güzel olmasına ama çok büyük bir sorunu var ki; PİL ÖMRÜ! Redmi Note 8 Pro MTK bir işlemciye sahip olduğu için custom rom bulmak çok zor mecburi olarak AOSP romlara kalıyoruz.. Neyse lafı pek fazla uzatmadan kurun ve farkı hissedin diyerek rom'a geçiş yapıyorum. Özelleştirmeside oldukça bol.

- ROM İNCELEME -

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

- KURULUM -
(Küçük bir not; MIUI 12.5 Global ya da India romunda olmanız gerekli!)

İlk olarak indirme bağlantılarındaki dosyaları sırasıyla indirelim. Ve winrar dosyalarımızı masaüstümüzde tutalım.
İndirdikten sonra adım adım dikkatli bir şekilde buraları yapalım;

Öncelikle telefonumuzu bilgisayarımıza bağlıyoruz, daha sonrasında
ROM dosyamızı telefonumuzun "dahili depolama birimine" atıyoruz.
Attıktan sonra cihazımızın
geliştirici seçeneklerinden USB Hata ayıklama modunu aktif ediyoruz ve cihazımızı fastboot moduna alıyoruz.
Fastboot moduna aldık şimdi "
PLATFORM TOOLS" winrar dosyamıza sağ tıklayıp buraya çıkar diyoruz.
Masaüstüne klasör olarak gelmiştir.
Şimdi de "
RECOVERY" dosyamıza sağ tıklayıp buraya çıkar diyoruz. Bu da masaüstüne gelmiştir artık.
Şimdi masaüstüne çıkardığımız "
PLATFORM TOOLS" klasörüne giriyoruz.
Girdikten sonra yukarıda bulunan;

Enterladıktan sonra önümüze gelen cmd ekranına aşağıdaki resimde görüldüğü gibi "fastboot devices" yazıp enterlıyoruz.

Sonra cmd ekranı ile işimiz bitiyor artık.

Masaüstüne çıkardığımız "RECOVERY" klasörümüze girip "1.FlashBRPMiuiA11Unified" dosyamızı çalıştırıyoruz.
Çalıştırdıktan sonra kendisi işlemleri yapıyor ve "Press any key to continue ..." yazısının gelmesini bekliyoruz bu yazı geldikten sonra herhangi bir tuşa basıyoruz o ekran kapanıyor telefonumuza da recovery yüklenmiş oluyor.

Recovery'e atacaktır muhtemelen sizi atmaz ise kendiniz recovery ekranına girip "wipe" kısmına girip "advanced wipe" ye giriyorsunuz.
Girdikten sonra buradan "Dalvik / ART Cache" - "System" - "Vendor" - "Data" ve "Cache" kutucuklarını seçip "Swipe to wipe" yapıyoruz.
Bittikten sonra back tuşuna basıp geri geliyoruz "Install" sekmesini seçip ROM dosyamızı seçip "Swipe to confirm Flash" yapıyoruz.
Rom yüklendiği zaman back tuşuyla yine recovery'nin ana menüsüne geliyoruz.
Buradan tekrar "wipe" kısmına giriyoruz bu sefer "format data" yerine girip "yes" yazıyoruz kutucuğa ve onaylıyoruz.
Hata verebilir bu kısımda korkmayın!
Tekrar back tuşuyla ana menüsüne dönüp "Reboot" kısmına girip buradan "Recovery" seçip telefonu recoverye yeniden başlatıyoruz.
Tekrar recovery açıldıktan sonra tekrar "wipe" kısmına girip "format data" kısmına girip yine "yes" yazıyoruz kutucuğa ve yine onaylıyoruz bu sefer hatasız formatlayacaktır.
Formatlama bittikten sonra "Reboot System" butonuna tıklayıp romunuzu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz :)

ROOT İŞLEMİ YAPMAK İSTERSENİZ DİYE DE MAGISK 23.0 ZIP OLARAK PAYLAŞIYORUM BUNU SİSTEM AÇILDIKTAN SONRA KURULUM TAMAMLANDIKTAN SONRA RECOVERY GİRİP INSTALL ÜZERİNDEN FLAŞLAMANIZ YETERLİ OLACAKTIR.

- İndirme Bağlantıları Sırasıyla -

Konuda yer alan tüm anlatımları doğru ve eksiksiz uygulamak Sizin sorumluluğunuzdadır, yukarıda açıkca belirtilen Özelliklerin Sizdeki eksikliğinden dolayı herhangi bir Sorun yaşamanız durumunda bundan kendiniz sorumlu olursunuz.

- Ekran Görüntüleri -

Hocam ben bir şekilde bunu kurdum fakat mobil bankacılık uygulamalarını çok kullanan birisiyim bu romda güvenlik durumu nasıl bir durum bir sıkıntı yaşarmıyım

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
25
Hocam ben bir şekilde bunu kurdum fakat mobil bankacılık uygulamalarını çok kullanan birisiyim bu romda güvenlik durumu nasıl bir durum bir sıkıntı yaşarmıyım
Açık kaynak bir rom hocam, diğer bütün AOSP romlar gibi ve kullanıcı sayısı epey yüksek, bir sıkıntı olsa ortaya çıkardı. Şuan unofficial yani dağıtımcısı kodun üzerinde oynama yapmış olabilir, official aosp romları deneyebilirsiniz. PPUI, PE, Patato Project gibi.

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
80
Açık kaynak bir rom hocam, diğer bütün AOSP romlar gibi ve kullanıcı sayısı epey yüksek, bir sıkıntı olsa ortaya çıkardı. Şuan unofficial yani dağıtımcısı kodun üzerinde oynama yapmış olabilir, official aosp romları deneyebilirsiniz. PPUI, PE, Patato Project gibi.
Olsa dahi magisk üzerinden gizleyebiliyorsunuz istediğiniz programa root'u. Tabi rootlu kullanacaksanız onun haricinde sanmıyorum bir sıkıntı yaşayacağınızı.

dgsdmrbs

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
doğuş
Cihazım
iphone 6
Konular
4
Güç tasarrufu açıkken bildirimlerde ekran açılmıyor. Bir türlü aktif edemedim var mı yardımcı olabilecek?

Serifcelik

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serif
Cihazım
Note 8 pro
Konular
15
Crdroid 8.3 den geçebilme yöntemi var mı.

Bicer79

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
RN8P
Konular
9
merhaba BL , OEM, MI kilitleri açık bu romu kurmak istiyorum . benim için stabil olması önemli özellikle pil performansı iyi olmalı NFC mutlaka çalışmalı.

root istemiyorum root varken bankacılık uygulamaları netflix gibi uygulamalar çalışmadığını duydum doğrumu bilmiyorum .

RN8P cihazım için en güncel kurulumu basit olan TWRP sürümünü yükleyip deneyeceğim

Üst Alt