Yardım Redmi note 8 pro Cihazım açılmıyor

benvesen27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık
Cihazım
XİAOMi
Konular
2
öncelikle hayırlı bayramlar
redmi note 8 pro cihazımın hiç bir sorun yokken gece uyurken birşey yoktu herhangi birisi müdehale etmemiş sabah uyandığımda telefonu elime aldım telefon kapanmış power tuşuna bastım açılmadı şarjda beklettim 1 saat ışık yanıyor ama telefon açılmıyor ekranda şarj doluyor ibaresi yok tuşa uzunca basınca ışık sönüyor bidaha yanıyor pc ye bağladım görüyor 5 saniy sonra bağlantı kopuyor cihazımın botloader kili açık ve imei kayıtlı tek üzüldüğüm şey bn uğraşmadan böyl birşey olması :)

not:cihazımda yüklü olan ve 2 aydan beri sırf netflix için yüklediğim note pro android 10 siteden indirip kurmuştum sorun yoktu belirtmek istedim

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Sp flash ile sürüm kurarken format all download seçimi yapıldıysa böyle oluyor. Kaldırmak için yetkili hesaptan ilave usta birisi lazım. Aynı model başka bir telefonda dump lazım. Yada kendi telefonun çalıştığı zaman tüm telefon bölümlerinin yedeğe alınması lazım. Yani kendi telefonun dump u lazım

Oyla:

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
:) bende senin gibi düşünüyordum hocam twrp yükledim bir ara cihaz bilidiğin çöp oldu dedim zenex hocadan yetkili hesap alıp yapim dedim beceremem diye düşündüm doğubanka gittim adam yaptı verdi ama çok uğraştım kendim yapmak için para sorun değil ama insan erişebilmek istiyor
Şu şekilde olmuyor mı
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
yok hani diyorum bu yöntemlerin bi çıkarı yok 1 ay uğraştım yapamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

twrp hocam
Ufi box yada yetkili hesap çözmediyse oda ilginç ben rom atarken bootloadeeı lock seçtigim için kabşoyu cıkardım kapanmadan brick olsun diye yetkili hesap açtı

Bu aşamaya mı gelmiyor program mi flash pro kurup onun sptoolunu kullanım bir olmadı

Oyla:

Ygtonur767

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur yiğit
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
2
hocam benim cihaz 64lük samsung çipleri olduğu için yetkili hesap olmuyor

Oyla:

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
doğrudur hocam sp ile kurulum yapmadım hiç gönderdiğiniz yöntemleri deniyorum
Videodaki gibi yapmıyormusunuz hocam sptool hatasız oluyor size attıgım fotodaki gibi sonrası telefonu bagla dene falan bişeyler

hocam benim cihaz 64lük samsung çipleri olduğu için yetkili hesap olmuyor
Vay be bilmiyordum hangisinde hangi çip var nereden bşleceğiz

Oyla:

Ygtonur767

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur yiğit
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
2
Note 8 Pro 64gb için önemli bilgilendirme!
Arkadaşlar son birkaç haftadır bazı yazılar önüme geliyor. Bunların hepsine toplu cevap vermek ve yanlış bilinen bilgileri giderip sizleri bilgilendirmek için bu yazıyı yazıyorum.
Gayet basite indirgenmiş şekilde bir anlatım yapacağım. Öncelikle ufs/emmc belleklerin ne olduğundan bahsetmek istiyorum. Emmc ler eski nesil hdd ler, ufs ler yeni nesil ssd ler olarak adlandırılabilir. Arkadaşlar hepimizin evinde, iş yerinde bilgisayarları vardır. Bu bilgisayarların içinde bir hard disk/ssd vardır. Telefondaki karşılığı da emmc/ufs dır.
Bilgisayardaki hdd/ssd leri üreten bir şirket olduğu gibi telefondakileri üreten şirketler de var. Örnek verecek olursak bilgisayarınıza hdd almaya kalktığınızda seagate, western digital, toshiba vb markalar karşınıza çıkacaktır. Note 8 pro için konuştuğumdan ve ufs bellek bulundurduğundan bundan sonrasında ufs olarak devam edeceğim.
Note 8 Pro nun 64gb olan bazı serilerinde (hepsinde değil) samsung un KM2H7001CM-B518 kodlu ufs çipi bulunur. Bu ürettiği çip için veri dahi paylaşmamış olduğunu kendi sitesinden görebiliriz.
Karşılaştırma için 128gb samsung ufs kodu KM2V8001CM-B707 ve linki buradadır.
Soruna gelir isek, malesef note 8 pro 64 gb cihazların bahsettiğim KM2H7001CM-B518 kodlu samsung ufs çipi kullananlarının yetkili hesapla yazılım almama durumları olabiliyor. Yetkili hesap ile yazılım almadığı durumlarda çipin sökülüp programlanması gerekiyor.
Bu işin teknik olarak ayrıntılı özeti buradadır. Tüm 64gb lar için geçerli değildir yazımda da belirttiğim gibi. Sadece yukarıda kodu verilen çipi kullanan cihazların bazıları bu durumdadır. Bunun yanında micron, skhynix vb pek çok çip üreticisi olup note 8 pro da bunların çiplerini görmek de mümkün. Tüm bunların içinde bahsedilen durum sadece 64gb kodu verilen samsung ufs nin kullanıldığı bazı cihazlarda mevcuttur.
Son olarak yalan yanlış, sağdan soldan duyulan bilgilerle karalama yapmaya çalışan bir kaç insan var. Umarım bu yazdığımı okuyup idrak edebilirler.
Herkese hayırlı ramazanlar dilerim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
:)

SAMSUNG.COM

Explore Samsung's MCP lineup and experience leading high-bandwidth memory technology and reliability. Detailed information about MCP KM2H7001CM-B518

Oyla:
Üst Alt