Rehber Redmi note 8 pro Android 10 Nvram Warning: Err 0x10 Fix

telliogullarI

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recovery
Cihazım
note 8 pro
Konular
14
Xiaomi redmi note 8 pro cihazda imei işlemi yapıldıktan sonra nvram dosyası silindiği için MIUI12 de wifide nvram err kodu veriyor. Bunun çözümünü bu konuda açıklıyoruz.

gerekli araçlar ve romlar forumda bulunmaktadır. Yapılan işlemlerden doğacak olumsuz sonuçların sorumluluğu size aittir.

1-Cihazı Fastboot moda alın.
2- Mi flash ileENG romu kurun.
3- Dili türkçe yapın
4-Arama ekranında *#*#3646633#*#* yazın
5- Çıkan ekranda sağa kaydırın. Connectivity bölümünde> csd information bolumunde> wifi information kismina girin.
6- Wifi mac adres update bölümü var oraya eski bir cihazınızın yada bu cihazın işlemden önceki mac adresini not aldıysanız onu yazıp update edin.
7- Mi flash ile stock global romu tekrar kurun.

işlemimiz budur. yapamayan ve yardım isteyen çok olduğu için; referans bir video hazırladım:
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

problemin ekran görüntüsü:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam Sdk platform tools ile eng rom atabilir miyim yöntem mi flash benzeri ama risksiz şöyleki flash all lock seçili ise cihaz imei repair'li ise bir daha kurtarılamaz. Ben bu şekilde global atmıştım sdk platform toolsun içine rom dosyalarını olduğu gibi atıp flash all tıklayınca kuruluyor. Bu eng romda da olur mu

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Hocam Sdk platform tools ile eng rom atabilir miyim yöntem mi flash benzeri ama risksiz şöyleki flash all lock seçili ise cihaz imei repair'li ise bir daha kurtarılamaz. Ben bu şekilde global atmıştım sdk platform toolsun içine rom dosyalarını olduğu gibi atıp flash all tıklayınca kuruluyor. Bu eng romda da olur mu
Hakim değilim sdk konusuna ben mi flash yada direk cmd üzerinden kuruyorum romları.

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Bunun için üretilmiş toolum var öneririm.Ayrıca en risksiz yöntem preloader flashlayıp üstüne spflashtool dan kurmaktır.Fakat ki bunda da şuna dikkat edilmelidir,rom kurulurken tüm tikler seçili olmalı ama preloader ın dosyası eng romdaki preloader ile değiştirilmeli.Fakat ki bu işlem öyle klasör içine atılarak yapılmaz.Tüm herşey seçildikten sonra preloader ın olduğu satırda dosya konumları olur.C:/ProgramData/begonia/images/preloader_begonia.bin gibi.İşte dosya konumunun üstüne tıklayıp eng romdaki o preloader ı flashlayarak hem güvenli bir şekilde sürüm flashlamış,hemde brick önlemi almış olacaksınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada o dediğiniz şey eng romda oluyor.Eğer ki eng rom geçecekseniz sıkıntı yok,preloader mutlaka flashlamış olacaktır ama dönüş için böyle yapabilirsiniz.Bunun için de teamviewer ile bağlanıp yardımcı olabilirim.

telliogullarI

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recovery
Cihazım
note 8 pro
Konular
14
Bunun için üretilmiş toolum var öneririm.Ayrıca en risksiz yöntem preloader flashlayıp üstüne spflashtool dan kurmaktır.Fakat ki bunda da şuna dikkat edilmelidir,rom kurulurken tüm tikler seçili olmalı ama preloader ın dosyası eng romdaki preloader ile değiştirilmeli.Fakat ki bu işlem öyle klasör içine atılarak yapılmaz.Tüm herşey seçildikten sonra preloader ın olduğu satırda dosya konumları olur.C:/ProgramData/begonia/images/preloader_begonia.bin gibi.İşte dosya konumunun üstüne tıklayıp eng romdaki o preloader ı flashlayarak hem güvenli bir şekilde sürüm flashlamış,hemde brick önlemi almış olacaksınız.

Bu arada o dediğiniz şey eng romda oluyor.Eğer ki eng rom geçecekseniz sıkıntı yok,preloader mutlaka flashlamış olacaktır ama dönüş için böyle yapabilirsiniz.Bunun için de teamviewer ile bağlanıp yardımcı olabilirim.
Peki cevabiniz icin tesekkur ederik bu yontemin ise yaradigini ogrendim bana yeterli geldi, benim tel yurt disi kacak mi flash ile flashlarsam lock secenegini unutursam cihaz gider o yuzden bu yontemle yukleme yaptim ve risk neredeyse yok

Hocam bu arada donus demissinizde onu anlamadim neye donus

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Peki cevabiniz icin tesekkur ederik bu yontemin ise yaradigini ogrendim bana yeterli geldi, benim tel yurt disi kacak mi flash ile flashlarsam lock secenegini unutursam cihaz gider o yuzden bu yontemle yukleme yaptim ve risk neredeyse yok
Bu yöntem için bl açık olduktan sonra preloader flashlarsanız bl kapansa dahi sıkıntı olmaz.Tabi bunun için de sonra tekrar kilidi açmak için yedekler gerekir.Ben eğer isterseniz eng romdan geri geçeceğiniz zaman için teamviewer ile bağlanıp hem spflashtool yöntemini göstereyim hem de yedeklerinizi alayım

telliogullarI

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recovery
Cihazım
note 8 pro
Konular
14
Bu yöntem için bl açık olduktan sonra preloader flashlarsanız bl kapansa dahi sıkıntı olmaz.Tabi bunun için de sonra tekrar kilidi açmak için yedekler gerekir.Ben eğer isterseniz eng romdan geri geçeceğiniz zaman için teamviewer ile bağlanıp hem spflashtool yöntemini göstereyim hem de yedeklerinizi alayım
Olabilir hocam memnun olurum, ben sizle iletisime gecerim. Suanda ben custom rom kullabiyorum. Global romda nv error cikmisti. Global'e gecerim eger o hata daha varsa o onun icin eng roma gecmeyi dusunecegim. Tesekkurler yardimci oldugunuz için

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Olabilir hocam memnun olurum, ben sizle iletisime gecerim. Suanda ben custom rom kullabiyorum. Global romda nv error cikmisti. Global'e gecerim eger o hata daha varsa o onun icin eng roma gecmeyi dusunecegim. Tesekkurler yardimci oldugunuz için
O hatanın sebebi IMEI repair den sonra mac adresinin güncellenmemesi diye biliyorum.

telliogullarI

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recovery
Cihazım
note 8 pro
Konular
14

Batuski5431